[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Nieuw op het forum

Gepost door Claudia1 
Nieuw op het forum
02 August 2008 18:20
Beste allemaal,

In mei jl kreeg ik opeens allemaal steken in mijn hoofd, al een paar weken, en op een keer werd ik snachts wakker met een duizelig gevoel en een onwerkelijkheidsgevoel in mijn hoofd. Volgende dag naar de dokter gegaan, die verwees mij naar een psycholoog. Ik kreeg na 2 sessies de vraag wat ik daar te zoeken had, volgens hem was er niets aan de hand. Half juni kreeg ik steeds meer druk op mijn oren en op mijn hoofd, aan de zijkanten, maar het was niet constant.

Totdat ik ongeveer 7 weken geleden voor de tv zat en ik helemaal duizelig werd en ik had gevoel had dat ik niet meer in mijn hoofd was, heel eng. Heel gejaagd gevoel en onrustig. Ik ben toen naar de huisartsenpost geweest, maar ook die zeiden dat er niets met mij was. Gewoon gaan slapen. De volgende dag werd ik duizelig en misselijk wakker, dokter gebeld. die zei dat er een virusje op het evenwichtsoorgaan heerste , dat het wel 10 dagen kon duren. Rustig aan gedaan die week, maar het werd er niet beter op.

Op de zondagavond (precies een week later dan dat ik naar de huisartsenpost ben geweest) had ik het gevoel dat ik gek werd in mijn hoofd, ik was er niet helemaal bij, en helemaal gejaagd en allemaal angstige gedachten, misselijk, duizelig, druk op mijn hoofd. Ik ben toen naar de ehbo gereden (helaas voor mij waren mijn ouders met vakantie en ook een paar goede vrienden in de buurt) bleek dat ik 39 koorts had, bloed onderzocht, wel wat kalium tekort maar verder in orde. Ze zeiden waarschijnlijk een virusontsteking, en ik moest naar de KNO arts, tegelijkertijd kon ik als ik wil een gesprek met de psychiatrisch assistente voeren als ik dat wilde, dat wilde ik wel, ik wilde alles uitsluiten.

Na 3 sessies bij haar kreeg ik te horen dat het toch echt wat lichamelijks moest zijn, toen ging ik me nog meer zorgen maken. Inmiddels bij KNO arts te horen gekregen dat er nog wel wat slijm in mijn wangholten zaten, maar dat zou wel overgaan. Verder naar neuroloog geweest. scan gedaan. Moet volgende week donderdag voor uitslag, maar zal wel goed zijn, want anders zou hij bellen voor het weekend (gelukkig geen telefoontje van hem ontvangen).

Inmiddels na 6 weken namen de klachten als, geen eetlust, zere oren, zeer hoofd, steken in hoofd, zwak gevoel, diarree, misselijkheid, duizeligheid etcetc allemaal vanzelf af, wat op zich wel goed teken is. Wel 6 kilo afgevallen. Op dit moment is mijn voornaamste klacht dat ik me nog onwerkelijk voel in mijn hoofd en ook zwak in mijn hoofd en dat ik me super super gestressed en gejaagd voel.

Gelukkig kwam ik op de site van HyperVen terecht. Ging een wereld voor mij open, volgens mij heb ik gewoon keihard chronische hyperventilatie, ondertussen vielen een aantal dingen op zijn plek voor mij. Ik had in de afgelopen 6 jaar al klachten gehad als ik het zo bekijk. Altijd koud, ook aanvallen waarin je niet meer warm kan worden, een keer 3 maanden druk op mijn oren en dat de artsen niets vonden, een keer 3 maanden een tintelende en brandende tong, soms in weekenden vaak overal spierpijn zonder aanleiding, vaak wakker worden omdat je geen kracht/gevoel meer in de handen hebt, vaak supermoe, zonder aanleiding, altijd slecht kunnen inslapen en vaak midden in de nacht wakker worden. Ook bijna elke 2 weken ontstoken ogen, waarvan de oogarts niets anders kon maken dan droge ogen..

Alhoewel mijn klachten redelijk vanzelf minder zijn geworden, behalve de ergste klacht, dat onwerkelijke gevoel in mijn hoofd ben ik sinds een week begonnen met HyperVennen, eerst zonder programma, omdat ik moest wachten op mijn bestelling, maar ik dacht ik begin alvast. Nu na een week nemen mijn klachten weer toe, druk op oren, duizelig, beetje angstklachten maar ik heb gelezen dat het er allemaal bij hoort. Ik hoop maar dat het over 3 weken wat beter gaat want ik ga met vakantie naar kreta met een vriendin. pffff, zie er een beetje tegenop, maar misschien doet het me wel goed? iemand ervaring?

Verder ben ik gister nav oude discussies op het forum begonnen met Rhodiola,bedankt mensen op het forum, ik heb beter geslapen en ook heb ik nu al niet meer de hele dag dat wazige onwerkelijke gevoel in mijn hoofd!!! Alleen ´s avonds komt dat nu wat opspelen, met ook wat druk op mijn achterhoofd, nerveus gevoel in mijn hoofd, maar goed, het is al wel beter nu dan voordat ik Rhodiola nam. Nu maar hopen dat het stressgevoel en de gejaagdheid ook nog een beetje afneemt, maar ik heb vertrouwen dat het allemaal wel goed komt. Heeft iemand van jullie trouwens ook misschien ervaring met een verlaagd kalium gehalte in het bloed??

