[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Vraag aan Ellen!!!

Gepost door Pia3 
Vraag aan Ellen!!!
02 April 2008 20:49
Hoi Ellen,

Leuk dat jij vanaf bent!! Hoe lang had jij chronische hyperventilatie en hoe lang heb jij de HYPERVEN gedaan? Volg jij nog steeds maatregelen in jij leven om verder het te voorkomen?


Ik had jaren last van hyperventilatie,maar dan af en toe.Maar laaste 2 jaar is het chronisch geworden na die geboorte van mijn zoon en overlijden van mijn schoonvader..Ik wil zo graag een tweede kind maar ik durf het echt niet.

Grtjes,
Pia
Re: Vraag aan Ellen!!!
03 April 2008 18:35
Hai Pia,

Ik heb chronische hyperventilatie gekregen 8 maanden na de geboorte van mijn dochter Candy in 1990 en ook na het overlijden van mijn schoonvader (Mijn rots in de branding). Toendertijd....Candy is inmiddels bijna 18....was er nog helemaal niets voor.
Ja praten. Ik heb wat afgepraat, maar dat hielp helemaal niets.

In 2003 vond ik HyperVen. Ik heb het 7 maanden gedaan, daarna ben ik gestopt. HyperVen werkt daarna nog ongeveer een jaar door - Je herstel werkt nog een jaar door. [:]grinning smiley[/:]
En nu ben ik van chronische hyperventilatie genezen.

De maatregelen die ik heb genomen heb ik een onderdeel van mijn leven gemaakt. Op tijd slapen. (Heel soms wel eens een nachtje doorhalen hoor [:]winking smiley[/:]) Stress reduceren. Dus niet door blijven rennen etc. Ik heb een tijdje yoga gedaan en nu probeer ik te mediteren. Je kent waarschijnlijk wel de maatregelen die je voor jezelf hebt genomen.

Ik ben nu 44 jaar, dus ik heb het bij één dochter gehouden, maar als ik deze informatie en herstel toendertijd had gehad had ik nu 2 of 3 kinderen.

chronische hyperventilatie komt niet van een geboorte van een kind. Je rent je zelf al jaren voorbij en daardoor ben je chronisch gaan HyperVentileren en dan heb je alleen maar een trigger nodig, zoals een geboorte of een overlijden om chronisch te gaan HyperVentileren.

Als jij strakjes door het oefenen en door de maatregelen die je hebt genomen van de chronische hyperventilatie af bent hoef je dus niet bang te zijn voor een tweede kindje.
Daar moet je je gewoon heerlijk op verheugen. Je kent jezelf inmiddels. Je hebt de chronische hyperventilatie onder controle. Je weet wat bevallen is. En je kan dan heerlijk genieten van zo'n 2e spruit.

Je bent inmiddels zoveel wijzer...........vooral over hoe je eigen lichaam werkt qua chronische hyperventilatie.

Chyperventilatie kan je heel erg in verwarring brengen, maar jij bent al een heel stuk verder. Je weet hoe het werkt. Je weet wat je moet doen.

Als je nog vragen hebt dan hoor ik je wel.
Veel liefs van Ellen
Re: Vraag aan Ellen!!!
03 April 2008 21:02
Hoi ellen,

Bedankt voor je reactie. Praten helpt bij mij altijd, maar op een korte tijd.Jij hebt helemaal gelijk dat bevalling was een trigger voor mijn hyperventilatie.En ook dat ik ken mijn lichaam veel beter nu.Ik denk dat dan 50% is het opgelost.

Ik ga gewoon door met mijn oefening.Ik probeer 2 keer te gaan wandelen.Yoga voelt ook heel lekker maar het is beetje moeilijk met een kind.Ik drink veel water en op tijd naar bed te gaan.Ik ben helemaal gestopt met cola en eet chocolade af en toe.Tegenwoordig heb ik hoofdpijn(ik denk die bloedvatvernauwing in mijn hersen) en heel veel gehuegen en concentratieprobleem.


Grtjes,
pia
Re: Vraag aan Ellen!!!
03 April 2008 22:14
Hai Pia,

Ik heb ook heel veel hoofdpijn gehad en dat ging ongeveer de 3e maand dat ik bezig was weg. Dat was wel ongelooflijk, want ik wist helemaal niet dat dat bij elkaar hoorde. Ze zeiden altijd dat dat migraine was en dat ik dat zou houden.
Nou mooi niet. Ik heb geen migraine meer gehad en ik gebruik het nu als graatmeter. Als ik een beetje hoofdpijn krijg weet ik dat ik te druk ben en dat ik moet ontspannen en dat werkt dan altijd.

