[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

veel last van verdoofd gevoel in armen

Gepost door Miranda2 
Ik heb de laatste tijd weer veel last van een tintelend en verdoofd gevoel in mijn armen. Het zijn nog niet zo zeer mijn handen maar de onderkant van mijn armen.
Heeft iemand zit ook wel eens?

Afgelopen nacht weer niet kunnen slapen, ineens weer na een lange tijd soort angst gevoel en daardoor heel onstabiel in mijn hoofd[:]sad smiley(([/:].

Het HyperVenne gaat wel goed alleen is het soms lastig met de kids om de tijd ervoor te maken.
Hoi,

Ik herken het heel goed.Ik heb ook met mijn benen en tong.

En oefenen gaat ook moeilijk met mijn zoon bij!![:]smiling smiley)[/:]

Pia
dit herken ik heel erg.
Ik heb het ook, dove onderarmen en stijve vingers. Maar ook mijn enkels en onderbenen heb ik het in. Ik sta er mee op en ben daardoor te lamlendig om iets te doen. Loodzwaar gevoel in armen en benen ook.
Of het bij mij enkel chronische hyperventilatie is betwijfel ik. Ik ben ook ontzettend moe.
Ik ben paar dagen gestopt met HyperVennen. Benieuwd of ik nog moed krijg om verder te gaan. Deed het ong week of vijf met heel langzaam en wisselend iets stijgende scores.
Verbetering klachten leek even, maar later weer in alle hevigheid terug. Steek verbetering nu maar op 'normale' wisseling, had toch altijd betere en mindere dagen..
sterkte allen
Tannie
Beste pia en Tannie,

Gelukkig weer niet de enige. Pia het is inderdaad heel lastig om met kids om je heen ook nog te oefenen.

Tannie, ik weet soms ook nog steeds niet of het wel chronische hyperventilatie is maar niemand kan iets anders vinden. Heb het nu al ruim 2 jaar met voornamelijk klachten van duizeligheid, tintelingen (verdoofd gevoel) en hoofdpijn. Ik oefen nu 4 wkn en mijn scores zijn altijd wisselend maar dat maakt volgens mij niet uit. |Het lijkt me miet dat je echt op een gegeven moment 2 minuten je adem in kan houden. Het doel is dat de klachten eens zullen verdwijnen toch maar het is wel moeilijk om posistief te blijven[:]sad smiley[/:].
Het is ook iets waar je iedere dag maar mee geconfonteerd wordt. Gaat het soms dan dagen heel goed benik heel blij en kan ik de hele wereld aan en dan komt het weer opzetten en zit ik weer in een dip en kan weer niet slapen en wordt angstig.

Sta nog steeds op de wachtlijst voor apeldoorn duizeligheidsziekenhuis.

gr
Hallo,

Ik was gisteren voor mijn hyperventilatie bij de psycholoog. En hij heeft mij alle klachten van hyperventilatie voorgelezen. En de klachten die jullie hebben van dat dove gevoel in je armen en benen komt echt van hyperventilatie.
En ook de vermoeidheid, dit heb ik namenlijk ook. En dit was ook een van de klachten uit de lijst.
Hij heeft bij mij ook een HyperVentialtie provocatie test gedaan. Ik moest gaan staan en heel snel in en uitademen. Binnen 5 seconden werd ik duizelig en naar.
De diagonse was dus juist ik heb chronische hyperventilatie. Als je met zo'n test binnen 15 seconden klachten krijgt heb je hyperventilatie of chronische hyperventilatie.


Groetjes Teunise
@ Miranda2

Het gevoel dat jij omschrijft heb ik ook gehad en niet alleen in me armen maar ook in me benen en voeten. Het is een heel vreemd en irritanti gevoel. Maar het gaat echt weer over. Maar je moet er geduld voor hebben want het genezen van chronische hyperventilatie is een langzaam proces. Maar dat is opzich ook wel logisch want chronische hyperventilatie krijg je ook niet van de een op de andere dag, chronische hyperventilatie kan je som alwel jaren hebben zonder er last van te hebben, maar je komt op een punt aan dan krijg je er wel last van en dan moet je dus zorgen dat je het weer kwijt raakt.
Nou en ik kan je zeggen dat dat nog best wel lastig is, je krijgt namelijk steeds meer goede dagen in de loop van de tijd maar je zal in je achterhoofd moeten houden dat je ook zeker weten weer slechte dagen zal hebben, probeer bij de slechte dagen je aandacht te verleggen naar de goede dagen daar kun je namelijk veel goede energie uit halen. Dus met andere woorden kop op en die chronische hyperventilatie kwijt raken, want het gaat je lukken als je het maar wilt.

mvg

Johan

Meer weten over het HyperVen programma?