[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Iedereen AD?

Gepost door Sandra3 
Iedereen AD?
18 May 2008 10:50
Hallo Rob, Hester en alle lezers,

Heel veel berichten gaan hier over het slikken van AD medicijnen....

Ik ben heel benieuwd of er ook mensen zijn die daadwerkelijk helemaal opgeknapt zijn door alleen te HyperVennen, zonder AD medicijnen dus....

Want ik krijg de indruk, dat bijna iedereen die hier post, AD medicijnen slikt (behalve ik dan)

Waarom vraag ik dit?
Mijn familie is met hetzelfde sop overgoten, heel veel familieleden aan mijn moederskant kampen met dit soort problemen. De ene wat heftiger dan de ander....

Vorig jaar heeft een zus van mijn moeder, die al 30 jaar tobt, AD medicijnen gekregen en is HEEL erg opgeknapt!!!!
ZIj heeft haar zus overgehaald, die stijf stond van allerhande medicijnen, om ook over te stappen op AD medicijnen. Zij slikt dit nu ook en kan nu al haar andere medicijnen laten staan. En voelt zich helemaal super!!

ZO ook met een broer van haar en nu gaat mijn moeder er dus ook aan beginnen....
Zij raken dus van hun klachten af zonder te HyperVennen, terwijl de klachten exact die van ons zijn.

Dus toch misschien een erfelijk tekort van iets???? Serotine ofzo???

Ik hou dit ook in mijn achterhoofd, als het HyperVennen niet helemaal lukt, kan ik dit ook altijd nog proberen....

Maar mijn grote vraag blijft door mijn hoofd spelen: Knappen jullie niet op van de AD medicijnen ipv het HyperVennen?

Rob, niet dat ik je therapie in twijfel trek, want ik voel echt verbetering (al ben ik er nog lang niet!!! ) maar misschien kun jij me wat uitleg geven hierover.

Hebben jij en Hester het gered zonder AD medicijnen? Ik hoop het, want ik wil het liever op eigen kracht doen, dan me vol stoppen met een AD medicijnen....misschien een verkeerde gedachte, maar toch....

Groetjes Sandra.
Re: Iedereen AD?
18 May 2008 11:24
Hai Sandra,

Bij mij in de familie is het net zo.

Maar...........Ik ben ook AD medicijnen gaan gebruiken en dat ging ook erg goed, alleen na een aantal jaar (bij mij is dat ongeveer 7 jaar) is het toch weer teruggekomen. Op één of andere manier ontstaat er dan toch een lichamelijke gewenning aan de AD medicijnen.

Ik ben toen gaan HyperVennen en ik ben er helemaal vanaf gekomen.

Kijk je kan AD medicijnen gaan slikken, maar als je niets aan de lichamelijke en psychologische problemen doet is het in feite alleen een soort onderdrukking.

Zoals ik het zie is AD medicijnen alleen een opstapje om je extra te helpen, maar geen genezing.

Ik denk dat je op een goede weg zit. Alleen als je merkt dat je je het apezuur oefent en geen stap vooruit komt kan je denken aan AD medicijnen om je extra op weg te helpen.

Dit is mijn ervaring en mening, maarre..............Sandra, elk mens is anders.

Liefs van Ellen
Re: Iedereen AD?
18 May 2008 11:32
Helemaal met Ellen eens, maar ook als je stopt met AD medicijnen zonder aan je problemen gewerkt te hebben en zonder aan de chronische hyperventilatie gewerkt te hebben, komen je klachten direct terug. Dus dan zou je AD medicijnen voor je leven moeten gaan gebruiken...en daarnaast kan idd gewenning optreden.
Re: Iedereen AD?
18 May 2008 11:47
voor mij helpt HyperVen samen met AD medicijnen denk ik .
Mn psychiater vertelde me dat AD medicijnen kan helpen om uit de cirkel te geraken zodat je gerichter de chronische hyperventilatie kan aanpakken (door ademhalingsoefeningen, mischen psycholoog etc..)
Re: Iedereen AD?
19 May 2008 00:28
hoi sandra,

Ik denk er net zo over, het lijkt wel of iedereen ad gebruikt.
Ik wil het niet, precies om de reden die ellen en bart geven, je onderdrukt en vaak vallen mensen dan enorm terug als ze stoppen, dus ik ga het noooooooit doen.
volgens mij is het ook best rommel, en dat heeft mijn lichaam nou net niet nodig....

maar ik snap ook dat sommige mensen een steuntje nodig hebben, het is maar hoe wanhopig je bent denk ik.

ik ben niet depressief en daarom wil ik het ook niet.

hoe ga jij nu?

