[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

ik wordt duizelig van mijn adem inhouden

Gepost door Miranda2 
Is het normaal dat als je je adem inhoud dat je snel al duizelig word? Na een aantel seconden gaat mijn hart sneller kloppen en wordt ik al duizelig?

Komt dit bij jullie bekent voor?
Jaaaa, komt me heeel bekend voor!! En bij mij werd de duizeligheid ook weleens gevolgd door misselijkheid dan.

Of i kstopte even, of ik deed wat minder trials. Wat ook wel hielp, was mijn ogen dicht, en dan steunend op mijn handen, en er volledig in meegaan. Op die manier voelde ik dat er niks gebeuirde, ook als was ik duizelig, en mede daardoor is mijn angst voor de duizels afgenomen.
Hoi Miranda,

Ja, dat herken ik ook. Ik heb het niet altijd, maar soms voel ik, zodra ik diep inadem, dat er een soort golf van duizeligheid in mijn hoofd opkomt. Dan wordt het even heel erg en dan zakt het weer weg. Soms word ik ook misselijk. Ik heb dat een aantal keer gehad, ook toen ik niet zwanger was (zoals nu). Ik weet niet hoe het komt. Meestal stopte ik dan wel meteen, want anders was ik bang dat ik over zou moeten geven. De volgende dag was het vaak weg. Ik ben eigenlijk ook wel benieuwd wat het is!

Groetjes Rainbow
Hai Suzanne en Rainbow,

Dat word nog wat als ik dan bij een HyperVen trail mijn adem in moet houden. Het is toch wel gek dat je hart dan sneller gaat kloppen en daardoor ook weer duizelig word. Ik hoef ook niet hard te gaan lopen want dat hou ik nog geen minuut vol en de duizelingen komen weer.
Hoi Miranda

Misschien om je gerust te stellen nog een tegenbericht.
Ik word niet duizelig als ik HyperVen, maar dat heb ik als chronische hyperventilatie klacht ook niet.
Mijn hart gaat wel harder/sneller kloppen, maar dat heb ik ook als ik niet HyperVen.

groetjes Vlinder

Meer weten over het HyperVen programma?