[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

in de mist?

Gepost door Sandra2 
in de mist?
10 February 2008 18:54
Hallo allemaal,

Ik lees zo vaak over "de mist"..... Alles was mistig of de mist trekt op.....

Ik weet eigenlijk niet zo goed wat jullie hiermee bedoelen.

Wel heb ik soms een halve dag of een paar uur, dat ik staar....afwezig is niet het goede woord, ik ben er wel, maar toch ook weer niet. Staren...dat lijkt er het meest op.

Is dat wat jullie met mist bedoelen?

Groetjes Sandra.
Re: in de mist?
10 February 2008 19:11
hoi sandra,

ik gebruik het woord mist nooit, maar wat ik wel heb(gehad) is dat gevoel van onwerkelijkheid, het gevpel dat je in een soort vandroom leeft, geen controle hebt over....misschien word tdat bedoeld?
Re: in de mist?
10 February 2008 21:55
Hoi Sandra,

Ik gebruik het woord 'mist' zelf wel heel vaak als ik mijn chronische hyperventilatie-klachten omschrijf. Ik bedoel ermee dat ik minder goed zie, dat alles om me heen niet helemaal helder is. Ik zeg ook weleens: 'Ik zit in een stolp'. Door de hyperventilatie vernauwen je bloedvaten in je hoofd, wat dat gevoel van in de mist/in een stolp zitten veroorzaken/'>oorzaakt. Je ziet alles alsof je door een glas kijkt (dus waziger) en hoort alles alsof je achter een glas zit (van verderaf). Mist is bij mij dus het gevoel van niet helder zien. Ik denk dat de anderen dat er ook mee bedoelen. Het is een gevoel van onwerkelijkheid. Net zoals hyperventilatie-ers vaak zeggen dat ze op watten lopen. Door de hyperventilatie lijkt het alsof je zweeft, geen contact meer hebt met de grond en de buitenwereld. Is de mist zo een beetje voor je opgetrokken met dit antwoord? [:]winking smiley[/:]

Groetjes Rainbow
Re: in de mist?
12 February 2008 12:44
Het woord mist gebruik ik zelf niet echt. Maar ik heb idd wel het gevoel of je soms zelf niet helemaal meer aanwezig bent net als Suzanne omschrijft dat is wel een vreemd gevoel. Maar ik denk dat het per persoon zal verschillen wat ze onder "in de mist" verstaan.
Re: in de mist?
12 February 2008 17:10
Ha Rainbow en alle anderen,

Bedankt voor jullie heldere antwoorden in mijn mistige brein.

Momenteel zit ik in een heftige dip!!! Bleehhh....

8 Weken geHyperVent, braaf 2x per dag. Na de nodige stressontladingen ging het best al aardig.

Maar de laatste week is het weer pet, snachts halve nachten slapen, helemaal verkeerd ademend wakker worden, heel heftig dromen de tweede helft van de nacht. En overdag weer een wrak......doodmoe, gespannen enz.

Heb Rob een mail gestuurd vandaag of hij adviseerd om even een time out in te lassen of toch gewoon maar rustig door te zetten. Ik lees van jullie ook regelmatig berichten over terugval.

Wat hebben jullie gedaan, als je zo'n terugval had?

Zaterdag en zondag heb ik niet geHyperVent en promt kreeg ik maandagvroeg in bed een hyperventilatie aanval. Gelukkig raakte ik niet in paniek en ging het vrij snel weer over, maar dacht toen dat ik toch maar weer met HyperVennen moest beginnen en heb dit ook gedaan....

Groetjes Sandra.
Re: in de mist?
13 February 2008 09:43
Hoi sandra,

Mijn persoonlijke ervaring en advies is doorgaan! Endan zul je merken uiteindelijk dat de terugvallen minder vaak gaan komen en minder lang gaan duren!!
Echt, het hort erbij, ik heb ook zeer regelmatig terugvallen gehad, en soms zelfs zo dat ik dacht: daar gaaan we weer, om moedeloos van te worden!!

