[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Hoe ik hyperventilatie bestrijd!

Gepost door Christiaan 
Hoi Pia,

Als de pillen werken is dat mooi, maar het lijkt me wat snel. Misschien dat je te graag wil dat ze helpen. De uitdaging is nu om vol te houden en niet te stoppen, want ik garandeer je dat er momenten komen dat je toch weer gaat twijfelen aan de werking ervan. Gun het wat tijd.
De pillen helpen mij overigens niet zo tegen de hyperventilatie, maar wel tegen depressie en gevoelens van angst. Chocola net zoals caffeine zou ik zeker voor het slapen gaan niet nemen, beter is er voorlopig helemaal er afstand van te nemen. Neem slaapthee, kun je bij AH kopen en daar zit geen caffeine in. Voor het slapen gaan 2 koppen, veel vocht en je wordt er iets rustiger van. Volhouden Pia!! En nu nog bewegen ... de voordelen daarvan zijn enorm, maar rustig beginnen. Ga eens lekker een half uur lopen in het bos of een middag fietsen op de Veluwe.

Groet,
Christiaan
Hoi Christiaan,

Bedankt voor je bericht.Laaste 2 dagen heb ik weer meer last...zwaar gevoel op mijn benen,handen en tong.De raar gevoel op mijn tong maakt mij de meeste bang.Ik heb heel vaak bij de doktor laten checken maar ze kunnen niks vinden.Ze denken nog steeds over chronische hyperventilatie.

Verder ik probeeer meer te bewegen.Ik was al bezig met wandelen en fietsen.

Pia
Hi allemaal,

Goed van je Christiaan om nog even op een rijtje te zetten waar je baat bij hebt!. Alle tips zijn welkom! Omega 3 gebruik ik niet, ga ik ook eens proberen. Ik ben in oktober begonnen met HyperVen en beschouw mezelf als een heel stuk genezen (overigens heb ik lang niet alle dagen 2 keer per dag HyperVen gedaan, dus per saldo zit ik denk ik op 3,5 maand). De hyperventilatie zat heel diep bij mij, ik voelde me zo ziek dat ik nog maar tot weinig in staat was. Vorig weekend heb ik vrienden op bezoek gehad, ben zondag naar een voorstelling in een kasteel geweest, dinsdag naar Dirty Dancing en woensdag naar de stad......vorig jaar was dit nog ondenkbaar voor me! Ik zal ook nog even op een rijtje zetten wat ik verder doe, vind het ook fijn om anderen te helpen:

- ik slik Sint Janskruid
- ik heb fysiotherapie gedaan voor mijn nek
- ik slik vitamine B
- elke dag proberen een half uur te bewegen
- proberen zoveel mogelijk dingen te blijven doen, ookal voel je je angstig
- en natuurlijk HyperVen!

Groetjes,
Carola

Meer weten over het HyperVen programma?