En contcentratie en geheugenverlies is ook heel herkenbaar. Dat is bij mij wel afgenomen, maar niet geheel weg, maar dat kan ook ergens anders aan liggen bij mij, dus daar maak ik me maar niet meer druk over. [:]winking smiley[/:] Ik maak gewoon een lijstje met dingen die ik niet moet vergeten. [:]grinning smiley[/:]

Ik ben toendertijd ook gestopt met cola en chocolade, maar de laatste tijd drink ik weer cola en alles gaat nog steeds goed.
Ik denk dat als je lichaam nog in een staat van allertheid is door chronische hyperventilatie Cola alleen je lijf maar verder opjaagt, maar als je d.m.v. HyperVen je lichaam weer hebt gestabiliseerd dat je met mate dat best weer kan gebruiken.

Slaap lekker voor strakjes
Liefs Ellen
Re: Vraag aan Ellen!!!
03 April 2008 23:06
Pia, ik heb ook hyperventilatie en ik ben ook zwanger van mijn eerste kindje. Ik dacht: 'Het kan 30 jaar duren voor het over is!' en ik wilde niet dat de hyperventilatie mij het moederschap zou ontnemen. Ik voel me - buiten de hyperventilatie-klachten - echt top, heb nergens last van. Ik weet zeker dat een mama met hyperventilatie ook een goede lieve mama is. En dat het jou en mij gewoon lukt om goed voor ons kindje te zorgen! Het is jouw keuze, maar het zou zonde zijn als je je hierdoor laat tegenhouden toch?

Overigens mag je gewoon blijven HyperVennen zei Rob. Je lichaam krijgt genoeg zuurstof, doordat je goed inademt. Er gebeurt dus niks met de baby. Meerdere zwangeren hebben gewoon geoefend. Overigens kon ik het de eerste weken niet, dat werd ik misselijk. En straks met een dikke buik wordt het denk ik ook (te) zwaar, dan kun je niet goed inademen. Maar voor nu pak ik de oefeningen gewoon mee!

Groetjes Rainbow
Re: Vraag aan Ellen!!!
04 April 2008 08:19
Hoi Rainbow,

Ik heb al een jongen van 2jr.Ik wil graag een tweede kind en daarom twijvel ik enorm.Ik heb zelf geen familie hier(ik kom uit India) en schoon familie woon ver weg.Het probleem met mij is dat ik ben een echt perfectionischt.Zo ik denk dat door mijn chronische hyperventilatie,kan ik niet zo goed doen als moeder als anderen.Resultaat is dat:mijn zoon is verwend[:]smiling smiley)[/:]

Ik weet nog steeds niet als ik kan een tweede aankan.

Ik vind deze site veel beter dan Nederlandse Stichting site.Hier zijn de mensen veel seriouse dan daar.


Grtjes,
pia
Re: Vraag aan Ellen!!!
04 April 2008 08:25
Hoi Ellen,

Mijn huisarts had ook gezegd tegen mij over migraine en medicijn gegeven.Maar dat hielp echt niet.Mri scan gedaan en van alles.

Ik denk dat stoppen met cola is zowieso een goed idee.en ik snoep niet veel.

Bij mij is echt meer concentratieprobleem en daarom mijn gehuegen is ook achtergegaan.


[:]:||[/:]


Grtjes,
Pia
Re: Vraag aan Ellen!!!
04 April 2008 17:05
Potverkaatje, was mijn tekst ineens weg. [:]:||[/:]

Maar om een lang verhaal kort te maken: Gewoon lekker dooroefenen Pia. Als ik het ergens goed gelezen heb ben je pas begonnen met oefenen en HyperVen heeft de tijd nodig om "in te werken" op je lichaam.

Alles wat je schrijft is heel herkenbaar en het liefst zou ik willen dat je er binnen een week vanaf bent, maar helaas.........dat is niet zo, maar als je goed dooroefent weet ik zeker dat je situatie heel erg gaat verbeteren.

Enne.............perfectionistisch..............Dat ken ik helemaal [:]grinning smiley[/:], maar ook daarmee ben ik een stuk makkelijker geworden. Weg gaat het niet, maar je kan je eigen leven een heel stuk veraangenamen als je dingetjes onder de loep neemt en uitsorteert wat wel en niet belangrijk is, dat scheelt je vaak al de helft.

Knuf van Ellen

Meer weten over het HyperVen programma?