[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Ik durf niet te stoppen

Gepost door Rainbow 
Ik durf niet te stoppen
31 March 2008 11:03
Goedemorgen allemaal,

Vandaag ben ik voor de 15e dag op rij duizelig. Ik ging gisteren duizelig slapen en ik stond vandaag duizelig op. Gek word ik ervan. Knettergek! Het HyperVennen gaat op zich best goed, maar ik voel me absoluut niet beter! Integendeel! Ik ben al eens gestopt met oefenen, maar dan kwamen mijn klachten helaas snel terug. Ik kan het op de een of andere manier nog steeds opbrengen om elke dag weer achter die computer te duiken (waar ik de energie vandaan haal snap ik soms niet), maar ik zie geen verbetering. Misschien komt het allemaal door de zwangerschap hoor, ik adem heel hoog, maar ik trek het haast niet meer om elke dag duizelig te zijn en dat ook te blijven. Echt 15 uur per dag ofzo. Het gaat gewoon niet meer weg. Ik durf haast niet meer te werken, maar ik WEIGER om me aan de chronische hyperventilatie over te geven. En dus zit ik hier constant bang te tollen.

Ik ben geneigd om te stoppen met HyperVen, om weer gewoon die oude simpele ademhalingsoefeningen van Maatkracht te gaan doen, inclusief ontspanningsoefeningen. Maar dat traject heb ik al gehad en dat hielp NIETS. Ik wil niet wéér geld gaan uitgeven, in de val trappen van een therapie waar ik uiteindelijk niks mee kan. Maar hoe het met mij verder moet weet ik ook niet. De zwangerschap verloopt goed, maar ik voel me niet goed. Puur die hyperventilatie-klachten! En het lijkt alleen maar erger te worden, terwijl mijn buik nog niet eens in de weg zit. Ik ben dus bang dat ik straks helemaal niet meer kan functioneren. Wat nu? Ik wil best stoppen, maar dan ben ik bang dat ik alleen van de hyperventilatie af kom als ik dood ben. En ik hoop nog heeeeeeel lang mee te mogen gaan! [:]smiling smiley[/:] Ik heb mijn hoop zo gevestigd op HyperVen, het enige dat mij leek te helpen, dat ik niet durf te stoppen. HELP, wat moet ik doen? Volhouden? Maar hoe dan, na 15 slechte dagen? Zo erg heb ik het nog nooit gehad!

Groetjes Rainbow
Re: Ik durf niet te stoppen
31 March 2008 11:37
oooo lieve rainbow!!

Wat ellendig he! Hoeveel trials doe je nu per keer per dag??? Misscien een idee om 2x 5 trials te gaan doen???

Ik denk zeker dat je hormonen een rol spelen nu, misschien eens de verloskundige bellen, of zij een oplossing heeft tegen de duizelingen???

En misschien toch een idee om (al is het maar tijdelijk) een stapje terig te doen met je werk, neem anders een weekje verlof, ofziektewet, even een stap op de plaats.

Ik ben trots op je hoor, dat je toch doorzet, echt bewonderingswaardig!!! Misschiendat de ontladingen bij jou nu sneller gaan ivm je zwangerschap????????????????

En een fysiotherapuet in de buurt, de je kan helpen met ontspanne?? ik heb daar erg veel baat bij!!

Kop op rainbow, het gaat goed komen, het is zwaar, maar ook bij jou komt het goed hoor!!!!! Hou vol!!

Heb je trouwens je bloeddruk laten meten??? misschiendat die te laag is nu????? kun je erg duizelig van worden!!



Bericht bewerkt (31-03-2008 11:44)
Re: Ik durf niet te stoppen
31 March 2008 11:49
Ooooo, dank je voor je lieve antwoord!

Ik zit nu HEEL statig rechtop, mooi met de schouders naar beneden (i.p.v. zitten als een soort bochel) en het lijkt alsof het wat wegtrekt. Ik kan me dan langer maken en dan ga ik vanzelf mooier met mijn buik ademen.

Ik denk inderdaad dat de z-schap meespeelt. Ik krijg nu een lading hormonen die niet erg meewerken. Grrrr. Misschien is 2x5 inderdaad verstandig, nu doe ik 2x10. Eerst werd ik dan misselijk, maar nu gaat dat prima. Toch is het misschien teveel van het goede? Ik vind het de moeite waard om die 2x5 te proberen, dan doe ik toch iets!

Die fysio is ook geen slecht idee. Ik heb de neiging mijn schouders altijd op te trekken, gek he, dat je adem dan omhoog schiet? [:]smiling smiley)[/:] Houding is altijd een beetje een probleem bij mij, ik heb ook een holle rug. Als ik straks echt rond ga worden, zou ik rugpijn kunnen krijgen. Nu heb ik dat nog niet, maar ik moet wel opletten! Ontspannen lukt me wel goed. Ik zwem bijvoorbeeld en ik kan ook gewoon lekker lezen op de bank. Ik heb ook zelf van die spierontspanningsoefeningen op een bandje. Als ik 2x5 doe, zou ik dat erbij kunnen proberen?

