[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Angstig zijn buitenshuis

Gepost door Nasi 
Angstig zijn buitenshuis
16 May 2008 14:47
Nu vraag ik mij af of iedereen evenveel als ik last heeft van veel angstigheid en paniekgevoelens.

Dit is de hoofdreden dat ik nog niet terug aan het werk ben, als ik alleen een eindje ver weg moet rijden met de wagen, of ik moet bij een groep mensen /vrienden , krijg ik het benauwd.
Krijg als het ware "cold feet" en ga dan ongewild beetje HyperVentileren (meer dan normaal),
voel me zenuwachtig en hartkloppingen .Dit betert wel hoelanger ik in de situatie blijf maar toch, ongelooflijk irritant.

Nu heb ik wel een produkt gebazeerd op prazepam , maar ik weet niet of dit zoveel helpt.

In ieder geval probeer ik mezelf meer en meer uit te dagen: bijvoorbeeld supermarkt bezoeken alleen, naar winkels gaan en bij vrienden een uurtje vertoeven. Dit kon ik zelfs 6 weken niet zonder mega paniekerig te worden.(hart die niet meer 200km/u begint te bonzen maar toch al veel kalmer nu etc....).

als ik thuis ben of op vertrouwde plaatsen (bij familie of zo) ben ik kalm en bijna geen hyper klachten.

thanx
hoi nasi

ik heb het ook heel erg gehad, zoals jij het omschrijft. Na vele paniekaanvallen in de auto, ben ik het rijden gaan mijden. Ik ben de ziektewet ingegaan in september, ik durfde niet eens me tde honden te lopen, wat een crime!! Boodschappen doen? Afschuwelijk! Mijn moeder ging mee. Ergens naar toe? Hou maar op, het liefst was ik thuis, veilig en wel.

Ik vond het wel raar dat ik daar ineens last van kreeg, terwijl ik normaal graag dingen ondernam.

Na lang zoeken kwam ik erachter dat mijn serotonine level weleens te laag kon zijn. Ik heb dat aangekaart bij de huisarts, maar die was het niet met mij eens, want "ik was niet depressief".

Ik kwam erachter dat St.janskruid het serotonine aanvult, een natuurlijk middel, en ik heb de huisarts gebeld, en hij vond het een prima idee om te proberen.

En na een week of 3, 4, jeetje!!! Ik voelde de werking, ik voelde de paniekaanvallen minderen!! Ik heb dat geslikt van oktober t/m december, en toen ben ik overgestapt op Brain-mood, ook een natuurlijk tabletje, waar in stjanskruid zit, maar ook 5htp, die ok zorgt voro de serotonine.

Ik voel me hier zo goed bij! Ik ben weer vrolijk en blij, heb weer zin in dingen, en geen paniekaanvallen meer.

Het enigste wat ik nog heb is dat lichte gevoel in mijn hoofd, en soms echt duizelig, maar ik weet dat ik het HyperVennen weer regelmatiger moet gaan doen, dan is dat ook weg.

Ik hoop dat je wat hebt aan mijn verhaal.
bedankt voor je reactie Suzanne.
Wel ik heb AD medicijnen bijgekregen om dit aan te pakken (seroxat) anyway we zien wel.
Hoi Nasi

Ik heb en had er alleen last van als ik chronische hyperventilatie klachten heb.
Met chronische hyperventilatie klachten bedoel ik dan: hartkloppingen, riedelen in mijn hele lichaam,
raar gevoel in mijn hoofd, druk op mijn oren en kaken etc etc
Mijn vraag aan jou is: heb je ook last van paniek en angst als je geen
chronische hyperventilatie klachten hebt?
Succes met de seroxat, hoop dat het je gaat helpen!

groetjes Vlinder
Hoi Nasi,

Mijn naam is jolanda en ben na een hele tijd weer terug hier.
Ik heb sinds een jaar zonder computer te zitten (scheiding en mijn ex heeft de computer meegenomen) nu een laptop gekocht en kan ik alles weer volgen.
Ik ben ook weer met HyperVen begonnen,alleen nu met stopwatch en een excell programma omdat het HyperVen programma ook op die andere computer stond geinstalleerd en de cd kan ik niet meer vinden.