Ik zucht en gaap nog even erg en heb het ook nog steeds benauwd, bij inspanning erger, durf daarom ook niet te sporten en ben er ook te moe voor.

groetjes judith
Re: Iedereen AD?
19 May 2008 08:33
Hoi Sandra,

IK heb geen AD medicijnen gebruikt, en ken het dan ook alleen maar van het forum hier. Maar ik denk ook dat AD medicijnen (of andere medicijnen) je wel kunnen helpen om bepaalde angsten weg te nemen, waardoor je misschien net even wat meer rust in je lichaam vind. Voor de rest zou ik persoonlijk niet te veel en te lang van dat soort medicijnen gebruiken omdat ze je angst gevoelens onderdrukken waardoor je je beter gaat voelen, maar op het moment dat je ermee stopt komt het angstgevoel waarschijnlijk langzaam aan weer terug.

Ik zou het gewoon eerst bij de HyperVen houden en zien of je het daarmee kan verhelpen (en dat heeft de gewoon veel tijd nodig). In moeilijke dagen/situaties kan het wel even makkelijk zijn of medicijnen te nemen, dit doe ik zelf ook wel (ik gebruik nervovit van bional, dit is o.a. voor examen angst) omdat ik merk dat ik voor sommige situatie nog wat gevoeliger ben, maar ik probeer dit zo weinig mogelijk te doen.

mvg

Johan
Re: Iedereen AD?
19 May 2008 08:43
hoi sandra,

Ik ken iemand, die er zonder AD medicijnen maar met HyperVen in combinatie met psycholoog vanaf is gekomen.
Maar ik denk dat het ook heel persoonlijk is, wat je preciese klachten zijn.

Paniekaanvallen KUNNEN veroorzaken/'>oorzaakt worden door serotoninetekort, enals je dan dat tekort aanvult en je komt van die paniekaanvallen af , dan is het dus aan te raden AD medicijnen te slikken.

Volgens mij helpt de AD medicijnen niet om vd hyperventilatie af te komen, mar wel van klachten die erbij horen?

Ik zelf slik brain-mood , dat is een natuurlijke AD medicijnen ( 5htp en stjanskruid) en ik heb er onwijs veel baat bij.

Ik ben zelf altijd erg anti medicijn geweest, maar in mijn geval was de oorzaken/'>oorzaak dus serotoninetekort, en tja, dan is de keus niet moeilijk.
Re: Iedereen AD?
19 May 2008 15:48
Hai Allemaal, bedankt weer voor al het meedenken....

Ellen, fijn om te lezen, dat jij er met HyperVennen alleen uitgeklommen bent.
Zelf ben ik ook nog wat huiverig van AD medicijnen, omdat ik bang ben er niet meer van af te kunnen en er aan gewend te raken.

Is AD medicijnen alleen een onderdrukking of voegt het ook serotonine toe?

Want als het een genetisch tekort is, kun je HyperVennen tot je een ons weegt. Dan lijkt het me toch fijn als je het stofje dmv een pilletje toe kunt voegen. Maar hoe weet je of je serotonine tekort hebt....mijn huisarts staat helemaal niet open voor zaken die ik zelf aandraag.....

Johan, paniek en angst aanvallen heb ik gelukkig sporadisch meer, wel heel erg veel gehad in de afgelopen 13 jaar. Ik weet van veel zaken, dat het chronische hyperventilatie is, dus daar ben ik niet meer bang van, maar waar die paniek dan gebleven is, joost mag het weten. Toch geen seronine tekort dan?

