[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Ik ga er even tussenuit!

Gepost door Rainbow 
Ik ga er even tussenuit!
16 May 2008 10:13
Hoi allemaal,

Bij deze laat ik jullie weten dat ik er even tussenuit ga. Dat wil zeggen, dat ik niet meer post op het forum...Reden: ik heb langzamerhand zo'n bol buikje, dat het me niet meer lukt om te oefenen! Mijn scores waren gekelderd van 80 naar 60 en ze daalden steeds verder. Normaal denk ik, want doordat ik letterlijk 'vol' zit, kon ik gewoon niet meer diep inademen en was ik dus veel sneller toe aan een nieuwe adem! Het heeft nu weinig zin om te oefenen denk ik. Ik weet ook niet of het nu nodig is, want eigenlijk gaat het prima met me! Ik heb helemaal niet zo heel veel last van mijn duizels...Vorige week was ik een weekend naar zee en ik heb echt geen seconde last gehad. Terwijl het toch heel druk was op de boulevard! Ondanks het gepuf toen het warm was, had ik geen hyperventilatie! Goed he! Ik denk absoluut niet dat ik genezen ben, want dat ben ik niet, maar ik ben blij dat ik al zeker drie weken klachtenvrij ben. Zelfs zónder HyperVen! IOver een paar weken mag ik met zwangerschapsverlof en ik denk dat ik dan ook minder hyperventilatie zal hebben...Heel af en toe een duizel, dat is het. Ik mag niet klagen!

Hoewel ik zelf niets post, ik heb immers weinig te melden, lees ik jullie berichtjes wel hoor. Ik ben benieuwd hoe het de komende tijd met iedereen gaat. Ik denk dat ik na mijn bevalling wel opnieuw start met oefenen. Langzaam opbouwen. Ik heb dan hopelijk weer mijn oude ademcapaciteit terug (het kindje dat mijn longen plet is dan immers uit mijn buik vertrokken!) en kan dan denk ik weer voluit aan de slag!

Succes allemaal en ik blijf jullie volgen!

Groetjes Rainbow
Hoi Rainbow

Jammer dat je er tussenuit gaat. Was juist zo benieuwd wat de zwangerschapshormonen
met de chronische hyperventilatie zouden doen. Maar hartstikke fijn voor je, dat je al drie weken zo goed als geen klachten meer hebt. Zou dat door die hormonen komen???
Het zou toch leuk zijn als je af en toe iets laat horen hoor!
Je zit hier al zo lang, dus zijn we ook benieuwd hoe het met je gaat.

Geniet van je zwangerschap en straks van de vrije tijd en ik duim
dat het zo goed blijft gaan.

groetjes Vlinder
veel geluk gewenst, hopelijk ben je zelfs hypervrij na de bevalling [:]smiling smiley)[/:]
Hai lieve Rainbow,

Geniet maar heerlijk van je zwangerschap en bevalling.
En sta niet teveel stil bij de hyperventilatie, want......................jij/wij krijgen een nieuwe wereldburger. [:]PROOST[/:]

Knuffel van Ellen

Rainbow,

Heel veel succes met je zwangerschap...Heerlijk dat het zo goed met je gaat......

Hartelijke groetjes van Sandra.
Hoi Rainbow,

Ik dacht laase tijd om een bericht aan je te sturen want wij hebben niks van je gehoord.Heel leuk dat jij geen last heb.Hou jij die dagen vast!
Straks wordt jij ook druk door die kleintje[:]smiling smiley)[/:]

Liefs,
Pia
hoi rainbow!!


Je hebt groot gelijk!!! Je weet nu dat het HyperVennen werkt, dus zodar je weer kans ziet, gewon weer lekker gan opbouwen.

Tot die tijd: geniet overal van!!!!! Probeer het allemaal zo bewust mogelijk mee te maken, het is zoiets moois!!

Ik wens je alvast een hele voorspoedige bevalling toe, en ik hoop dat de hyperventilatie klachten even wegblijven.

GENIET ERVAN!!
Hoi!

