[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Huwelijk

Gepost door Griet 
Huwelijk
20 June 2008 10:48
Hey iedereen,

Nog zes weken en dan is het zover: we gaan trouwen! Voor de meeste mensen is dat sowieso een spannende gebeurtenis, maar voor mij is de stress soms echt wel heel moeilijk te verdragen. Ik maak mij voortdurend zorgen over vanalles. Mijn perfectionisme speelt me echt parten nu. Ik heb schrik dat er dingen zullen misgaan, maar ik heb vooral ook schrik dat ik mij die dag niet goed zal voelen...

Ik vraag mij regelmatig af wat ik ga doen als ik enorm duizelig ben of hartkloppingen heb?! Of als ik mij ziek en slap voel? Ik kan moeilijk zeggen 'vandaag gaat het even niet, mensen'. Dat is vooral zo griezelig: het gaat over één dag waar je zoveel voorbereidingen voor doet en waar zoveel mensen naartoe komen dus je krijgt het gevoel dat het die dag allemaal goed MOET zijn. Op die manier leg ik ernom veel druk op mezelf en anticipeer ik voortdurend op wat allemaal mis kan gaan. De angst neemt dus, naarmate de dag dichterbij komt, altijd maar toe en dat is net wat ik niet wil! Vooral voor de viering in de kerk heb ik schrik. Ik ben sowieso altijd angstig als ik in een kerk moet zitten en nu moet ik een uur lang vooraan in de kerk zitten met alle ogen op mij gericht.

Ik weet wel: ik doe het mezelf aan, maar ik wil echt graag trouwen en ik wil mij niet laten tegenhouden door chronische hyperventilatie om bepaalde dingen te doen.

Heeft er misschien iemand een paar tips voor mij?

Groetjes,
Griet
Re: Huwelijk
20 June 2008 12:20
Hallo Griet,

Wat leuk dat je gaat trouwen. Je hebt er eigenlijk enorm veel zin in maar toch ben je bang voor de dag. Ik ken dat gevoel helemaal. Wat is die chronische hyperventilatie toch enorm vervelend.
Gebruik je iets voor de spanningen misschien kan je iets homeopatisch kopen of valeriaan tabletjes waar je niet suf van wordt maar wel rustig.
Ik wens je een hele fijne dag en wij horen graag hoe het je gegaan is.

groetjes teunise
Re: Huwelijk
20 June 2008 14:22
hoi griet,

Als ik jou was, zou ik even met de huisarts overleggen. Ik zelf heb veel baat op zulke momenten bij oxazepam, en dat kan echt geen kwaad als je dat een paar daagjes gebruikt ( paar dagen voor je huwelijk en de dag zelf)

daarna gewoon weer mee stoppen, en het kan echt geen kwaad. Of wellicht heb je voldoende aan een halve tablet.

Je wordt er echt rustig van zonder meteen als een zombie rond te lopen, je blijft gewoon lekker jezelf. gewoon doen hoor, niet je dag laten vergallen!
Re: Huwelijk
20 June 2008 14:24
Hoi Griet,

Ik ben het helemaal met Suzanne eens.
En wees niet bang dat je die dag versuft bent, want dat is helemaal niet waar.
Je bent er compleet bij en je zal hartstikke veel plezier hebben.

Gewoon doen meis.......................Enne...................GENIETEN !!!!!!!!! [:](Y)[/:]
Re: Huwelijk
20 June 2008 14:27
precies!! ik ben er nog nooit versuft van geweest.

Ik denk zelf, maar ik ben geen arts,dat je op dat moment baat hebt bij 3x daags een tabletje, als je dan twee dagen voor je trouwen er mee mag beginnen, en dan de dagzelf, en desnoods de dag erna nog, en dan heb je echt nergens last van.

vraag het aan je huisarts, en laat jen iks wijsmaken.Oxazepam is alleen slecht als je het blijvend gaat gebruiken, of te lang, maar voor zulke momenten kan het echt geen kwaad!!
Re: Huwelijk
20 June 2008 15:35
Hallo iedereen,

Alvast bedankt voor jullie reacties! Ik ben inderdaad van plan om die dag en enkele dagen vooraf een tabeltje te nemen zodanig dat ik goed kan slapen en dat ik uitgerust aan de dag kan beginnen. En dan maar op hoop van zegen dat ik kan genieten van onze huwelijksdag...

Griet
Re: Huwelijk
20 June 2008 20:28
Griet geloof me! Met die tabletjes heb jij de dag van je leven, echt!
Re: Huwelijk
21 June 2008 15:23
Ik zou die tabletjes niet nemen. Maar dat is mijn mening. Ik word er wel suf van. Heb je je angsten al met je 'toekomstige echtgenoot' besproken. Misschien door er met hem over te praten dat je wat rustiger wordt. Niet alles hoeft ook perfect te gaan toch ? En tuurlijk mag je zenuwachtig voor die dag zijn, dat is toch volkomen normaal!!! Een beetje duizelig en hartkloppingen is niet zo erg hoor, ik heb dat op een dag dat ik zenuwachtig ben ook. Flauwvallen gebeurt niet....
Re: Huwelijk
22 June 2008 10:24
hoi bart,

in dat geval zou ze ze inderdaad even moeten uitproberen, en niet p de dagzelf beginnen.

Weet je, juist die duizeligheid kan zo'n dag verpesten, bij mij wel. Want je bent er alleen maar mee bezig dan. Terwijl je je moet richten op de leuke dingen die dag!

groet, wat je ook kunt vargen, is om een betablokker, ik werd er watduizelig van, mar ik ken iemand die er wel veel baat bij had.

Overleg het anders met je huisartsm, daar is hij/ zij voor toch?

Meer weten over het HyperVen programma?