Neem je rust, en blijf HyperVennen. Ga niks forceren, bouw je buffers op, dat is mijn ervaring!!

zet hem op hoor, over een paar maand, moet je zien hoe veel verder je dan alweer bent!!

ook eentip: houd bij wanneer je een terugval had, en hoelang dezeduurde, dn zul je later , als je terug leest, zien dat het minder vaak voorkomt!!
Re: in de mist?
13 February 2008 11:45
Hey Sandra,

Gewoon door blijven gaan. Ik denk dat je nog wel vaker een terugval/tegenslag zal hebben. Ik het het ook vaak gehad en het is moeilijk om dan te denken dat het wel weer goed gaat, maar je moet aan de andere kant ook kijken naar waar je vandaan kwam. Bijv eerst had je elke dag last, nu heb je bv een week dat je je beter voelt en dan misschien wel weer een paar dagen dat het weer wat minder gaat, maar put daar ook de positieve energie uit zo van kijk het gaat de goede kant op want ik heb ook goede dagen gehad. Ik weet dat dit moeilijk is (tenminste voor mij was het heel moeilijk om het zo te zien) maar gewoon doorzetten, en je kan met HyperVen ook varieren in het aantal misschien eens een paar keer minder ofzo maar dat weet ik niet. Ik doe het zelf maar 1 keer een sessie per dag.
Hoop dat je er wat mee kan of dat je er wat aan hebt, sterkte ermee.

groetjes

Johan
Re: in de mist?
13 February 2008 14:42
Hoi Sandra,

Johan, heeft helemaal gelijk! Sinds ik HyperVen heb ik zeker goede dagen! En die had ik écht niet toen ik niet oefende. Ik heb ook wel terugvallen hoor, zeker. Zo voelde ik me bijvoorbeeld heel goed vanochtend, terwijl ik me nu weer een stuk minder voel. Maar daarvóór had ik 3 goede dagen. Zo worden die momenten steeds langer. Door mijn zwangerschap was ik fiks teruggezakt in mijn scores, doordat ik niet kon oefenen. Ik merkte het meteen. Nu pak ik het weer langzaam op en het gaat nu dus op en af. Maar ik ben al blij dat ik weer kan oefenen en dat ik toch weer goede momenten heb. Ik heb goede hoop op volledig herstel, dus...volhouden. Het gaat met ups en downs, maar je zult merken dat je je eerst een ochtend, dan een dag, dan twee dagen en zo verder beter gaat voelen! Het komt echt uiteindelijk goed, maar je moet geduld hebben!

Groetjes Silla
Re: in de mist?
13 February 2008 14:43
Oh ja, en de tip van Suzanne om je terugvallen bij te houden vind ik heel goed. Ga ik doen! [:](Y)[/:]
Re: in de mist?
13 February 2008 17:53
Hallo allemaal,

Fijn dat jullie meedenken. Op de forums lees ik verschillende berichten. Zelf heb ik ook zoiets: laten we maar doorzetten, dat zijn we er op zijn eerst vanaf.

Maar dat zeggen wij hyperventilatieers....De andere kant is dat mijn lichaam de nieuwe co2 graad wel niet zo snel bij kan benen. En dat mijn lichaam even tijd nodig heeft om hieraan te wennen.

Het gaat niet zozeer om een paar vervelende dagen, daar zie ik wel doorheen. Maar zo heftig als de nachten nu zijn, waren ze al jaren niet meer. De klachten zijn echt erger dan ze de laatste jaren waren. Vandaar dat mijn voorkeur nu even uitgaat naar een paar dagen rust.

Maar ja...wie ben ik? Ik hoop dat Rob of Hester ook nog een korte reaktie willen geven.

Het bijhouden van de terugvallen is inderdaad een goed idee.

Groetjes Sandra.
Re: in de mist?
13 February 2008 18:33
Sandra, ik weet niet of jij er baat bij hebt, maar zeker het proberen waard, is RESCUE SPRAY NACHT.

