[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Baal van mijn terugval

Gepost door Carola 
Baal van mijn terugval
11 March 2008 16:19
Hi allemaal,

Het ging de laatste tijd heel erg goed met mij, zelf zo goed dat ik dacht er bijna te zijn. Nu heb ik me de afgelopen dagen nogal druk om iets gemaakt en jawel hoor ik heb een terugval. Vandaag weer licht in het hoofd, hoofdpijn en afwezig gevoel. Ik baal er zo van. Het maakt me meteen weer negatief.....komt het ooit nog goed? Ik weet hoe het is gekomen, maar je hebt je stress niet altijd in de hand... Hoe gaan jullie met die downs om/het positief blijven denken????

Groetjes,
Carola
Re: Baal van mijn terugval
11 March 2008 18:59
haha, carola, hoe in hemelsnaam presteren wij het toch!!! Wij gaan zoooooo gelijk op, haha! Nou ja, met andere woorden.......het zal er wel bij horen dan!! Ik merk ookdat ik met spanning enzo moeilijk kan omgaan nog, gelijk licht in mijn hoofd. Mijn vooruitgang iswel dat ik geen paniekaanvallen meer heb ( even afkloppen).

Mijn tips: kijk naarwat je hebt bereikt en accepteer de terugval!! Weet dat ook dit weerzal stoppen!!! Lekekr een paar avonden op tijd naar bed, neem je ontspanning, in bad, op de bank, met muziek of watdan ook.

Kop op hoor, we gaan het verslaan weet je nog?? Nog een paar maandjes, moet je eens kijken waar we dan staan!!!!
Re: Baal van mijn terugval
11 March 2008 18:59
Hoi Carola,

Hou vol hoor! Het ging zo goed met je en probeer dat gevoel alsjeblieft vast te houden! Het is heel normaal dat je eens een terugval hebt op het moment dat je je ergens druk over maakt. Ons lichaam reageert daar meteen op met hyperventilatie, terwijl een ander juist hoofdpijn krijgt of last van zijn rug. Iedereen heeft een zwakke plek en bij ons is dat onze ademhaling. Wees niet bang dat je nooit meer beter word, want HyperVen heeft voor jou al bewezen te werken. Zelf gaat het bij mij ook nogal eens op en af hoor. Afgelopen weekend ging het goed, toen ben ik zonder enige angst ook naar het theater gegaan. Ok, op een bepaald moment werd ik wat licht in mijn hoofd doordat er veel mensen om mee heenm krioelden. Gisteren ging het heel slecht. Ik was de hele dag doodduizelig (raar woord!). 's Avonds deed ik netjes mijn oefeningen weer en voila, 's avonds was alles weg en heb ik toch een goede avond gehad. Met vandaag ook een goede dag. Als ik me druk maak - en dat probeer ik zo min mogelijk te doen - krijg ik achteraf ook een terugval. Toch probeer ik de moed niet te verliezen en wil ik vasthouden aan alle momenten dat ik me vééééél beter voel dan bijvoorbeeld een jaar terug. HyperVennen gaat met ups en jammer genoeg ook met downs. Hou dat gevoel vast, dat je op de goede weg bent. Ik weet zeker dat je, als je je morgen bijvoorbeeld weer wat helderder in je hoofd voelt, blij bent dat je vol gaat houden. Uiteindelijk zijn je buffers zo hoog, dat je ook stresssituaties door kunt komen zonder dat je weer klachten krijgt. Ik ben er helaas ook nog niet, maar we moeten doorzetten hoor! Kop op! [:](Y)[/:]

Groetjes Rainbow
Re: Baal van mijn terugval
11 March 2008 20:42
He Suzanne, Rainbow,

Dank voor jullie lieve woorden, dat doet me echt heel erg goed! Ik vind het ook fijn omdat jullie precies weten hoe het voelt. Ik moet inderdaad aan alles denken wat ik wel al heb bereikt. Vorige week had ik juist een topweek! We blijven vechten! Jullie ook nog steeds beterschap toegewenst!

Groetjes,
Carola

Meer weten over het HyperVen programma?