[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

links valt weg

Gepost door Roelie 
links valt weg
28 December 2007 14:11
Hallo
Daar was ik weer es na lange tijd,ik gebruik trouwens nog geen HyperVen ,het ging overigens best de goede kant op met mij ,heb ookveel nare klachten in het verleden gehad,en had het idee dat ik nog met rest klachten zat .
Af en toe een brok in mijn keel ,of dat ik mijn linker arm voel de hele dag net of daar een bepaalde spanning zit ,en de laatste tijd wat meer nek en schouderklachten ,het zit allemaal wat vast enzo. Nu had ik laatst ineens ,dat het voelde alsof mijn linkerkant van mijn mond doof werd en later voelde het ook alsof de hele linkerkant niet meer aanwezig was , terwijl alles gewoon nog werkte ,knijpen met de hand enzo een heel angstig en naar gevoel ,net alsof de aansturing links niet meer werkte ofzo .
Ik ben nog naar een artsassistent geweest die heeft nog de bloeddruk en een aantal andere testjes gedaan ,maar dat was allemaal goed. Na dit voorval moest ik nog naar mijn werk en daarna was alles gewoon weer normaal ,ik vraag me af of dit er ook bij hoort en of er meer mensen zijn die dit wel es hebben meegemaakt.Ik vraag me af of de mensen van HyperVen hier ook een verklaring voor hebben ,ik verneem nl ook dat de concentratie enzo moeilijker is. Ja door dit alles voel ik me weer wat wiebelig ,helaas en het ging zo goed allemaal. Ik hoop weer een beetje gerustgesteld te worden . Nog de allerbeste wensen ,en een supergezond 2008 toegewenst . Groetjes Roelie
Re: links valt weg
28 December 2007 14:37
Beste Roelie,

Met mijn armen heb ik niet zo veel problemen, maar ik heb wel al regelmatig gehad dat één helft van mijn gezicht (vooral rond mijn mond en neus) gevoelloos wordt en/of tintelt. Mijn handen worden soms ook gevoelloos en dan lijkt het alsof ze niet meer bij mijn lichaam horen. Ik heb ook eens een periode gehad dat mijn rechtervoet verdoofd aanvoelde en dat ik de indruk had dat ik hem een beetje vooruit moest 'slepen' omdat hij niet meer echt mee wilde. Voelde ook alsof ik hem zelf niet meer kon 'bedienen'. Dat is al telkens een verschijnsel van voorbijgaande aard geweest en gekoppeld aan chronische hyperventilatie. Heel lastig, maar er is wel een verklaring voor. Op de site zal je hierover zeker meer info vinden.

Prettige feestdagen nog!

Griet
Re: links valt weg
01 January 2008 13:48
Hallo Roelie,

Zo'n plotselinge verdoofd gevoel heb ik vroeger zelf ook wel eens gehad. Wat er dan precies gebeurt, is me niet helemaal duidelijk, maar het heeft wellicht te maken met het dichtknijpen van de bloedvaten ten gevolge van de chronische hyperventilatie. Daardoor is de doorbloeding sterk verminderd en dat kan kennelijk zo'n verdoofd gevoel oproepen.

Mag ik je vragen waarom je niet met HyperVen bent begonnen? Ik vraag me altijd af wat mensen er van weerhoudt om ermee te beginnen. Het is wel een vrij zware therapie en je moet gedisciplineerd zijn, maar de klachten liegen er ook niet om. Dat leverde mij althans de motivatie om de therapie te doen en af te maken. Vandaar mijn vraag. Wat weerhoudt jou?

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Meer weten over het HyperVen programma?