Judith, mijn tantes die AD medicijnen slikken zijn ook helemaal niet depressief, dat zijn juist aarsthumoristen!!!!! Dus dat zegt blijkbaar ook niet of je AD medicijnen nodig hebt ja of nee.

En hoe het met mij gaat? Tsja...soms wel aardig, soms ook helemaal niet, maar dat was altijd al zo. Het zuchten en geeuwen wordt echt minder, de snelle hartslag ook.

Maar die oneindige vermoeidheid, vreselijk. SOms kom ik de dag door zonder te rusten, maar savonds kan ik niets meer. Iedere dag maak ik maar weer plannen voor de avond. Gewoon leuke dingen die ik wil doen, lekkere rustige klusjes, maar zodra ik het eerste bakkie thee drink om 8 uur, dan is het afgelopen, helemaal versleten en hang ik alleen nog wat op de bank. Ik tik hooguit nog wat offertes voor manlief omdat het moet en HyperVen nog wat....
Dat is iets waar ik trouwens nog steeds aan moet werken. Doodmoe, maar toch steeds te laat naar bed. Ken je dat? Ik weet niet of je kinderen hebt, maar die van mij zijn tussen de 8 en 23. Dan begrijp je dat mijn huis om 10 uur nog in rep en roer is, met aanhang of vrienden. Je kunt gewoon niet om 10 uur naar bed!!! Ja...ik weet het...het kan wel, je moet het gewoon doen...ik ga mijn best doen, dat neem ik me iedere avond voor.

Soms zo frustrerend, 44 jaar en ik lijk wel 104 savonds.....Dus zeker niet sporten savonds, kan er echt de energie niet voor opbrengen.

Dus mijn vermoeidheid is nummer 1 en nummer 2 is die onrust in mijn lijf. Zo weinig lekker ontspannen kunnen zitten, vooral op visite, alleen gaat beter.
Dus ik HyperVen braaf door, nu 4 maanden. Als ik een aantal dagen 2 x 10 trials heb gedaan, dan ga ik weer heftig dromenen zweten, ik moet het dus toch wel rustig aan doen.

Van de week gingen we op visite naar een collega die we 15 jaar niet gezien hadden. Het was bere gezellig, maar om 1 uur lagen we pas in bed. En ja...dan weet je het wel, dan krijg ik weer duizels, hartkloppingen, brandende ogen en nog moeier.

Gaat dat bij jullie ook zo?

Wat een klaagzang, pfff......maar zo bedoel ik het niet, het is meer fijn, dat je herkenning leest, dat maakt het makkelijker te dragen.

Groetjes Sandra.
Re: Iedereen AD?
19 May 2008 15:50
O Suzanne, ik vergeet jouw.

Dat brainmood spreekt me wel aan, dat lijkt me toch meer een toevoeging dan een onderdrukking.

Als dat serotonine tekort aangevuld is, kun je er dan mee stoppen?

Groetjes Sandra.
Re: Iedereen AD?
19 May 2008 16:22
hoi sandra,

Die vermoeidheid heb ik ook extreem gehad. Ik heb dus ziekte van pfeiffer gehad in 2002, pas sinds een maand of 2 kan ik zeggen dat ik van die vermoeidheid af ben. Ik heb veel baat daarvoor gehad bij ontspanningstherapie, en vitBcomplex van de etos, 400%.

Ik denk dat je zelf moet uitproberen wanneer je kan stoppen met Brain-mood. Het is in elk geval niet verslavend, vind ik zelf erg belangrijk. Serotonine tekort is geloof ik moeilijk aan te tonen, ik heb heel veel geziocht op internet, en kwam er dus achter dat je helemaal niet depressief hoeft te zijn, om toch dat tekort te hebben.