Ik heb Rob/Hester ook even gemaild voor advies, maar ik vind jouw advies ook waardevol! Fijn dat je zo met me meedenkt Suzanne! Toppie!

Oh ja, morgen moet ik naar de verloskundige. Ik leg het ademprobleem (het is toch ECHT over-ademen en niets anders) aan haar voor!

Groetjes Rainbow
Re: Ik durf niet te stoppen
31 March 2008 11:51
Oh ja, nog vergeten: mijn ijzer was echt een supergoede waarde en mijn bloeddruk is ook perfect. Eigenlijk ben ik gewoon gezond, maar ja, dat vele, vele ademen he! Dat we daar toch eens mee op gaan houden! [:]smiling smiley)[/:]
Re: Ik durf niet te stoppen
31 March 2008 12:29
Oooo rainbow, wat herkenbaar!! ik heb dus ook verkeerde houding!! Woon je niet in de buurt hier, dan heb ik een topadres voor je, van een fysio!! ( waar ik dus ben)

Ik merk ook als ik licht in mijn hoofd ben, ik bewust moet gaan worden weer van mijn ademhaling ( 3 sec inademen, en dan lang uitademen, naar mijn tenen toe), en dan voel ik het ook wegtrekken. En ook wat je zegt, over je schouders, ik trek ze ook op, echt kwestie van bewust worden van je gespannen houding.

En ik zou gewoon even terugzakken naar 2x 5 trials, of 1x 10, dat weten hester en rob wel wat beter is denk ik??? Het is het priberen waard, kijk of je verschil gaat merken. En zo niet, blif toch volhouden, want je hebt er straks na je zwangerschap alleen maar baat bij!! ( als je hormonen weer normaal zijn, haha).

Ikzit ook altijd in een bochel, haha, goed dat je me weer helpt herinnenren!!

en uiteraard denken we mee, daar zijn we hier toch voor???? ZET HEM OP!!
Re: Ik durf niet te stoppen
31 March 2008 13:18
Hallo Rainbow en Suzanne, ik zit ook als een bochel, das frappant.......

Ik heb hier ook fysio voor gehad, onderrug recht en mijn hoofd recht. Die hield ik dan weer te ver naar achter, gevolg van dat inelkaar zitten. Mijn bovenste halswervel is gewoon weggesleten, waardoor ik mezelf iedere keer verstuit. Schiet als het ware uit de kom, vreselijke nekpijnen natuurlijk.

DUs ik kreeg als oefening, twee maal per dag op een rechte kruk zitten en met een boek op mijn hoofd van links naar rechts draaien.

Inderdaad heeft dat wel geholpen, maar je zakt zo snel terug naar je oude gewoontes.

Rainbow, minderen met HyperVen is een goed idee, maar even helemaal stoppen om je lichaam aan de nieuwe zuurgraad te laten wennen, lijkt me ook een goed idee. Niet helemal stoppen, ben je gek!!!! Dit gaat het worden hoor, dat HyperVennen, daar houden we ons aan vast [:]winking smiley[/:]

Ik heb zelf 2 weken niet geHyperVent en ben nu sinds gisteren weer begonnen. Na een dag voelde ik de rust al terug keren. Bij mij was ook alles heel erg verergerd.

Nu ben ik dus weer begonnen en vannacht was het gelijk al weer raak, vreselijke dromen, spierspijnen (voor iedereen weer anders, ik heb weinig duizels, maar weer andere klachten)
Daar begint dus gelijjk de stressontladingen weer, waar ik blijkbaar doorheen moet. Ik doe het eerst dus een paar dagen 1x 10, en dan weer naar 2x 10.

Hester en ROb hebben mij beide verteld,dat het genezingsproces heel heftig kan verlopen en dat je soms even pauze moet nemen in de vorm van een paar dagen of 2 weken niet HyperVennen en dan weer rustig beginnen. Bij hen is het ook zo gegaan.

Op zich lijkt me dat voor jouw ook wel logisch klinken, want jij bent allang aan het HyperVennen, maar nog nooit zo consequent als nu. Ik denk dat je op de goede weg bent, maar dat het allemaal een beetje te hard gaat.

Hopelijk kan je hier iets mee. HOu vol hoor!!!!

