[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

slapen

Gepost door Teunise 
slapen
02 September 2008 16:23
Hallo,

Hier ben ik ook weer. Om even van mij af te schrijven. Ik zie zo tegen de nachten op kan sinds zondag bijna niet slapen zondag 2 uurtjes en gisternacht wel geslapen maar bijna elk half uur wakker.
Ik denk steeds o ik slaap nog niet ik slaap nog niet. doe het dus een beetje zelf
Dit had ik 4 maand terug ook en het was helemaal weg kon weer heerlijk slapen en nu zo op eens is het er weer.
Is dit ook een chronische hyperventilatie klacht, heeft iemand van jullie dit ook. Verder gaat het best wel goed.

Groetjes Teunise
Re: slapen
04 September 2008 22:43
Hee Teunise!

Ja... ik herken dat wel, echt balen. Ik heb ook maanden lang moeite gehad met in slaap vallen, altijd piekeren enzo en wakker liggen. Op dit moment val ik wel in slaap maar ik heb sinds ik terug ben van vakantie dat ik snachts steeds wakker word weer met gejaagd/stress gevoel in mijn hoofd, en licht in mijn hoofd enzo. Pfff, doodvermoeiend dat niet slapen. Ik denk dat dit zeker wel een chronische hyperventilatie klacht is, ook dat moeite met inslapen hoor..

Hopelijk slaap je vannacht wat beter!
Groetjes
Claudia
Re: slapen
04 September 2008 22:50
Ik heb ervaren dat sporten erg wil helpen met het slapen. Als je regelmatig sport dan wordt je fysiek moe waardoor je sneller in slaap valt
Re: slapen
05 September 2008 16:55
Dat is wel waar over sporten.Als ik sport,slaap ik heel erg goed.Maar als ik wakker ben,ben ik nog steeds moe.Dat begrijp ik niet??

Grtjes
Re: slapen
06 September 2008 10:20
Hallo,
Bedankt voor jullie reacties.

Het slapen gaat nu gelukkig weer goed. Een korte terugval gelukkig. Ik ga nu inderdaad sporten dit gaat goed en ben ook nog onder behandeling bij een fysiotherapeut die veel weet over hyperventilatie en mij daar bij gaat helpen met ontspanningsoefeningen enzo.
Zij heeft mij ook erg gerustgesteld over het niet kunnen slapen. Dat dit ook kan horen bij chronische hyperventilatie. Een hele opluchting.
Ook gaf ze mij oefeningen als je niet kunt slapen.
Gelukkig gaat het nu beter.


groetjes

Meer weten over het HyperVen programma?