[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

2 weken bezig met Hyperven, enkele vraagjes

Gepost door Samsam 
Hallo iedereen,

Ik ben nu ongeveer 2 weken bezig met de HyperVentherapie en het gaat redelijk goed, ben van 19 seconden bij mij eerste sessie opgeklommen naar 130 sec de laatste sessie nu. Maar ik heb nog enkele vraagjes/opmerkingen:

> Als ik de oefeningen met een muziekje aan doe dan gaat het precies veel vlotter en kan ik mijn adem gelijk langer inhouden, omdat het dan minder saai is enzo. Hebben jullie dit ook? En als ik er men adem langer kan inhoude is het dus toch niet slecht van da "geluid" te hebben?.

> Is 2 x per dag genoeg dus? Omdat er in dat artikel stond van 2-3. Maar mij vraag is, 3 keer, hoeft dat echt, of 2 x is ook al echt voldoende da je beter gaat worden?

> En tijdstip van oefenen, soms ben ik zo laat thuis ofzo, en doe ik die oefeningen nog om 11u - half 12 s'avond fzo. Geeft da? Kben dan wel wat moeier ma het lukt me toch nog.

Kvoel me de laatste tijd gelijk wel al een beetje beter worden, dus thelpt denk ik echt. smiling smiley

Dusja, da was et, groetjes en ng veel succes aan iedereen die aan het HyperVennen is.

Sam
ik doe het ook met muziek erbij, kan me beter relaxen.
Ivm met de tijdstippen, ik doe ze ook onregelmatig, maar probeer niet na een maaltijd te oefenen, omdat dit je scores beinvloed.

succes nog alvast
Hallo HyperVen wat denken jullie ervan?

Ik zit nu aan 25 dagen dat ik elke dag 2 en soms 3 keer HyperVen heb gedaan. Ik begin me misschien al een klein beetje minder ijl te voelen maar toch merk ik niet echt zo grote verschillen. Het is nu ook grote vakantie dus ik heb nix van stress ofzo. Daarmee dat het ook allemaal wel vlot gaat. Maar ik vraag me wel af hoe ik dat ga doen tijdens het schooljaar ofzo want ik zie dat echt niet zitten. Dat zou veel te lastig zijn. Ik voel me nog altijd heel erg moe elke dag en nooit uitgeslapen en meestal ben ik dan maar rond 11 uur klaar met mijn eerste sessie.

Na elke sessie ben ik echt uitgeput. Maar ik ga zo elke keer ook tot het uiterste totdat ik zo echt nietmeer kan en wel moet inademen. Is dat eigenlijk de bedoeling dat je dat zo doet? Allé want ja ik ga eigenlijk extreem over men grens ofzo elke keer tis echt super lastig. Maar ik dacht dat dat de bedoeling was dus dat je zo lang mogelijk volhoud.

Ik was begonnen met de eerste keer aan 20s en binnen de 4 dagen was het 60s en ben sindsdien opgeklommen naar gemiddeld 130-140s of 100s als ik echt moet ben, met 1 keer een trial van 174 seconden maar dat was echt doodgaan. Ik vind dat dat allemaal nogal rap gaat als ik zo kijk naar andere mensen hun scores enzo die maar langzaaam stijgen. Ook qua vermoeidheid kvoel me nog altijd heel snel ijl in het hoofd. En gisteren van 1 glaasje tafelbier kvoelde me zo slecht komen.

groetjes sam
Hai Samsam,

Als ik het zo lees dan ben je aan het forceren en das nie de bedoeling. [:]winking smiley[/:]

- Je ademt uit
- Dan neem je een teug lucht en klik je de klok aan
- Dan wacht je tot dat je een soort "hik-reactie" krijgt (Ik weet niet hoe je dat anders omschrijft)
- Daarna adem je uit en klik je de klok uit

Maar je moet zeker niet tot het uiterste gaan.

Rob verwijst altijd naar de parelvissers.
Je neemt een teug lucht - Je duikt onder water - en voordat je gaat forceren zwem je weer naar boven.

Voor wat je scores betreft ga je inderdaad als een speer, Superman ![:]grinning smiley[/:], dus rustig aan, dan breekt het lijntje niet.

En de meeste chronische hyperventilatie-ers kunnen moeilijk hun grenzen bepalen en dat is nou juist één van de redenen waarom wij hier last van hebben, dus.............................Easy on going. [:]tongue sticking out smiley[/:]

Groetjes van Ellen
Ah ok, zo dus. Hmm, ik zal het dan maar wat rustiger aan doen.[:]tongue sticking out smiley[/:]
Daar gaat mijn goede score. [:]grinning smiley[/:]
Maar moest ik zo blijven doen zou ik toch ook rapper beter worden of niet?
Maar ja toch best niet forceren zeker.
Bedankt voor de hulp Ellen ^^.
Hai Samsam,

Was dat maar waar dat je rapper beter wordt. [:]grinning smiley[/:]
Nee das nie waar, want je forceert en gaat dus weer achteruit, qua klachten [:]confused smiley[/:]

Dus in dit geval is rustig aan vooruitgang.

Enne............graag gedaan. [:]winking smiley[/:]

Meer weten over het HyperVen programma?