Liefs Sandra.
Re: Ik durf niet te stoppen
31 March 2008 18:14
Hoi Sandra en Suzanne,

Gek he, dat wij zo heftig kunnen reageren op de oefeningen? Het is in elk geval wel duidelijk DAT er iets met je zuurgraad gebeurt, anders zouden we er niet zo vreselijk veel van merken. Zodra ik consequent 2x10 oefende - en de klachten dus zwaar toenemen - stopte ik altijd. Dan begon ik na een tijdje weer met 2x10 en dan werd het weer erger. Zo gaat het bij mij al heel erg lang! Maar ik moet niet vergeten dat ik vooruit was gegaan, al lijkt dat nu niet zo. Het is zo'n vreselijk iets, dat HyperVentileren. Ik heb het 10 jaar terug ook gehad en toen ging het vanzelf over na een half jaar ofzo, maar nu...het blijft maar voortduren. Bij sommigen van ons al 30 jaar! Hoe hou je zoiets vol?

Mensen op mijn werk reageren altijd met een: 'Goed naar je buik ademen'. Lief bedoeld, maar als je eenmaal chronisch hypert werkt dat niet meer. Van de gewone ademoefningen (5 tellen in en 5 tellen uit) werd ik NOG lichter in mijn hoofd. Oef...nu ik dit typ zie ik alweer dat mijn schouders omhoog staan trouwens...Logisch, want dan adem je heel diep in en heel veel CO2 uit...Soms leek het met HyperVen alsof ik helemaal niet ademende en ja, dan voelde ik me ook perfect. Weinig en licht ademen is blijkbaar het beste voor je. Maar ja, in de pauze liep ik zwalkend door het dorp en voelde ik hoe ik snel en hoog ademde. Met klachten tot en met. Ik dacht dat ik neer zou gaan!

Het 'stomme' is, dat je niet meer weet wat chronische hyperventilatie is op dagen dat je je normaal voelt, zoals iedereen. Dan denk je: 'Ah, het is weg!', maar daarna voel je alles weer net zo hard terugkomen. En dan ga je maar weer oefenen, bang om niet meer te genezen. Ik MOET vertrouwen houden, net als wij allemaal. Er zijn zat mensen hier die nog meer hyperventilatie-klachten hebben, of al veel langer, maar ik wil zo graag zorgeloos genieten van de zwangerschap!

Ik ga dadelijk even 1x5 oefenen en vanaf morgen 2x5...Ik wil toch graag bezig blijven, maar wél op een lager niveau. Met jullie tips moet dat lukken. En Sandra, ik weet van Rob dat 2x5 beter is dan 1x10, omdat er dan te lange tijd zit tussen de trials. Bij 2x5 bereik je een 'cumulatief' effect. Misschien heb je hier iets aan?

Bedankt voor jullie steun en vooral begrip. Want soms voel ik me een zeur. Iedereen hier heeft hetzelfde probleem en waarom zou het bij mij erger zijn dan bij een ander? [:]:O[/:] We houden elkaar zo wel op de been!

Groetjes Rainbow
Re: Ik durf niet te stoppen
31 March 2008 21:12
Hai Rainbow, bedankt voor de tip. Dat ga ik dan inderdaad doen.

Groetjes Sandra.
Re: Ik durf niet te stoppen
31 March 2008 21:56
Goh Rainbow wat ben je toch een zeur [:]tongue sticking out smiley[/:]

Nee hoor snap heel goed dat je er gek van wordt en ik vind het juist goed
dat je je emoties eruit gooit.
Ik word er eigenlijk ook knetter van, maar zeg maar tegen iedereen dat het wel gaat,
ook niet goed natuurlijk.
Ik hou dat echt geen 30 jaar meer vol hoor [:]:|[/:]

Zit wel ineens rechtop en laat mijn buik ontspannen hangen voor zover mogelijk.
Stomme is dat je soms niet eens meer weet hoe je moet ademen, tenminste je
weet het wel, maar het lukt niet.
Hoe gaan de Maatkracht oefeningen Rainbow?
Hoewel het jou niet heeft geholpen, ben ik wel nieuwsgierig.

Vind wel dat er weinig mannen op het forum schrijven.
Zouden er minder mannen chronische hyperventilatie hebben omdat zij geen last hebben van de hormonen?

Groetjes Vlinder
Re: Ik durf niet te stoppen
31 March 2008 23:01
Ik denk dat mannen er minder open over zijn om er over te praten.
Maar ze zijn er zeker wel. Ik ken er zo wie zo een paar, maar die gaan echt niet op een forum zitten, want dan vinden ze raar.

Groetjes Ellen
Re: Ik durf niet te stoppen
01 April 2008 08:53
He Rainbow,

Hoop dat het vandaag wat beter met je gaat!
Toen ik in het begin 2 keer per dag oefende voelde ik me soms ook net een tijdbom. Op een gegeven moment ben ik een paar dagen gestopt en daarna waren mijn scores enorm gestegen. Blijkbaar had mijn lichaam die pauze nodig. Daarna ben ik het aantal sessies gaan aanpassen aan hoe ik me voelde. Als ik me goed voelde 2 en anders maar 1. Probeer je lichaam te 'volgen' .
Wat ik wil zeggen is, dat je volgens mij nu je zo frequent oefent (te) veel stressontlading krijgt en je daarom zo beroerd voelt.

