[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Even zeuren winking smiley

Gepost door Lenah 
Even zeuren winking smiley
27 August 2008 17:48
Hallo,

Aangezien het zo enorm rustig is hier, geef ik de lezers maar weer wat te lezen [:]smiling smiley)[/:]

Ik heb weer eens een vraag. Mijn hoofdklacht is duizelig. Nu is mijn vraag, hebben jullie ook last van verschillende soorten duizeligheid?

Ik merkte na 7 weken HyperVennen helemaal niets. Geen verbetering, geen verslechtering. Alles hetzelfde. Ik kreeg het advies één of twee weken te stoppen. Morgen zijn de twee weken voorbij.
Nou lees ik hier vooral dat men zich beter voelt tijdens het even stoppen met de HyperVen...... Ik voel me stuk naarder.... Andere duizelingen dan gebruikelijk (naardere), meer moe en een lamlendig lichaam zeg maar.
Weet iemand of dat ook een mogelijkheid is, dat je van even stoppen juist naarder wordt?

Alvast dank je voor reactie.
Groetjes

Re: Even zeuren winking smiley
30 August 2008 11:42
Nou zeuren is het niet hoor Lenah, maar kan je niet echt antwoord geven
over stoppen en beginnen en slechter en beter voelen.
Volgens mij is er wel hier en daar wat op het forum over geschreven
en anders komt Ellen misschien nog wel met een antwoord [:](Y)[/:]

Ben je alweer begonnen met HyperVennen?

Groetjes Vlinder
Re: Even zeuren winking smiley
30 August 2008 17:51
Hi Vlinder,

Dank je voor je reactie.
Ja, ik weet, de titel was een foutje.. Had op plaatsen geklikt voordat ik 't doorhad en je kan alles wijzigen behalve de titel [:]smiling smiley[/:]

Ik zal nog eens goed 't forum doorlezen.
Ja, ik ben donderdagavond weer begonnen. Ik durf het nog niet hardop te zeggen, maar volgens mij worden die nieuwe duizels minder. Ik hoop het.
Ik forceerde in die 7 weken ook een klein beetje met na de eerste "hik" nog doorgaan, omdat ik merkte dat dat ook een psychologisch iets was (als ik naar de tijd keek kwam de hik eerder), en nu forceer ik maar wat minder. Kijken hoe dat gaat.

Ik ga nog eens kijken op het forum en anders misschien inderdaad Ellen. Op zich maakt het niet zo heel veel uit, maar toch vind ik 't wel fijn om te horen hoe of wat.

Dank je en fijn weekend nog, groetjes

Re: Even zeuren winking smiley
30 August 2008 18:53
Hai Lenah,

Ik ga je vraag even doorspelen aan Rob.
Dit is een beetje "technische vraag" en daar is Rob beter in. [:]winking smiley[/:]

Dus.................antwoord volgt. [:]grinning smiley[/:]

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Ellen
HyperVen
Re: Even zeuren winking smiley
31 August 2008 12:23
Hi Ellen,

Oke, dan lees ik het nog wel. Dank je.

Fijne dag.
Re: Even zeuren winking smiley
31 August 2008 19:50
Hallo Lenah,

Het feit dat je je juist minder voelt als je stopt, is feitelijk ook een signaal dat er dingen gaande zijn. Iedereen reageert weer anders. Er is geen maatstaf wat dat betreft. Ik vermoed bij jou een combinatie van spanning (stress) en chronische hyperventilatie. Dat betekent wel dat het wat langer kan gaan duren. Zijn jouw scores nog veranderd ten gevolge van de stop van 2 weken? Stuur me anders jouw grafiek eens door, dan kan ik er eens kijken of ik er iets uit kan halen. Voor nu raad ik je aan gewoon weer verder te gaan en te kijken of je de score weer verder kan verhogen. Dat je niet meer forceert is een goede verbetering.

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Rob Gravesteijn
HyperVen
Re: Even zeuren winking smiley
01 September 2008 09:39
Hallo Rob,

Bedankt voor je reactie. Kan ik weer mee verder.
De scores zijn wat lager. Komt denk ik ook doordat ik minder lang doorga/forceer na de eerste "hik".

Ik wil je die grafiek graag toesturen maar weet niet hoe ik de grafiek in een mailtje krijg.. Moet ik de backup gewoon naar je toesturen? Of?

Bedankt bedankt, groeten
Re: Even zeuren winking smiley
01 September 2008 14:51
Hoi Lenah,

ik heb ook zo vreselijk last gehad van duizeligheid, ik heb de therapie ook met (verschillende) pauzes gedaan. Ik kan me herinneren dat ik op een gegeven moment ergere duizels kreeg, heel raar, alsof ik niet goed meer bij mijn lichaam was (beter krijg ik dat niet uitgelegd) Waardoor dat kwam weet ik niet. Ik werd er erg wanhopig van. Maar nu is het echt helemaal weg. Alleen wanneer ik heel hard en intensief heb gewerkt wordt ik nog wel eens een beetje duizelig. Maar dat is dan ook snel weer weg.

Gewoon doorgaan hoor, en niet de moed opgeven. Ik denk dat Rob gelijk heeft wanneer hij zegt dat het een teken is dat er iets gebeurd.

Succes Janne (drie jaar geleden gestopt met HyperVennen en helemaal hypervrij[:]grinning smiley[/:] )

Re: Even zeuren winking smiley
01 September 2008 18:30
Hi Janne,

Leuk dat je reageert om me moed in te spreken. Ook die vervelende duizelingen gehad dus. Goed, fijn dat je er vanaf bent. Goed om te lezen.
Hoe jij de duizels omschrijft herken ik me niet in, maar maakt niet uit. Naar voelen is naar voelen.
Ik doe het nog niet zo lang en weet dat het eerst erger kan worden en dat ik daar doorheen moet, maar hmm voelt wel tegendraads zeg maar. Ik ga hoop ik, waarschijnlijk wel m'n weggetje in de "HyperVenPeriode" vinden. Dat ik nog steeds wil HyperVennen en doorga en zegt voor mezelf al een hoop.

Dank je voor je reactie en ik hoop dat je er nog steeds van geniet dat je klachtenvrij bent.
Groetjes

Meer weten over het HyperVen programma?