[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

paar vraagjes

Gepost door Teunise 
paar vraagjes
26 June 2008 16:34
Hallo iedereen,

Vandaag komen er weer een paar vragen naar boven. Misschien kunnen jullie mij helpen.
Tijdens de trails kan ik opeens ( vandaag en gisteren) mijn adem minder lang inhouden, het scheelt wel 8 tot 10 seconden. Betekent dit dan ook dat het slechter gaat met je hyperventilatie je achteruit gaat in plaats van vooruit?
Voel mij overdag wel aardig goed.
Alleen bij het naar bed gaan heb ik moeite met het gaan slapen. Ben nog steeds erg bang dat ik niet kan slapen, terwijl ik juist de laatste weken wel weer goed heb kunnen slapen. (toen de hyperventilatieklachten begonnen kon ik bijna een week niet slapen). Hier ben ik dan ook nog steeds bang voor. Kreeg doordat ik niet kon slapen ook paniek aanvallen. Had het gevoel dat ik nooit weer kon slapen, Kon mij niet overgeven aan de slaap. Wie heeft hier ook last van gehad en verdwijnen die gevoelens ook wel weer?
Ik zou zo graag weer onbezorgd willen gaan slapen. Heeft dit ook allemaal te maken met chronische hyperventilatie?

Nog een vraagje mag je tijdens de trails ook tussendoor lucht laten ontsnappen?

Bedankt voor jullie antwoord.

Groetjes teunise
Re: paar vraagjes
26 June 2008 17:41
de scores kunnen echt veel varieren. JE moet je daar niet zo op focussen. scores op lange termijn zijn belangrijker . Ik heb ook dagen , zelfs weken dat ik veel minder mn adem kan inhouden. Vele factoren kunnen hier invloed hebben. Weer, slechte dag, goede dag, veel gegeten , voor ontbijt oefenen of erna..

Meer weten over het HyperVen programma?