Bedankt voor al je leuke berichtjes! Ik zal het forum nog gaan missen hoor! Vandaag had ik toevallig een hele slechte dag, na zeker drie weken klachtenvrij te zijn geweest. Pfoe, ik wist meteen weer wat hyperventilatie ook alweer is! [:]:||[/:] Ik was ook gewoon niet helemaal lekker en heb dus lekker veel op de bank gelegen. Nu gaat het wel weer. Het moet maar gauw weer mooi weer worden, daar reageer ik altijd goed op!

Ik zal niet meer zo heel veel posten, maar hou alles goed bij en als ik wat te melden heb, tune ik gewoon weer in! [:]grinning smiley[/:]

Groetjes Rainbow
Alweer een maandje verder Rainbow.
Hoop dat je lekker geniet van het mooie weer en
dat je goed met je gaat!

Groetjes Vlinder
sluit ik me helemaal bij aan vlinder!! en hoe is het met jou???
Hé, wat leuk dat jullie me nog niet vergeten zijn! [:]smiling smiley[/:]

Ik volg het forum nog trouw hoor, maar ik ben nu al een paar weekjes gestopt met oefenen. Het ging gewoon echt niet meer, het voelde ook niet goed. Mijn babietje neemt nu alle plek in en ik kon nauwelijks nog mijn adem inhouden. Het gaat nog steeds heel goed zo zonder het oefenen. Af en toe een minder dagje, maar het gaat echt beter dan ik had verwacht. Terwijl ik de afgelopen weken helemaal niet zo goed in mijn vel zat en veel stress voelde.

Het gaat allemaal tiptop met het kindje, maar wat krijg je dan weer? Dat mensen je gaan zeggen 'dat je toch al dik bent', 'dat je vast een zwaar kind krijgt' en 'dat je dikker bent dan ik was'. Om GEK van te worden! Ik ben helemaal niet te veel aangekomen (7 kilo bij 30 weken), mijn kindje is ook niet te zwaar volgens alle curves en mijn buik is weliswaar behoorlijk, maar dat hoort toch ook zo met nog 10 weekjes te gaan? Ik trok me die opmerkingen heel erg aan en raakte er helemaal van in de stress en dan was het [:]sad smiley(([/:] Nu gaat het wel weer. Ondanks alle negativiteit die even om me heen hing (door anderen!) kreeg ik toch weinig hyperventilatie-klachten. Weinig duizelingen, weinig hartkloppingen. Af en toe heb ik het wel een beetje benauwd als ik in bed lig, maar dat valt ook allemaal wel mee. Nee, ik heb eigenlijk niks te klagen! [:](Y)[/:]

Ik ga de komende weken nog genieten van alle rust [:]winking smiley[/:], want straks komen de slapeloze nachten zeggen ze: [:]confused smiley[/:] Als ik dan weer onverhoopt terugzak in de chronische hyperventilatie, dan kan ik weer gewoon gaan HyperVennen. Trouwens, weet je wat ik ook heb gemerkt? Ik vond mijn lijf vooraf altijd maar stom, want het deed dingen die ik niet wilde. Altijd duizelig zijn, bang zijn om naar recepties te gaan...Ik begreep niks van dat stomme lichaam van mij, ik vroeg hier toch niet om? Maar nu ik zwanger ben en datzelfde lichaam dat toch maar even doet, kijk ik er heel anders naar. Dan denk ik: 'Wat prachtig dat mijn lijf zoiets kan, zomaar een baby kan laten groeien!' Ik ben zo energiek, voel me zo goed! Mijn kijk op mijn lijf is toch wel erg veranderd, in positieve zin. Als ik me al een dag minder voel, duizelig ben, dan weet ik dat het ook weer over gaat en dat er blijkbaar op dat moment een reden voor is. Op zich toch ook mooi dat ik dat weer geleerd heb, dan kijk je ook anders tegen chronische hyperventilatie aan en ik denk dat dat helpt voor je herstel! Halleluja! [:]grinning smiley[/:]

Ik hou jullie ook in de gaten hoor! Ik lees alles!