Ik herken je klachten zeer goed. In de auto, op mijn werk, als ik op visite ben zijn de klachten op zijn ergst. Zeker omdat ik niet wil dat mensen het merken ga ik krampachtig het proberen te verbergen en dat verergerd de boel alleen maar. Toch blijf ik alles doen omdat ik zo kwaad word op mijzelf dat ik mezelf dingen ga ontnemen door de hyperventilatie.
Ik heb een dochtertje van 9 jaar en ik moet voor haar door. Naar haar sportvereniging en naar schoolactiviteiten.

Ik slik ook seroxat en dat verminderd de angst. Maar ik dacht een paar maanden geleden om af te gaan bouwen en toen is de angst en de klachten weer helemaal terug. In overleg met mijn huisarts ben ik weer aan het opbouwen.

Probeer toch wel je huis uit te blijven gaan ondanks de paniekaanvallen. Je zult zien dat er, buiten het feit dat we angstig zijn met alle klachten die daarbij horen, eigenlijk nooit echt wat gebeurd.
Ik heb al 17 jaar hyperventilatie, chronisch geworden, en ben eigenlijk nooit echt helemaal flauw gevallen of ingestort.

Groetjes en heel veel sterkte
Jolanda
Vlinder:

wel, ik heb eigelijk niet zo veel chronische hyperventilatie klachten meer, gelukkig maar , maar als ik me benauwd voel dan moet ik mn ademhaling bewust controleren, voel ik me angstig. soms heb ik het helemaal niet, maar meestal beetje wel.

nu sinds ik al redomex en lysanxia neem is dat veel verminderd, want 2 maanden geleden had ik het continue (wat een hel).

Ik zie me zelf dan ook nog niet werken, ik werk in de IT, heb geen bureaujob , moet regelmatig ondergrondsse computerzalen in bij klanten voor machines te onderhouden.. gedachte alleen geeft me al angstig gevoel.

Jolanda:

ik herken wat je beschrijft, ik probeer dan ook met kleine stappen mn grenzen te verleggen, al eens naar de winkel, proberen soms met tegenzin langs vrienden te gaan en zo.
maar soms overkomt het me gewoon zoals gisterenavond, voelde me gewoon angstig, wou gewoon wenen, leuk dat je dan beetje kan steunen op je partner maar leuk is het niet. (moet ik jullie niet vertellen natuurlijk smiling smiley ) In het openbaar wil ik dan gewoon verdwijnen, zal mischien mn mannelijk trots zijn van "echte mannen wenen niet of zo...."


Het lijkt me alsof ik meer last heb van angst dan van chronische hyperventilatie op zich. Waar dan het ene de andere opwekt als het ware.

ps: mn seroxat gestart met een halve pilleke in de ochtend
hoi nasi,

quote: "Het lijkt me alsof ik meer last heb van angst dan van chronische hyperventilatie op zich. Waar dan het ene de andere opwekt als het ware"

Dit herken ik heel goed hoor! Was bij mij ook het geval! En bij mij zijn die angstaanvallen echt verdwenen door tabletten te slikken die het serotonine aanvullen! Dus geef het de tijd bij je, en over een paar maand zal jeecht heel duidelijk verbetering zien, ben ik van overtuigd! En geef niet de moed op als je geen vooruitgang ziet, ik heb begrepen dat het altijd even zoeken is welke AD medicijnen het beste bij je past.

Als ik nu van dat lichte gevoel verlost ben, dan ben ik voor mijn gevoel op een punt, at ik alles weer kan gaan doen....de laatste lodjes zeg maar!
allez veel succes hé smiling smiley

Meer weten over het HyperVen programma?