[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

hartklopping tijdens trails

Gepost door Teunise 
Hallo iedereen,

Ik ben nu ongeveer 3 weken aan het HyperVennen. Ik had erg veel last van een afwezig gevoel in mijn hoofd, dit gevoel is nu weg. Maar ik ben de laatste week zo ontzettend moe.
Kan het zijn dat mijn lichaam nu met het ontstressen is begonnen dat ik daarom zo moe ben.
De laatste 2 dagen had ik ook tijdens het adem inhouden tijdens de trails. Dat ik mijn hart zo snel kon voelen kloppen. Wie heeft dit ook ervaren?
Ook heb ik ergens gelezen dat je van het ademinhouden een hartstilstand kunt krijgen.
Wie heeft dat ook gelezen gehoord?
Dank jullie wel voor je antwoordt.

Groetjes teunise
Dat je hartstilstand kan hebben door adem in te houden heb ik nog nooit van gehoord. Als het al gebeurd dan moet je al iemand zijn met een zwak hart.

Nu het is wel normaal dat je je hart meer hoort bonsen omdat je buik opzwelt bij adem inhouden, daardoor druk je met je middenrif denk ik organen meer naar boven ook en voel je mischien meer je hart.


Volgens mij kan die moeheid wel van het onstressen komen. De specialisten hier zullen mischien een beter antwoord hebben hierover

Beste Teunise,

Ik heb ook last gehad van hartkloppingen tijdens HyperVennen. Maak je geen zorgen dat gaat vanzelf over als je meer oefent en je lichaam gewend raakt aan een hogere zuurgraad in je bloed.

Van ademinhouden hartstilstand heb ik nog niet gehoord, ja tenzij je zolang je ademinhoud dat je stikt, maar dat zal je zelf niet lukken aangezien je lichaam zo hard naar adem gaat snakken dat je wel daaraan toegeeft.
Hallo Teunise,

Ik denk dat iedereen hier op het forum wel de hartkloppingen kent, die maken je helemaal gek en je gaat toch echt serieus nadenken dat je hart niet goed meer is of wat voor andere kwaal dan ook maar.
Het heeft meestal niets met een slecht hart te maken (tuurlijk kunnen er altijd uitzonderingen zijn) maar voor zover ik gelezen en uitgezocht heb, komt het door de chronische hyperventilatie.
Het komt doordat je hart ook een spier is en door de wisselende CO2 buffer (was het volgens mij) gaan je spieren anders reageren, en dit is dus ook het gevoel wat jou die hartkloppingen geeft. Mocht je het natuurlijk niet vertrouwen kun je het beste even naar je huisarts gaan. Wat ik zelf altijd heb gedaan als ik er last van kreeg dat was op het moment dat ik hartkloppingen had deed ik mijn hartslag meter om om te zien hoe mijn hart sloeg, nou en ik kan je vertellen dat dat elke keer precies zo sloeg als het moest ondanks mijn rare gevoel.

Voordeel van het uitzoeken waar je kwalen wegkomen en wat ze zijn en of het ernstig is, geeft je een beter gevoel door dat je jezelf gerust stelt. Dus ik zou jou ook willen adviseren om er voor te zorgen dat je er op een manier achter komt wat het is en wat het doet dat zal je erg gerust stellen, en misschien is dat wel gewoon naar de huisarts gaan, maar het gaat erom dat jij je er weer goed bij gaat voelen. Dus als je dan weer hartkloppingen krijgt dat je weet van oh het is dat en dat gaat zo wel weer over. Geloof mij maar dat werkt heel goed.

mvg

Johan

Meer weten over het HyperVen programma?