[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Meer klachten!!

Gepost door Pia3 
Meer klachten!!
21 April 2008 19:19
Hoi,

Ik ben nu bijna 4 weken bezig met die oefening.Maar nog steeds krijg ik meer klacten.Herkent dit iemand?

Ik voel heel raar bij mij kleiner teen in mijn rechterbeen.Heel veel tintelingen.Ik maak zorgen dat ik misschien toch MS heb.Ik heb die klachten sinds maart 2006 en in maart 2007 as een MRI gamaakt.Gellukkig hebben ze niks gevonden.Ik denk dat misschien konden ze niet goed zien.Anders, hoe komt dat ik heb zoveel klachten die dezelfde zijn als MS?

Grtjes,
Pia
Re: Meer klachten!!
21 April 2008 19:52
Hoi Pia,

Jouw berichtjes volgend, denk ik dat het voor jou verstandig is om een keer naar je huisarts te gaan. Het valt me op dat je steeds denkt dat je een ziekte hebt. Het zijn ook steeds nieuwe ziektes...MS, een tumor, een trillend oog, dementie...Ik denk dat deze zorgen, die waarschijnlijk onterecht zijn, ervoor zorgen dat je veel klachten houdt. Je maakt jezelf echt [:]confused smiley?[/:] door almaar bang te zijn. chronische hyperventilatie kan heel veel onverklaarbare klachten veroorzaken en die lijken ook vaak op enge ziekten. Maar zo heel groot is de kans nou ook weer niet dat je zo'n ziekte hebt. Als je het niet vertrouwt: ga naar je dokter. Die zal je waarschijnlijk gerust stellen. Ga vooral niet speuren op internet naar enge ziektes (ik weet natuurlijk niet of je dat doet), want dan heeft bijna iedereen wel een symptoom dat bij een tumor/kanker/MS etc. hoort. Don't worry, probeer te ontspannen en probeer die zorgen om allerlei ziektes los te laten. Het zal je echt helpen! [:](Y)[/:]

Groetjes Rainbow
Re: Meer klachten!!
21 April 2008 20:09
Hoi Rainbow,

Jij hebt wel gelijk.Ik kijk tien keer naar alle websites met enge ziektes. Ik ben vroeger ook naar psycholoog geweest.het probleem is dat als ik een nieuw klacht krijg,ga ik metten googelen.Dan weet jij wat jij ziet op het bleedscherm[:]:|[/:]?

Iemand had mij ook gevraagd dat als ik een nieuw kalcht heb,dan moet ik gewwon op deze site vragen.dat doe ik ook,maar als ik heel lang geen antwoord zie,denk ik dat dan heb ik wel iets eng.
Hoop dat jij begrijp wat ik bedoel??

Pia
Re: Meer klachten!!
21 April 2008 20:27
Hoi Pia,

Ja, ik weet wat je bedoelt. Als je chronische hyperventilatie hebt, voel je je zo eng, je kunt je niet voorstellen dat dat 'alleen maar' komt doordat je fout ademt. En toch is het zo. Veel mensen met hyperventilatie zijn 'hypochronders' zoals ze dat met en moeilijk woord noemen: mensen die steeds weer denken dat ze een nieuwe enge ziekte hebben. Misschien is het wel kanker, msschien heb ik wel een tumor, msschien heb ik wel iets aan mijn hart...Het is ook wel normaal, want wij begrijpen niet waarom we ons zo eng voelen!

Ik heb nooit gedacht dat ik een enge ziekte had, want daarvoor voelde ik me altijd te goed. Wel dacht ik vaak: 'Dit kan toch nooit alleen maar hyperventilatie zijn?' En dus dacht ik: 'Misschien is het een allergie, misschien heb ik iets aan mijn evenwicht...' Ik ben bij heel wat artsen en alternatief therapeuten geweest en ja hoor, steeds had ik volgens hun wat anders: een bot in mijn hoofd zat verkeerd, ik was allergisch voor tarwe, ik had iets aan een rugwervel, ik had slechte nieren...Hoe meer mensen ik bezocht, in de hoop om eindelijk beter te worden, hoe meer ik wist dat ze me onzin vertelden. Nu ga ik er gewoon van uit dat ik chronische hyperventilatie heb en dat helpt me al. Dan weet ik gewoon dat het niets ergs is.

Hopelijk lukt het jou ook om niet te gaan surfen. Niet doen hoor! [:]NO[/:] Vraag ons maar en anders je huisarts. Uiteindelijk weet die het beter dan wij allemaal, tenminste, dat hoop ik! [:]smiling smiley)[/:]

Groetjes Rainbow
Re: Meer klachten!!
23 April 2008 10:31
Hai Pia,

Ik ben dan zelf nog niet begonnen met HyperVennen maar het is bij mij eerst begonnen met alleen duizeligheid enheb er steeds meer klachten bij gekregen waardoor ik nu een hele lijst met klachten heb. Ik heb ook echt allerlei verschillende onderzoeken gehad tot psych en alternatief aan toe maar kom ook niet echt verder. Dacht eerst ook aan enge dingen maar dat heb ik naast me neer gelegt.
Het blijft volgens mij een lastige aanpak. [:]sad smiley[/:]
Re: Meer klachten!!
01 May 2008 21:46
Hoi Pia,

Ik ben er ook zo één hoor, begonnen met één klacht en nu heel veel. Ik loop de hele dag zuchten op te wekken om dat benauwde gevoel weg te krijgen, heb heel veel nekpijn en rugpijn en heb geen conditie meer. Als ik me moet inspannen gaat mijn hart als een gek tekeer en kan niet eens meer rennen, bij vlagen dodelijk vermoeid, dat ik niet eens meer wil praten. Het vervelende is dat ik zoveel wil maar gewoon niet meer kan, en dan ben ik 43........ook ben ik zo'n hypochonder en dat is ook niet zo gek als je elke keer een andere klacht hebt. Ik kan toch moeilijk 6 jaar stoppen met werken. Ik zat net als jij bij elke klacht te googelen, maar daar ben ik mee gestopt want ik sliep niet meer van angst. Misschien moet jij dat ook doen?????????????? Niet meer kijken, want je maakt jezelf gek.
Spreek desnoods met jezelf af dat je na een maand één van je klachten mag opzoeken.

groetjes judith

Meer weten over het HyperVen programma?