[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Ik ga proberen om weer te beginnen

Gepost door Rainbow 
Mogge,

Vanavond ga ik weer, in alle rust, proberen of ik weer kan HyperVennen. Ik ben zéér benieuwd en hoop echt dat het weer gaat zonder dat ik misselijk word. Sinds ik niet meer oefen, nu sinds eind december, ben ik jammer genoeg weer teruggegleden in de chronische hyperventilatie. Het voelt alsof ik een beetje terug bij af ben. Ik ben weer vaak [:]confused smiley?[/:], vooral op het werk en als ik in het weekend iets leuks wil gaan doen. Het ging juist best wel goed met me toen ik consequent oefende! Maar ja, soms moet je een stap terug doen...

DUIMEN jullie dat het goed gaat en dat ik het oefenen weer voor 1x per dag kan oppakken (2x is nu te zwaar denk ik)? Ik laat het wel weten! Hopelijk sta ik vandaag en de komende dagen niet boven de wc! [:]sad smiley(([/:]

Groetjes Rainbow

Hi Rainbow,

Wat rot voor je, het ging juist zo de goeie kant op met jou! Maar misschien gaat het vanavond wel weer goed en kan je het HyperVennen weer rustig oppakken! Ik was zelf de eerste drie maanden van mijn zwangerschappen erg moe en daarna voelde ik me weer kiplekker, dus houd de moed erin hoor! Je kan anders ook 2 x per dag een sessie van 5 doen, dat is misschien minder belastend voor je lichaam. Sterkte![:]smiling smiley[/:]

Carola
Hai Rainbow,

Ik weet niet of het ook met vermoeidheid te maken heeft.
Na het avondeten kan niet, dus als ik overdag niet twee keer in de gelegenheid ben, moet het na 9 uur. Maar dan ben ik echt veel te moe....

Is overdag starten niet beter?

Groetjes Sandra.
Hoi sandra en carola,

Ik werk overdag, dus dan kan ik niet oefenen. Bovendien ben ik gewend om voor het eten te oefenen en dat ga ik nu dus maar weer proberen. BURP. Ik heb net (teveel) gegeten en ik moet nu dus echt even niet denken aan oefenen! [:]smiling smiley)[/:]

Carola, vreemd genoeg heb ik zelf weinig last van vermoeidheid. Ik ben vrij kwiek, maar 's avonds val ik ook weleens om 21.00 uur op de bank in slaap hoor! Ik zal eens kijken of het gaat en anders is 2x5 misschien inderdaad slim. Maar bij mij ging het na 1x meestal al fout, dus dat moet ik even uitvissen!

Groetjes
Hi Rainbow,

Hoe is ie gegaan gisteren met HyperVennen?

Hoop goed[:]smiling smiley[/:]

Groetjes,
Carola
Hoi Carola,

Ik ben gisteren inderdaad gaan oefenen en het ging goed! Ik werd gelukkig niet misselijk! Vanochtend ook niet! Ik oefen wel maar 2x5 anders wordt het wat teveel vrees ik. Vandaag voelde ik me vroeg in de ochtend prima, maar nu komen de watten alweer terug. Het is dus maar goed dat ik weer kan oefenen, hopelijk komt de misselijkheid niet meer terug! Lief van je dat je er naar vraagt!

Groetjes rainbow
hoi rainbow

Goed joh!! wat fijn dat het ook goed ging!!
Ik merk ook dat ik snel terugval, sinds ik vanaf december maar 1x per dag oefen. Het is soms ook zo lastig inplannen! Endan die missleijkheid erbij ( en ik ben NIET zwanger[:]tongue sticking out smiley[/:]) en best veel hoofdpijn, maakt het niet makkelijker allemaal.

Maar we gaan weer vrolijkdoor!!! ik weet dat het helpt, dus ik ga echt weer proberen 2x daags op te pakken!! te beginnen NU!![:]grinning smiley[/:]
ha rainbow,

Wat fijn dat het weer lukt!

Ik kom jouw naam in veel eerdere berichten tegen. Jij bent volgens mij al meer dan een jaar bezig. Heb jij lang klachten gehad, dat je er nu nog niet vanaf bent.

Volgens de verhalen zou je toch met een jaar wel zonder HyperVennen moeten kunnen?

Groetjes Sandra.
Hoi Sandra,

Het kan kloppen dat je mij al in eerdere berichten tegen bent gekomen. Ik ben namelijk al in juli 2005 (drie maanden nadat ik chronische hyperventilatie kreeg) met oefenen begonnen. In het begin kreeg ik best last van bijverschijnselen. Zo leek het alsof mijn duizeligheid (eigenlijk mijn enige hyperventilatie-klacht) erger werd. Ik stopte toen met HyperVen. Tegelijkertijd bleven mijn klachten bestaan, terwijl ik maar bleef zoeken naar oplossingen. Ik heb echt heel veel therapieen geprobeerd. Als die dan niet hielpen, begon ik maar weer met HyperVen. Dan werden de klachten weer even erger en twijfelde ik weer of het me wel zou helpen. Ik begon dus steeds aan de therapie, maar maakte 'm nooit af.

Uiteindelijk heb ik - en dat heeft lang geduurd - door dat ik echt chronische hyperventilatie heb, dat ik die klachtenverergering voor lief moet nemen en dat HyperVen mij wel degelijk helpt. Ik verwachtte er denk ik gewoon te snel te veel van, had te weinig geduld...Je moet écht een paar maanden achter elkaar oefenen om verbetering te merken en niet, zoals ik deed, drie weken oefenen en dan stoppen om twee weken later weer te beginnen. Ik merkte wel duidelijk verbetering, ook met mijn hap-snap-oefenen, maar ik bouwde toch uiteindelijk te weinig buffer op. Ik ging dus sinds november netjes 2x per dag oefenen, elke dag. Maar voordat ik echt kon genezen werd ik zwanger en lukte het oefenen niet meer.

Ik heb vaak getwijfeld over HyperVen, maar uiteindelijk zei mijn gevoel me steeds dat ik het toch moest volhouden. Als ik dat van het begin af aan had gedaan, was ik waarschijnlijk al beter geweest. Ik gad voorheen elke dag hyperventilatie, nu al een stuk minder. Ik heb ook geen angsten meer, d.w.z. lang niet meer zoals voorheen. Film, vakanties, uit eten...ik durfde het eerst niet, maar nu doe ik dat allang allemaal weer.

Gelukkig lijkt het erop dat mijn lichaam weer kan oefenen, dat de misselijkheid verminderd is. Ik heb al 6x geoefend zonder klachten. Gelukkig! Ik oefen nu 2x5, maar hoop uiteindelijk weer uit te komen op 2x10.

Als je HyperVen consequent volhoudt, wordt je echt beter en hoeft het niet, zoals bij mij, onnodig lang te duren. Hou vol dus! Het is zwaar, maar uiteindelijk krijg je je gezondheid weer terug. En ik weet hoe fijn het is om weer helder in je hoofd te zijn!

Groetjes Rainbow
Hi Rainbow,

Goed te lezen dat het oefenen weer goed gaat! En geniet lekker van je zwangerschap!

Carola
Goed dat het weer lukt!!!!

Succes.

Meer weten over het HyperVen programma?