[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

afwezigheid weg??

Gepost door Pia3 
afwezigheid weg??
11 April 2008 09:16
Hoi,

Ik heb mijn zoon naar PSZ gebracht.Ik had zoveel afwezigheid gevoel dat ik voelde heel eng. Heeft die HYPERVEN iemand geholpen om dit klacht weg te krijgen of verminderen?Ja,dan na hoeveel maanden oefening?

Ik heb ook gelezen dat hyperventilatieer's kunnen ook hallunicaties hebben?Heeft iemand ervaring daarmee?Ik moet gewoon stoppen met alles te lezen op internet,anders word ik straks helemaal gek[:]confused smiley[/:].

Pia



Bericht bewerkt (11-04-2008 09:17)
Re: afwezigheid weg??
11 April 2008 10:18
Hi Pia,

Dat gevoel van afwezigheid gaat echt over. Na ongeveer 3 maanden had ik soms dagdelen dat het weg was en zo ging het steeds iets beter. Nu heb ik daar bijna geen last meer van.
Probeer inderdaad je niet te veel bezig te houden met al je klachten, want dan maak je 't alleen maar erger. Je kan het beste proberen afleiding te zoeken!

groetjes,
Carola
Re: afwezigheid weg??
11 April 2008 12:29
Hai Pia,

Dat zeg je goed: Stoppen met alle klachten op internet te bekijken, want je wordt er inderdaad heel onzeker van. [:]winking smiley[/:]

Ik ken het gevoel van afwezigheid ook heel sterk. Het is een heel naar gevoel alsof je droomt en er niet bij bent, maar zoals Carola zegt het gaat over. Echt waar !!! [:]grinning smiley[/:]

En het hoort absoluut bij chronische hyperventilatie. Bij mij was het één van de eerste klachten die verdween, maar bij iedereen is dat anders.
Re: afwezigheid weg??
11 April 2008 13:30
Hai Pia, ik ben nu drie maanden aan het HyperVennen en dat afwezige is al een heel poosje weg!!!!!

Hoe lang en hoe vaak HyperVen jij?

Weet je Pia, jij zit nog helemaal in de angstfase, je bent nog o zo bang dat je van alles mankeert.

Dat hebben wij ook allemaal gehad en we zijn er nog steeds....

Jouw klachten herkennen wij allemaal, het hoort allemaal bij het chronisch HyperVentileren.

Probeer het los te laten, dat je iets ergs mankeert, hoe moeilijk dat ook is. Als je gaat accepteren, dat al die duizelingen, pijnen hier en daar, afwezigheid enz. enz. allemaal horen bij chronische hyperventilatie, dan heb je zoveel minder angst.

En die vergeetachtigheid, daar kunnen we ook allemaal over meepraten. Als ik in de keuken ben, weet ik al niet meer wat ik daar ging doen. Geen aandacht kunnen houden bij een film of boek. Halverwege een film, vraag ik wie die en die speler is en dan is het gewoon de hoofdrolspeler!!!!!
Vroeger was ik er ook benauwd onder, nu lach ik er maar om, want ik weet waar het vandaan komt, en we komen er van af!!!!!!

Ik probeer er nu luchtig over te doen, zo van.....weer zo'n kwaal van de chronische hyperventilatie. Maar ik zal hem kleinkrijgen met de HyperVen!!!!!

Sterkte, groetjes Sandra.



Bericht bewerkt (11-04-2008 13:33)
Re: afwezigheid weg??
11 April 2008 15:18
lieve Pia,

In september stond ik waar jij nu staat. Ook met dat verschrikklijk nare onwerkelijke gevoel. Bij mij is dat weggegaan door het HyperVennen. En dat gaat bij jou ook gebeuren.

Ik keek ook alles na op internet, en maakte mezelf gek. NIET DOEN. Stoppen ermee, en alleen op dit forum komen. Accepteren dat je chronische hyperventilatie hebt is iets wat makkelijker gezegd is als gedaan, maar feit is dat je pas kan herstellen als je het accepteert.

ook jij gaat komen waar een aantal van ons nu al zijn, lekker HyperVennen, let ook op je ademhaling ( misschien kan een fysio je daarbij helpen? ik heb er veel baat bij gehad!)

Kop op hoor!! het komt echt goed!
Re: afwezigheid weg??
11 April 2008 20:16
Hoi allemaal,

Ik ben echt gellukig dat ik heb ook jullie gevonden.Ik HyperVen sinds 2 weken en doe 2 keer in een dag.Ik heb last van chronische hyperventilatie jaren.daarom ik weet dat het gaat niet zo weg.