Ik ben er in elk geval mee geholpen, ik heb geen paniekaanvallen meer ( al blijf ik het niet fijn vinden als er veel mensen bij elkaar zijn..) ik ben fit en vrolijk en energiek, ik slaap goed, kortom, ik voel me er erg goed bij!
Re: Iedereen AD?
19 May 2008 16:39
Hai San,

Nee, ik ben gewoon de AD medicijnen blijven slikken, omdat ze (de doktoren) hadden aangegeven dat ik te weinig serotonine zelf aanmaakte. Vraag me niet hoe ze dat hebben vastgesteld. Ik heb geen idee. Ik heb zoveel onderzoeken gehad. Ik zou niet weten welk onderzoek dit vastgesteld heeft of............dat de dokter zelf tot die conclusie is gekomen.

Dus.......eerst AD medicijnen en dat ging 7 jaar ongeveer goed.........toen een flinke (hele flinke) terugval en toen naast de AD medicijnen gaan HyperVennen en zo ben ik ervan af gekomen. Ik ben nooit gestopt met AD medicijnen omdat die artsen me daar toen voor waarschuwde. Gewoon je hele leven gebruiken. Ik heb er helemaal geen last van en ik gebruik het al een jaar of 13.

O ja.................zo moe !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ik ben trouwens ook 44. [:]winking smiley[/:]

Dat ging bij mij pas rond de 6/7 maanden HyperVennen over. Ik stond een keer in de keuken en ik dacht: "Ik kan de hele wereld aan" en ik ben toen alles gaan doen wat ik wilde. Die dag dan he! En het was leuk joh. en die dag daarna was ik moeee!!!!!!!!! Maar goed die dagen dat ik niet meer zo moe was kwamen steeds vaker voor. En die vermoeidheid had ik toen niet eens aan chronische hyperventilatie geweten. Dus dat was natuurlijk een extra traktatie dat die vermoeidheid ook over ging.

Ik heb trouwens wel: 7 maanden, 2x per dag 10 trails gedaan. Ik ben ergens een keer 1 weekje gestopt, maar dat was het enige.

Enne..............ik ben net als de rest van jouw familie nooit depressief geweest en ik heb een ontzettende dosis humor en positiviteit, dus daar hoeven geen AD medicijnen voor te slikken.
[:]winking smiley[/:]

Liefs van Ellen
Re: Iedereen AD?
19 May 2008 16:43
ik ben ook absoluut niet depressief en ben altijd voor een grapje en voor humor, maar ik denk dat je je niet zo moet vastpinnen aan "je kan er niet vanafgeraken en van die negatieve gedachten" .
ik slik AD medicijnen omdat het me helpt. Zodoende kan ik ook beter ontspannen en kan je uit de cirkel van Slecht voelen >< HyperVentileren geraken
Re: Iedereen AD?
19 May 2008 18:06
Jullie hebben me een goede zet gegeven!!!

Ik wacht even een paar weken resultaat bij mijn moeder af. Wanneer zij resultaat heeft, kan ik hier ook wat makkerlijker mee naar de huisarts. Zij heeft dezelfde HA als ik. En niet zo heel gemakkelijk in het voorschrijven van AD medicijnen

Of ik ga een AD medicijnen slikken of Brain-mood, dat spreekt me ook wel aan.

Ja, Nasi, je hebt gelijk, we moeten misschien een beetje van de negatieve gedachtes omtrent AD medicijnen af....

Groetjes Sandra.
Re: Iedereen AD?
19 May 2008 19:44
hoi sandra,


AD medicijnen wordt natuurlijk vergoed, en de brain-mood zal je denk ik zelf moeten betalen, misschien kan dat meespelen voor je?
Als het je niet uitmaakt, dan zou ik gewoon eerst de brain-mood proberen, rustig opbouwen, en kijken na een maand of je de werking voelt. Je kunt dan altijd nog overstappen op de AD medicijnen ( niet samen slikken hoor). Wellicht heb je dan ook minder last van de bijwerkingen?