Ik sliep ook erg onrustig, en gebruik nu deze spray (verkrijgbaar bij reformzaken en wellicht ook drogist). Een half uurtje voor je naar bed gaat even sprayen op de tong,en dan nog eens vlak voorhet slapen gaan. En mocht je snachts wakker worden, sprayen.
Ik vind het echt superspul!

2 september was mijn diepste punt in het dal, mens , wat was ik wanhopig, echt ongeloofelijk ellendig. In oktober ben ik begonnen met HyperVennen en stjanskruid, en vandaag dedag, voel ik me zo goed, ik zit echt op 80% van het herstel,en ben ervan overtuigd dat ik volledig zal herstellen.

Blijf alsjeblieft doorgaan, desnoods doe je even tijdelijk 2x 5 trials, maar houd alsjeblieft vol!!! ik ben van 7 dagen ellende terug gegaan naar af en toe een goede dag, naar wat vaker een goede dag, naar wat minder vaak een slechte dag , naar maar zelden een slechte dag........

Ik moet blijven oefenen, zodra i kstop zak ik terug, dus ik ebn er nog lang niet, maar waar ik nu ben, daar ga jij ook komen!!!
Re: in de mist?
13 February 2008 18:58
Hi Sandra,

Ik heb ook wel eens een flinke dip gehad. Het leek wel of de stress die eruit moest komen, teveel was. Ik ben een aantal dagen gestopt en werd rustiger. Toen ik daarna weer begon waren mijn trialtijden tot mijn verbazing opeens een stuk hoger. Blijkbaar had mijn lichaam de pauze even nodig. Mijn ervaring is dus, dat het niets geeft even te stoppen. Als je het daarna maar weer rustig oppakt.
Sowieso als ik merk dat ik door HyperVennen teveel stressontladingen krijg, dan ga ik even over na 1 sessie per dag. Dat helpt. Probeer te luisteren naar je lichaam (hoe lastig dat soms ook is).

Hou je taai en je komt er echt wel!!!

Carola
Re: in de mist?
13 February 2008 19:11
He Suzanne en Carola,

Tuurlijk ga ik niet stoppen!!!!!

Ik ga er helemaal voor. Ik wil ook niet langer dan een paar dagen stoppen.....Even een paar dagen om mijn lichaam rust te gunnen...

En als ik voel dat dat niet helpt, dan ga ik weer rustig door, ook al zijn de stressontladingen heftig.

Ik heb er al aan geroken, hoe het voelt om weer lekker rustig te zijn en dat voelde zo heerlijk!!!!!!

Jullie worden heel hartelijk bedankt voor jullie bemoedigende woorden,

liefs Sandra.
Re: in de mist?
13 February 2008 21:27
Hallo Sandra,

Als ik jou verhaal zo lees zou ik gewoon even rust nemen. Wat je hebt opgebouwd met oefenen ben je echt niet zomaar kwijt, en het zou weleens veel beter kunnen gaan. Zelf heb ik de tijd dat ik oefende ook zo heftig gereageerd en ik nam op gezette tijden een week of 2 rust. En dat heeft mij erg veel goed gedaan. Je geeft ook je lichaam de tijd om zich aan te passen en soms is de ontlading ook te heftig om gewoon maar door te gaan.

Als het lukt probeer anders ook om te sporten of wandelen om de stress kwijt te raken of ga lekker de vloer dweilen [:]smiling smiley[/:]! En, wat belangrijk is: probeer om de spanning die eruit komt niet tegen te houden, maar te laten gaan. Is makkelijk gezegd, maar je merkt dan echt dat je het kwijt bent.

groet,
Hester

HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: in de mist?
14 February 2008 12:33
Ha Hester,

Dank je wel voor je antwoord. Mijn gevoel zei dit ook, maar het is wel fijn als dat bevestigd wordt.

Heb nu twee dagen niet geHyperVent en de nacht was al ietsje rustiger.

Groetjes Sandra.

Meer weten over het HyperVen programma?