Hou je taai hoor, het komt goed en je kan hier altijd je hart uitstorten.

Carola
Re: Ik durf niet te stoppen
01 April 2008 11:20
Rainbow, hoe gaat het nu????? Kop op hoor!! Denk aan je houding he, doe ik het ook!![:]smiling smiley)[/:]
Re: Ik durf niet te stoppen
01 April 2008 22:43
[:]:||[/:][:]:||[/:][:]:||[/:][:]:||[/:] Had hier net een heel verhaal getypt, druk ik op een knop, is alles WEG! Het is nu te laat om alles opnieuw te typen, but I'll be back! [:]smiling smiley)[/:]

Groetjes Rainbow
Re: Ik durf niet te stoppen
03 April 2008 13:08
Nou, daar ben ik dus weer!

Ik ben sinds maandag 2x5 aan het oefenen. Het gaat nu even beetje op en af. Dinsdag goed, gisteren minder en vandaag weer goed. Die hele enge 'allesverzengende' duizeligheid is weg. Ik denk dat 2x10 gewoon te veel van het goede was. Ik blijf gewoon lekker 2x5 oefenen, dan oefen ik toch en ik hou nog tijd over! [:](Y)[/:]

Voor Vlinder: bij Maatkracht leer je eerst 2x5 en daarna 5x5 tellen te ademen, staand, zittend en liggend. Vijf tellen in, vijf tellen uit. Eerst via je buik, dan via je flanken. Hoewel er veel mensen mee zouden zijn genezen, werd ik alleen maar veel duizeliger van deze oefeningen. Eigenlijk niet zo raar, aangezien je heel diep moest inademen (met een hele bolle buik) en daarna alle CO2 weer uitblaast. Daar kunnen wij toch net niet tegen? Als ik mooi HyperVen, adem ik echt heel mooi licht en dan heb ik geen klachten. Volgens mij is MINDER ademen en MINDER DIEP ademen het devies voor ons. Met Maatkracht leer je dat niet. Ik heb echt maanden geoefend, maar zonder resultaat helaas. Mocht je toch meer willen weten, schroom niet om het me te vragen!

Nou, mijn vorige verhaal was langer [:]smiling smiley[/:], maar hier op het werk heb ik daar niet zo'n tijd voor. In elk geval: bedankt voor jullie steun!

Groetjes Rainbow
Re: Ik durf niet te stoppen
03 April 2008 13:14
Hoi Rainbow,

Ik ben een week begonnen met HyperVen.Ik heb een gevoel dat alles is erger geworden.Mijn scores zijn van 38 naar 70 gegaan.Ik doe beter in de ochtend dan avond.

Ik vraag me af dat als jij zwanger bent,mag jij nog HyperVenen?Want toen ik was zwanger,had ik geleerd niet te stoppen met adamen.

Grtjes,
Pia
Re: Ik durf niet te stoppen
03 April 2008 18:01
Hi Rainbow,

Fijn dat het weer iets beter gaat.
Ik zat me vanmorgen te bedenken dat je (en ik ook) andersom moet proberen te zien. Je hebt zoveel klachten sinds je 2 x 10 trials doet. M.a.w. het vele HyperVennen doet iets met je lichaam!! Het is heel akelig om die klachten (nog) erger te krijgen, maar uiteindelijk wordt je er beter van. Zelf was ik sinds een week ook weer begonnen met 2 sessies op een dag en ik merkte duidelijk dat ik vooral 's morgens weer meer klachten had. Ik doe het nu een keer 10 keer en 1 keer 5 keer en dan gaat het goed....dan maar iets minder snel helemaal genezen.

Maar....vandaag heb ik van 10 uur tot 16.00 uur geshopt en dat was een paar maanden geleden nog onmogelijk! Dus ik ben al heel blij met deze vooruitgang.

Groetjes,
Carola
Re: Ik durf niet te stoppen
04 April 2008 20:21
Bedankt Rainbow! Het zou wel kunnen helpen, als je te snel ademt denk ik,
om het allemaal wat rustiger te krijgen en zodoende niet te veel C02 te verliezen?
Heb daar wat zit lezen bij clientverhalen en er staan positieve verhalen bij.
Maar ja ieder mens is anders en heeft misschien weer een andere therapie nodig.
Gaat het lekker met de 2 x 5?

Carola, hartstikke fijn he dat je dan gewoon kan shoppen. Je gaat lekker, houden zo.

Dat denk ik ook Ellen, maar sommigen lezen vast wel mee en hebben ze toch wat aan
de verhalen.

Groetjes Vlinder

Meer weten over het HyperVen programma?