Volg je gevoel! Mijn huisarts wil me dus geen AD medicijnen voorschrijven, althans, zijn advies is negatief, wat dat betreft wel fijn dat je huisarts erachter staat.
Re: Iedereen AD?
19 May 2008 23:36
hoi Sandra,

Ik heb een tijdje bij een orthomoleculair arts gelopen en was vanwege een spastische darm op een speciaal dieet. Ik moest toen ook rhodiola complex slikken van Solgar, om de serotonine aan te vullen, maar dan op een natuurlijke manier.
Ik zal het eens voor je uitzoeken, misschien ook voor mezelf wel weer goed.

groetjes judith
Re: Iedereen AD?
19 May 2008 23:45
hoi sandra,

meteen even gekeken. Op www.solgar.nl un je rhodiola intoetsen bij search.
het is een plantaardig middel voor extreme vermoeidheid, inspanning etc, ze noemen het de ginseng van de 21ste eeuw.
ik denk zeker dat het de moeite waard is.

groet judith
Re: Iedereen AD?
19 May 2008 23:53
SANDRAAAAAAAAAAAAAAA,

Ben ik nog een keer. Ben net op google geweest en gaan lezen over rhodiola, ga alsjeblieft kijken!
Lees de eerste paar links maar en vooral de gene met de kop RHODIOLA, GINSENG VAN DE 21STE EEUW. Dat is van forum. body........weet ik veel.
Als je dat leest....het gaat ook over hyperventilatie, mensen die uitgeput zijn enzovoort, alsof het over ons gaat echt waar.
Ik ga het morgen kopen, ben benieuwd wat je ervan vindt.

groet judith
Re: Iedereen AD?
20 May 2008 08:50
hoi judith,

In brain-mood zit ook rhodiola! Stjanskruid, 5 htp en rhodiola!
Re: Iedereen AD?
20 May 2008 13:20
He allemaal,

Dat klinkt geweldig allemaal. Ik heb net de brainmood besteld, is morgen al in huis. Zal ik maar met 1 capsule tegelijk beginnen Suzanne?

Judith, voor jouw misschien ook een idee, als er ook rhodiola inzit....

Ga vandaag even niet HyperVennen, ik had juist weer een paar dagen 2 x 10 gedaan en dan wordt het weer zo heftig, dat gaat dus echt niet...
Vanmorgen ging ik dus gewoon hyperen, hele morgen op watten lopen, afwezig al twee dagen, overal jeuk, mega koud.

Raar eigenlijk, dat ik na 4 maanden nog steeds zo heftig reageer op 2 x 10.
Voor mij was dit toch een teken, dat ik er iets anders bij moet hebben.

Jullie worden bedankt voor al het meedenken.
Als dit niet helpt, ga ik de reguliere AD medicijnen proberen.

Ik ben het helemaal zat[:]smiling smiley[/:][:]sad smiley[/:]

We gaan er weer voor.

Liefs Sandra.
Re: Iedereen AD?
20 May 2008 16:17
hoi sandra,

Zoasl i khet heb gedaan: 1 x per dag 1 capsule, half uur voor het eten, even kijken of je erop reageert. Ik kreeg in het begin wel licht verergering van de klachten, maar ik weet van carola dat die daar geen last van had. Daarna 2x per dag, half uur voor het eten, en weer even kijke nhoe je reageert.


Ik zit zelf nu op 3 tabletten per dag, heb het in het begin niet consequent geslikt, maar nu sinds een maand weer wel, en het is echt ongeloofelijk hoe ik me voel. Mijn hyperklachten zijn niet weg, maar ik ben weer blij,energiek en voel me echt mijn oude ik weer. Heerlijk.

Geef het wel even de tijd om de werking te voelen, dus eerst een potje gebruiken, en dan zul je wel al verandering merken.

Ik zat destijds hetzelfde als jij, wel of geen AD medicijnen? En ik besloot net als jij het dan eerst maar hier mee te proberen, en ik ben blij dat ik die stap gezet heb.

Succes, ik hoop precht dat je er net zveel baat bij zult hebben als ik dat heb!

En probeer anders tijdelijk, tijdens het opbouwen van de brain-mood 2x 5 trials te doen.



Bericht bewerkt (20-05-2008 16:19)

Meer weten over het HyperVen programma?