Inmiddels loop ik ook bij een psycho/hypno therapeut om de oorzaken/'>oorzaak van mijn stress te kunnen achterhalen en zodoende op te kunnen lossen en bij een fysio voor ontspanningsoefeningen. Hebben jullie trouwens ook echt allemaal de hele dag dat gestressde en gejaagde gevoel in je lijf, of hoeft dat niet persé met chronische hyperventilatie zo te zijn?

Nou, blij dat ik het allemaal even op heb kunnen schrijven hier!! en iedereen succes met HyperVennen, valt soms idd niet mee als je er eerst weer wat rotter door voelt.

By the way, donderdag hyperventilatietest voor zekerheid bij de longarts. Zou vorige week die test al hebben maar het longtestapparaat was stuk....Hoop dat het apparaat donderdag weer gemaakt is.

Veel groetjes en allemaal veel succes met oefenen,
Claudia



Bericht bewerkt (02-08-2008 18:41)
Re: Nieuw op het forum
03 August 2008 10:28
hallo claudia,,


Wat is het toch een ellende dat "wij chronische hyperventilatie'ers"eerst ene heel traject moeten volgen, om er dan vaak vervolgens zelf achter te moeten komen dat het "gewoon"chronische hyperventilatie is!!

Je hebt verder geen paniekaanvallen gehad?? In dat geval zou ik gewoon lekekr op vakantie gaan, en het HyperVennen even niet doen in kreta. Totdie tiijd wel hoor, 2 x per dag!

En als je er echt mega hog tegenop zit, laat het niet verpesten door de chronische hyperventilatie, en vraag je huisarts om en tijdelijk middel, zodat je wat rustiger wordt ( oxazepam bijv. als je er bijv een halve per keer gebruikt, heb je er al eel baat bij, en werkt het niet verslavend, als je het alleen met je vakantie gebruikt)

succesmet je HyperVennen!! jij gaat er ook komen hoor!! ik heb veel steun gehad van het forum hier, en nog, maar volgend jaar om deze tijd sta jij oop het punt waar ik nu sta: bijna hersteld!!
Re: Nieuw op het forum
03 August 2008 11:24
Hoi Suzanne,

Dank voor je reactie! Dit forum geeft inderdaad een hoop steun.
En jawel, ik heb ook paniekaanvallen gehad, vooral in het begin, 3 weken lang iedere dag.. zo ben ik destijds ook op de ehbo beland. Laatste 2/3 weken had ik geen paniekaanvallen meer, maar sinds ik HyperVen voel ik me weer meer onrustig en gejaagd en heb ik ook af en toe weer een paniekaanval. Ik heb wel oxazepam in huis, heb er in een maand 5 genomen ofzo, maar ik geloof nu ik Rhodiola neem dat oxazepam niet goed samen gaat hiermee..

Sinds ik HyperVen slaap ik ook weer minder, ik hoop dat dat verschijnsel eigenlijk wel afneemt na 2 of 3 weken HyperVennen hoor.. maar misschien is dat een te optimistische gedachte?

In ieder geval bedankt voor je berichtje!

Groetjes
Claudia
Re: Nieuw op het forum
03 August 2008 11:58
Hallo claudia 1,

Ik zag ook enorm tegen de vakantie op. Bleef veel liever thuis. Opdat moment had ik geen paniekaanvallen meer maar voelde mij nog wel af en toe raar/ onwerkelijk in mijn hoofd. Maar vooral onzeker over mijn lichaam en bang dat al die rot gevoelens weer terug komen.
En er kwam ook nog bij dat mijn oudste dochter voor het eerst niet mee ging op vakantie.
Wat had ik op dat moment spijt dat we bijna 3 weken weg gingen.
Maar het is eigenlijk erg goed gegaan. Was wel snel moe en af en toe even een raar/bang gevoel. Ondanks dat het boven de 30 graden was. Ik ben wel blij dat ik gegaan ben. Het heeft mij wel goed gedaan.
Ik heb niet elke dag geHyperVend maar wel zo veel mogelijk 1 keer per dag 10 trails. Met het mobieltje in mijn hand. De score's waren wel lager als thuis.
Het gaat bij jou ook vast goed, het heeft gewoon te maken met de onzekerheid over je lichaam. Probeer aan andere dingen te denken, afleiding te zoeken. makkelijk gezegd maar bij mij heeft het wel geholpen.

Fijne vakantie!!!

groetjes Teunise
Re: Nieuw op het forum
03 August 2008 13:01
slapen is ellendig ja, ik wet er alles van...zucht.

Misschien heb je er baat bij, om eens naar een orthopeet te gaan, in het ziekenhuis. Mijn bedrijfsarts was orthopeet,en ik heb echt heel veel aan hem gehad, wat betreft de chronische hyperventilatie.

Ook slaapproblemen kunnen hun je bij helpen, als ik het eerder had geweten, was ik er zeker heen gegaan!

Meer weten over het HyperVen programma?