[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

raar gevoel

Gepost door Jurgen 
Re: raar gevoel
23 August 2008 20:34
ik ben ook zo moe mijn lichaam is op van het stressen kan de hele dag slapen slappe benen ga eraan onderdoor
Re: raar gevoel
23 August 2008 20:49
Hai Ellen,

Ik probeer tenminste een keer per dag te oefenen.Af en toe denk ik gewoon te stoppen want misschien bij mij helpt HyperVen niet!![:]sad smiley(([/:]

Liefs,
Pia
Re: raar gevoel
23 August 2008 21:53
Hai Lieve Pia,

Natuurlijk helpt HyperVen ook bij jou, alleen kost het je lichaam heel veel moeite om zich aan te passen.

Het aller- aller- moeilijkste is .............. als je lichaam zich aan het aanpassen is en de klachten voor een deel terugkomen of verergeren.......................niet te gaan piekeren en het vertrouwen te hebben dat het allemaal goed komt.

En als dat allemaal even niet lukt........................kan je gewoon lekker op het forum komen voor een helpende hand/woord.

Deed ik ook altijd hoor.
Ik heb ook mijn periodes gehad dat ik dacht dat het nooit over ging en dat ik helemaal voor niets aan het oefenen was en dan hielpen andere mensen mij op het forum weer om door te gaan met goede moed.

Niet meer huilen joh [:]winking smiley[/:]
Alles komt goed.
Vanavond leg je gewoon lekker je benen op tafel en je gaat lekker tv kijken en proberen niet te piekeren. Desnoods zet je een grote bak chips naast je, want dat heb je wel verdiend met al dat oefenen.

Dikke knufful van Ellen [:]winking smiley[/:]

Re: raar gevoel
23 August 2008 23:11
Hai Pia en Jurgen,

Als jullie beide het idee hebben,dat je er alleen met HyperVennen niet komt, is het voor jullie misschien ook een idee om anti depressiva te gaan slikken..

Ik heb 5 maanden lang 2 maal daags geoefend en het schoot niet echt op. Er zat gewoon te veel stress of opgekopte spanning (hoe je het ook noemen wilt) na 13 jaar.

Ik kreeg het blijkbaar niet doorbroken met alleen HyperVennen. En had er iets anders bij nodig.

Wanneer ik een beetje ontladen ben van alles, dan ga ik weer HyperVennen.

Mijn ergste moeheid begint langzaam te verdwijnen nu, de nachten zijn nog naar, maar de dagen worden echt beter. Paniek is bijna helemaal weg, hartkloppingen worden minder, voel me helderder, iets meer rust in mijn lijf.

Niet opgeven hoor. Eerst een paar maanden HyperVennen en daarna pas kijken naar het resultaat. Je kunt altijd verder zoeken.

Er zijn nog zoveel mogelijkheden...Je staat echt niet alleen in je zoektocht. Er wordt echt voor ons gezorgd, nooit is het zo donker, of er schijnt weer een lichtpuntje.

Ik heb ook vaak zwarte momenten gekend en tijden dat ik moedeloos werd van mijn lijf en dat zoeken en telkens kwam er weer iemand of iets op mijn pad, die me de weg wees.

Nu dus het HyperVennen en hier hebben ze me het zetje gegeven om AD medicijnen te gaan slikken.
Eerst st. Janskruid, maar dat was niet sterk genoeg voor mij.

Sterkte op jullie zoektocht en klaag en vraag maar ......

Liefs Sandra.
Re: raar gevoel
24 August 2008 09:45
Lieve Pia,

HyperVen jij 1x per dag?? Volgens mij doe je er beter aan dat 2x te doen hoor, vraag het HyperVen even!!

Dat lichte gevoel in je hoofd is afschuwleijk!!! Heeeeeeeeeeeeel soms heb ik het nog, maar ik heb het ( nu precies een jaar geleden) heel erg gehad. Ik kon niet meer fietsen, de honden uitlopen, boodschappendoen, ik was compleet van de kaart doro dat nare gevoel.

HET GAAT OVER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bij mij verdween deze klacht pas op het laatst, maar er zijn er ook bij wie het eerder wegging. Blijf HyperVennen, het heeft alles te maken met de manier waarop je ademhaalt!! Dat veroorzaken/'>oorzaakt dat lichte gevoel in je hoofd.

Ik probeerde op die momenten rustig en heel bewust adem te halen.....3 seconden in.......heeeeeeeeel even vasthouden, en dan 6 seconden uitademen, en tijdens het uitademen de lucht naar je kleine teen sturen zeg maar.

KOP OP HOOR. OOK VOOR JULLIE KOMEN DE BETERE TIJDEN ERAAN!!! Al geloof je dat niet als je er midden in zit......ik weet het, maar het is ECHT waar!
Re: raar gevoel
24 August 2008 15:17
Hai Suzanne,

Ik wilde even zeggen dat ik het zo ontzettend lief vind dat je zo betrokken bent en dat je zo lief schrijft ! [:](Y)[/:]
Re: raar gevoel
24 August 2008 15:32
Ooo, ellen...je laat me blozen zeg, maar moet je horen wie het zegt!! Jeee, kijk naar jezelf, haha, jij bent voor velen een enorme steun hier!!!!!

Nou ja, we weten beide toch hoe het is he, en ik weet nog heel goed hoeik een jaar geleden eraan toe was. Als ik nu zie wat ik in een jaar bereikt hebt, dan hoop ik dat dat een opsteker is voor de mensen die er NU midden in zitten.....

En mijn ervaring is ook, dat je het meeste hulp kan krijgen van mensen die weten wat het is. Hoe goed je omgeving ook zijn best doet, je weet pas wat het is als je er middenin zit, als het jou overkomt.

En we gunnen iedereen het om van de klachten af te komen, en HyperVennen heeft gewerkt bij mij, bij jou en bij velen anderen!
Re: raar gevoel
24 August 2008 15:58
Re: raar gevoel
24 August 2008 17:17
Hoi Suzanne en Ellen,


Heel veel bedank voor jullie steun.Ik denk dat ik ga weer twee keer oefenen per dag.Laaste tijd heb ik beklemming gevoel op mijn borst(meer op linkerkant).Denk ik meteen over hart.Ik lees ook altijd in de forum van chronischehyperventilatie.nl

Toevallig had iemand over iemand geschreven dat die is 16 en is overleden met hartstilstand.Bij hem was ook een hartfilmpje gemaakt was dat was gewoon goed.Allemaal eng verhalen

Suzanne,wat bedoel jij dat mijn adam naar mijn kleine teen sturen??

Grtjes,
Pia[:]confused smiley[/:]

Meer weten over het HyperVen programma?