[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

aerofagie/luchthappen

Gepost door Janet 
aerofagie/luchthappen
12 June 2008 17:01
ik heb een vraag over luchthappen
ik heb zo vaak last ervan vooral s,morgens vroeg zodat ik bang word om in te gaan slapen, het is echt een rotgevoel ,en iedere keer denk ik echt ik ga dood ik word opgevreten van binnen (druk op mijn borstkast) nu denk ik dat ik slokdarmkanker heb omdat dit bij mij nu al maanden gaande is , en ben ik heel erg bang , ik heb een afspraak in het ziekenhuis , dan gaan ze van me van binnen bekijken maar dat duurt nog maanden voordat ik weet of ik iets ergs heb of dat het door chronische hyperventilatie is , maar ik word er zo moedeloos van
heeft iemand hier ook ervaring mee , over die angst , ik durf ook bijna niet meer te eten want dan word het vaak erger .
hoe weet ik nou het verschil tussen iets ergs hebben of chronische hyperventilatie hebben
Re: aerofagie/luchthappen
12 June 2008 19:12
Hallo Janet,

Luchthappen is idd een heel bekend verschijnsel en kan de klachten die jij beschrijft veroorzaken. Als je al weet dat je chronische hyperventilatie hebt en ook regelmatig lucht inslikt, hoef je je eigenlijk geen zorgen te maken over andere vreeslijke ziekten. Maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Ik heb zelf jaren met angst voor kanker (leukemie) rondgelopen. En hoe vaak je ook jezelf probeert te overtuigen, je blijft toch twijfelen. Bij mij hielpen zelfs bloedonderzoeken enz niet... Het nam mijn angst niet weg...

Pas toen de chronische hyperventilatie oorzaken werden weggenomen en ik een soort van "whatever happens" gevoel kreeg, ben ik er langzaam vanaf gekomen. Maar ik had niemand die mij ermee kon helpen. Wij hier op het forum kennen dit maar al te goed. Janet, probeer - hoe moeilijk het ook is - de angst te accepteren als "gewoon" angst. Het is heel erg moeilijk, maar als het je lukt, ben je een zee over... Doe jij al HyperVen?

Veel beterschap en geloof me, dat onderzoek toont echt niet aan wat jij denkt dat het zou kunnen zijn...!

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Rob Gravesteijn
HyperVen
Re: aerofagie/luchthappen
12 June 2008 19:44
Halle Janet, ja hoor, ik herken het ook. sMorgens vroeg kan ik ook niet meer inslapen, dan heb ik het de hele nacht blijkbaar verkeerd gedaan. Als een wrak werd ik wakker en strompelde naar beneden. En ging daar eerst weer bijkomen met een bakje thee. Ik kon niet begrijpen dat de rest van het gezin gewoon eerst ging aankleden en andere dingen doen. Ik zakte zowat in elkaar, echt!

Ik HyperVen nu een maand of 5, veel dingen zijn al een stuk beter, ik ben er nog niet, ik moet er denk ik nog iets bij, een AD medicijnen of zo, maar het HyperVennen werkt echt.

Geeuwen doe ik bijna niet meer, dromen wordt minder, het zuchten wordt stukken minder, ik rij weer met het grootste gemak op de snelweg, slapen gaat beter.

Mijn darmen doen nog vervelend en ik ben nog steeds erg!!! moe en soms ook nog erg gespannen, maar ik hou mezelf voor dat ik geduld moet hebben.

Als ik jouw was, ging ik HyperVennen als je daar nog niet mee begonnen bent. En lees maar heel veel op het forum, dan lees je wat iedereen denkt te hebben of dacht te hebben en dat heel veel dingen chronische hyperventilatie is. Ik heb ook jarenlang vreselijke angsten voor van alles gehad, vooral dat hart!!! ALsof mijn hart op een luchtbel zweeft, zo omschreef ik het altijd. En achteraf zat er denk ook teveel lucht.

Ik hoop dat we je een beetje gerust hebben kunnen stellen.

Groetjes Sandra.

Meer weten over het HyperVen programma?