[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Sporten helpt

Gepost door Christiaan 
Sporten helpt
07 March 2008 00:11
Ik heb nu tien dagen achtereen elke dag een 20 minuten 'hard' gelopen. Het resultaat begin ik echt te merken. Het vermoeide gevoel in mijn benen is bijna helemaal weg en de duizeligheid ook. Ik doe het na het opstaan en voor het ontbijt.

Wel heb ik het gevoel dat ik het ontstressen van het lichaam versnel en dat uitte zich zich twee dagen en nachten in hevig oorsuizen en piepen. Ik zeg erbij dat ik op dit moment een opleiding tot drummer aan het doen ben in London met veel lawaai. Toch ben ik door de hyperventilatie veel gevoeliger voor geluid.

Ik ervaar het lopen nu echt als een uitkomst. Ik kan het iedereen aanraden, maar zeg nogmaals met veel nadruk dat als je nooit 'bewogen' hebt je echt heel rustig aan moet doen in het begin. Begin eerst eens een paar dagen ongeveer 3 km te wandelen(half uur / drie kwartier) en probeer dan langzaam eens een paar honderd meter te joggen en dit af te wisselen met wandelen. Bouw dit gedurende een paar weken op totdat je 1 a 2 km aan een stuk kunt joggen (ongeveer 10 min). Als je merkt dat je bezweet bent als je terug bent dan begin je afvalstoffen kwijt te raken en bovengemiddeld O2 te verbruiken en CO2 buffers op te bouwen.

Wie 'loopt met mij mee' en we gebruiken dit 'draadje', waarop we ons logboek zetten, zodat we elkaar elke dag kunnen stimuleren hiermee door te gaan. We maken een trainingsschema, dat begint met een half uurtje wandelen. We bouwen het vervolgens heeeel langzaam op.

Dag 1 t/m 5 : half uurtje wandelen, (gehaast rennen voor boodschappen telt niet)



Bericht bewerkt (07-03-2008 00:14)
Re: Sporten helpt
07 March 2008 14:14
Hey,

Ik ben zelf ook aan het lopen gegaan 2 maanden terug, ik probeer ieder dag een half uurtje tot 1 uur te lopen. En ik moet ook zeggen dat het in het begin best zwaar was, maar nu ik het vaker doe voel ik me er steeds beter door. Inmiddels loop ik niet elke dag meer omdat ik ook nog 2 dagen in de week tegenwoordig aan fitness doe. Ik voel me gewoon heel fijn bij het bewegen en ff lekker uitzweten om het zomaar te zeggen. En me lichaam kan er ook steeds beter tegen, je merkt dat je steeds makkelijker hersteld.

Dus ik wil best wel meelopen in dit draadje al ga ik niet elke dag[:]smiling smiley)[/:]
Re: Sporten helpt
07 March 2008 17:11
hoi christiaan,

Ik ben in 2006 begonnen met een cursus hardlopen voor beginners, bij de hanzesportm en werd in 8 mnd getraint, om de 10 km te lopen. Ik heb het gered, maar vraag niet hoe, dat was puur op doorzettingskracht, ik was echt kapot!! Het probleem bij mij is , dat ik tijdens het sporten niet goed adem kan halen, ik ben astamtisch, ,moety juist daarom goede conditie opbouwen, maar ik merk tijdens het sporten, dat het niet gaat zoals het hoort. De 18e moet ik weer naar fysiio, en wil daar vragen of ze me daarbij kunnen helpen. HEt lopen opzich, gaf een kick, tot 5km kon ik het goed volhouden, daarna werd het echt een probleem.

Het is wel waar, absoluut, dat het een goede sport is om je lekekr en fit te voelen!! Fijn te lezen dat je er baat bij hebt!!!! Top!

Meer weten over het HyperVen programma?