[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

kan dit door hypervennen komen?

Gepost door Suzanne 
kan dit door hypervennen komen?
30 November 2007 12:37
Hoi!

Ik kom net van de fysio af, ik ga daar wekelijks heen ivm vastzittende nekspieren. het ging eigenlijk goed de laatste tijd, maar deze week heb ik enorm veel last gehad van mijn nek, met als gevolg hoofdpijn, duzielig en misselijk. Ik voelde zelf dat het door mijn nek kwam, kon er gelukkig wel goed mee omgaan.

Nu zit ik me net te bedenken, dat ik vanaf zondag 3x per dag HyperVennen doe, ipv 2x per dag. Zou dit met elkaar in verbinding kunnen staan, of is dt gewoon toeval of stomme pech?

Weet iemand dit?
Aanvul;ling op bovenstaande: mijn nek zat dus inderdaad goed vast , de fysio heeft flink moeten behandelen, deed erg veel zeer.
Hoi Suzanne,

Ik heb het niet zo zeer door het oefenen (volgens mij tenminste, al moet ik bij het inademen wel opletten dat ik niet de hele boel bij elkaar trek bij het inademen), maar bij mij gebeurt het sowieso door de dag heen, dat ik mijn schouders optrek. Dat is een bekend fenomeen bij chronische hyperventilatie en dat geeft een vervelende hoofdpijn.
De ene keer heb ik rechts en de andere keer links in mijn hoofd pijn en dat trekt echt op uit mijn nek.
Als mijn vriend m'n nek wel eens masseert voel je precies uit de aanhechting nek-schouder waar het vast gaat zitten.
Dus heel herkenbaar!
Hoe lang ben jij nu aan het oefenen?
Succes!!

Marjolijn
Hoi Marjolijn,

Herkenbaar wat je zegt!! ik trek ook erg mijn schouders omhoog, mede ook doordat ik astma heb, en als ik dan benauwd ben ,doe ik dat vanzelf. Mensen in mijn ongeving helpen mij hiermee, door er ook op te letten bij mij, en mij er bewust van te maken.

Ik ben bezig met HyperVennen vanaf 13 oktober, en heb een heel rustig stijgend lijntje, 1 stapje terug 2 omhoog zo ongeveer. Ik begin met 38.4 ( geloof ik ,haha, om en nabij) enzit nu op 88.4, gaat goede kant op, en ook voel ik dat het de betere kant op gaat.

Ik ben nu gestopt met 3x per dag, doe het nu 2x per dag.

En jij, hoe lang ben jij bezig?
Hoi Suzanne,

Ik ben ik september begonnen. Ik kwam van de 45-50 en zit nu in de 80. Ik ben een paar weken geleden naar een keer oefenen gegaan, af en toe twee keer p.dg., want ik reageerde wel heel sterk en dat maakte mij eigenlijk alleen maar verder angstig en beroerd.
Nu gaat het beter.

Wat ik wel merk, zoals gisteren schoot ik met mijn score voor het eerst door naar de 90 (twee keer binnen een sessie van 10) ik voel me dan de volgende dag aardig goed, maar kan toch ook pittige momenten hebben. Herken jij dat ook nog steeds dat je vooruit gaat, maar zo in ene weer overvallen kan worden door slechte momenten en dat juist als je scores stijgen?

Soms kan ik het kaderen: heb ik me toch laten verleiden door chocolade wat het ademcentrum weer activeert (net als koffie).
Maar vanavond was ik alleen en heb ik mezelf verwend met een patatje en daarna kreeg ik in ene weer last van een duizeligheid. getsie! Geen idee of ook scherpe voeding (had voor het eerst currysaus bijgenomen) activerend kan werken?

Succes weer met oefenen en laten we af en toe op het forum contact houden!
Groetjes, Marjolijn

Meer weten over het HyperVen programma?