Jullie hebben wel gelijk.Ik heb heel veel angst voor ziektes.Ik heb gezien hoeveel iemand kan lijden van mij schoonvader.Hij is overleden van kanker.Ik had hyperventilatie voor die tijd al maar niet chronische hyperventilatie.Ik denk altijd aan extreems voor mijn klachten.Als ik iets vergeet,denk ik aan dementie of als ik raar voel in mijn lichaam,denk ik aan verlaming enz.Ik ben heel negatief geworden.

Grtjes,
Pia
Re: afwezigheid weg??
11 April 2008 20:32
hai Pia,

Ik heb het ook al 13 jaar....deze jaren waren vreselijk....
Ik ben ook zo oneindig blij dat ik er achter ben gekomen dat het chronische hyperventilatie is!!!!

Kom op, we slepen elkaar erdoor..
Ik heb ook een hele nare dag, de dag begon goed, lekker de weekboodschappen gedaan. Toen om 10 uur kwam mijn vriendin een bakkie thee doen en toen begon het weer.

Spanning in mijn hoofd, niet meer stil kunnen zitten, gespannen buik, opgetrokken schouders, en dat blijft dan zo de hele dag. pfff.....

En dat herinnert me er gelijk aan, hoe rottig de afgelopen jaren ook alweer waren, altijd die nerveusiteit in mijn lijf. Brrr....

Maar gelukkig gaat het ook altijd weer over.

Hopelijjk een lekker nachtje slapen en dan weer helder en rustig wakker worden, daar hopen we maar weer op.

Dat negatieve herken ik wel hoor. Diepe dalen en hoge hoogtes. Wanneer ik me beter voel dan eerst, dan denk ik dat dat nare nooit meer terugkomt. Maar als die nare dingen dan weer terug keren, denk ik, zie je wel, het gaat toch niet over.

Dan moet ik heel bewust tegen mezelf zeggen, ga iets doen, als je niet stil kunt zitten vandaag en morgen gaat het weer beter, of anders over een paar dagen.

Liefs Sandra.

ps. Zullen we afspreken, dat je ons opbiecht als je toch stiekem weer het internet aan het struinen bent naar mogelijke ziektes?[:]tongue sticking out smiley[/:]
Re: afwezigheid weg??
11 April 2008 21:04
Hoi Sandra,

Ik weet dat ik do het fout op internet.Maar elke keer alsik een klacht krigk,dan zit ik meteen te checken op internet. Ik probeer het echt te stoppen.[:]sad smiley([/:]

Pia
Re: afwezigheid weg??
11 April 2008 21:26
Hi Pia,

Ik herken je onzekerheid hoor. Voordat ik aan HyperVen begon heb ik ziekenhuis in en uit gelopen (3 hersenscans gehad) maar niets te vinden. Toen ik net aan HyperVen begon was ik ook nog onzeker. Gaat het wel helpen, is dit het wel etc. HyperVen werkt echt, maar je moet het trouw doen en geduld hebben. Als dan langzaam maar zeker je klachten verminderen, wordt je zekerder over alles. En probeer echt met andere zaken bezig te zijn, want afleiding is echt heel goed voor je!!

Groetjes,
Carola
Re: afwezigheid weg??
11 April 2008 21:28
Pia, we snappen je helemaal, ik heb in mijn gedachten ook alle ziektes al gehad en het halve internet afgestruind.

Doe je best, wij helpen je erbij. Als je iets voelt, vertel je het aan ons, dan kunnen wij je misschien vertellen of we het herkennen

Sandra.
Re: afwezigheid weg??
12 April 2008 12:15
Hoi allemaal,

bedankt voor die alle steun. Ik maak meeste zorgen over mijn geheugen,afwezigheidgevoel en vlekken voor mijn ogen.Ik begrijp van jullie dat ik moet het gewoon accepteren.Maar wat als het erger wordt?Dementie of gek worden bv.?

Pia
Re: afwezigheid weg??
12 April 2008 12:54
Hai Pia,

Nee hoor, gek word je niet, al voelt dat soms wel zo....
Maar het hoort er echt bij!!!

Tijdens het HyperVennen kunnen je klachten ook erger worden. Rob heeft meerder keren gezegd,dat de therapie soms zwaar en heftig is.

Maar het is de moeite waard. Wanneer het echt te heftig wordt, kun je wat minder trials doen op een dag of een paar dagen niet HyperVennen.

Maar wel volhouden hoor..

Groetjes Sandra.

Meer weten over het HyperVen programma?