Groetjes Rainbow
he wat jammer rainbow ik schrijf niet zo vaak op het forum maar lees erg veel ik lees je verhaaltjes al meer dan 1 jaar en ik herken mezelf er erg in ik hoop dat je snel weer terug bent maarja neem eerst maar de rust en de tijd ik wens je erg veel succes met je kindje[:](Y)[/:]doei doei groetjes jurgen
hoi rainbow,


Pfff, lekker naast je neerleggen hoor, die domme reacties. Werkelijk, wat verzint een mens soms he!

En ook aan die slapeloze nachten komt een eind hoor, ik zal je heel eerlijk zeggen, dat ik het helemaal niet erg vond. Vooral bij je eerste kindje, kun je smorgens gewoon weer lekekr in je bed kruipen. En snachts samen met je eigen kindje, het heeft echt wel wat hoor!!

LAat je in elk geval in de kraamtijdgoed verwennen, maak gebruik van die tijd hoor, die rust die je dan krijgt heb je hard nodig. Nietdenken, ik voel me fit ik ga wat doen, nee, laat je gewoon verwennen!!! DOEN!!
Hoi Rainbow

Natuurlijk ben ik je niet vergeten.
Hoeveel maanden ben je nu?
Super dat alles tiptop gaat met de baby en met jou.
Laat ze lekker kleppen.
Inderdaad prachtig dat je lichaam dat kan, maar minder vind ik toch wel
dat je lichaam allemaal dingen doet die je niet wilt, maar ik snap je wel.
Volgens mij heb je je in tijden niet zo goed gevoeld en ik denk dan..
de hormonen hebben toch wel heel invloed op chronische hyperventilatie.
Je hoort het ook weleens over Reuma. Dat mensen met reuma tijdens de
zwangerschap ineens veel minder klachten hebben.
Leuk dat je nog meeleest.

Succes met alles en geniet van deze tijd!

Suzanne: mwah. soms gaat het redelijk (paar uur) en dan ineens weer helemaal mis.
Word ik soms moedeloos van, maar dan probeer ik te denken, accepteren en niet bang worden. Met jou gaat het geloof ik best goed he!

groetjes Vlinder
Hi Rainbow,

Leuk dat je weer even op het forum schrijft. Trek je aub niks aan van iedereen. Mensen hebben hoe dan ook toch altijd commentaar. Dat heb ik (voorals sinds ik chronische hyperventilatie heb) inmiddels wel geleerd. Fijn dat het redelijk goed met je gaat! Een kindje krijgen blijft inderdaad een wondertje. Geniet er met volle teugen van hoor! En houd je ons op de hoogte.....

Carola
Haha...Rainbow, wat een onzin...te dik.....

Ik heb 5 kinderen en niets is mooier dan zwanger zijn. Prachtig zo'n dikke buik, ik ben jaloers op je...ik zou het heerlijk vinden om nog een keer zwanger te zijn....zo compleet met z'n tweeen!!! Geweldig!!!

En mijn buik kon me niet dik genoeg zijn!!!!

Heb nu gewoon weer maatje 40 hoor, niks van aantrekken die onzin....

Liefs Sandra.
Re: Ik ga er even tussenuit!
20 June 2008 10:06
Hey Rainbow,

Geniet van jouw zwangerschap en trek je van die commentaren niets aan, hoor! Sommige mensen moeten altijd iets negatiefs kunnen zeggen. Zolang jij je maar goed voelt en met de baby alles ok is, is de rest bijzaak... Ik ben blij voor jou dat het goed met je gaat. Voor mij ben je echt een voorbeeld! Ik herken(de) mij altijd zo goed in jouw verhalen en aangezien wij binnenkort zelf ook graag een baby'tje zouden willen, denk ik nu altijd: 'Kijk, Rainbow kan het ook en die voelt zich toch vaak net hetzelfde als ik!'

Ik wens je alleszins veel geluk en een gezonde, mooie baby!

Tot binnenkort,

Griet

Meer weten over het HyperVen programma?