[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Bewegingen te snel ervaren

Gepost door Armenio 
Beste lieden,

Sinds ik chronische hyperventilatie heb, nu een jaar, kijk ik in het algemeen onrustig door mijn ogen en ervaar ik bewegingen als te snel. Zo word ik kriegelig van al die bewegende mensen in de stad en passerende auto's lijken soms als een 'trein' voorbij te gaan. Ik ben uitgebreid getest in het oogziekenhuis (elektrofysiologisch onderzoek (VEP, ERG)). Alles is evenwel goed met mijn ogen en de communicatie met de hersenen. Ook zij denken dat dit door chronische hyperventilatie komt. Het is wel een klacht die ik nooit standaard in de mogelijke chronische hyperventilatie-klachtenlijst zie. Heeft iemand ook deze klachten, of soortgelijk met zijn of haar ogen?

Groet! Armenio
absoluut!!! echt heel herkenbaar, je omschrijft het goed! Ook ik heb mijn ogen late ntesten, maar daar is niks mis mee.
Ik merk wel dat ik graag door een bruine zonnebril kijk, dat geeft me iets meer rust.

Het is een gevoel dat je het niet onder controle hebt, ik wordt er ook enorm kriegelig van, krijg dan de neiging om iedereen aan de kant te duwen, weg voor mijn voeten....

zodar ik merk dat ik er even niet goed van wrdt, kijk ik altijd naar mijn voeten, of ik zek een rustig punt op op straat iets wat niet beweegt.

Het is ook een reden waarom ik niet autorijd, dat gevoel dat ik het niet onder controle heb
Ik heb ook het gevoel dat mijn ogen onrustiger zijn, of dat de wereld om me heen sneller beweegt dan mijn ogen bij kunnen houden, net alsof je iets vertraagd reageert.
Ik heb daardoor (en door duizeligheid) een tijd nauwelijks auto gereden, nu gaat dat gelukkig weer beter, maar merk dat ik me veel meer moet concentreren en niet teveel om me heen moet kijken, en dat is ook weer vermoeiend, maar ben wel blij dat ik weer wat mobieler ben [:]smiling smiley[/:]

Meer weten over het HyperVen programma?