[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

angst dat het erger wordt

Gepost door Hannelore 
angst dat het erger wordt
16 September 2008 09:41
Hallo,

Ik ben sinds een goede week gestart met HyperVen.
8 jaar geleden kreeg ik voor het eerst te maken met hyperventilatie. Het was op trektocht in de bergen (zware lucht, afgesloten van de wereld, ... ===> angst? malariapillen?).
Terug thuis, bleef de hyperventilatie. Ik volgde ademhalingstechnieken, homeopathie, ... kortom : de hele rimram. Ik kreeg het min of meer onder controle maar toen ik enkele maanden later zwanger werd, zag ik wel tegen de bevalling op. Onnodig, is gebleken! Integendeel, geen last gehad tijdens de bevalling en nadien is de hyperventilatie langszaam weggeëbd (druk bezig met baby zeker!)
Nu, 7 jaar later, na een doopfeest en heeel veel straffe koffie, kreeg ik 's avonds terug een aanval (intussen 3 maanden geleden). Opnieuw de hele rimram accupunctuur, homeopathie, ... Hoewel het goed ondersteunt, blijft de hyperventilatie sluimeren. Innertijd was zwanger worden + bevalling een keerpunt. Nu heb ik 3 kinderen en een 4de als remedie, zie ik niet echt zitten[:]grinning smiley[/:].
In het begin was ik echt depri, maar nu heb ik enkel nog last van ademnood, willen doorademen, geeuwen, ...
Ik vond dus 2 weken terug jullie website en twijfelde niet om HyperVen te bestellen.
Intussen ben ik een goede week bezig. M'n grafiek golft tussen de 40 en 50 (niet hoog dus!) maar stijgt niet, enkel golvende bewegingen.
Op het forum las ik dat heel wat mensen het nog zwaarder hebben dan mij (hoewel ik me zelf ook dikwijls mottig voel hoor door de ademnood[:]sad smiley(([/:].
Ergens vrees ik dat HyperVen de symptomen zou erger maken. Hopelijk niet ....
Ik probeer trouw 2 x per dag te oefenen. Heb wel dikwijls last van prikkelhoest, waarmee m'n scores natuurlijk sterk zakken (iemand een tip ?).
De zenuwachtigheid overdag en 's nachts blijven.
Hopelijk kan ik de hyperventilatie na enkele maanden volledig achter me laten.
Oorzaak deze keer: koffie was de 'druppel' . Wat zeker een rol speelt, is m'n drukke gezin + momenteel in grote verbouwingswerken. Ik dacht dat ik het allemaal onder controle had. Niet dus!
Allez, bedankt om m'n hart eens te mogen luchten en ik ga de komende maanden zeker volgen op het forum. Succes ook aan iedereen!

Re: angst dat het erger wordt
16 September 2008 13:24
Hai Hannelore,

Welkom!!!

Mijn eerste hevige aanval ontstond ook na een ochtend visite met grote mokke sterke koffie.

ROb, hoe komt dit?

Groetjes Sandra.
Re: angst dat het erger wordt
19 September 2008 15:43
hallo
ik heb al vanaf mijn jeugd last alleen nu heb ik gemerkt met twee kids
dat ik steeds weer last van heb omdat je natuurlijk de hele dag druk
bezig bent. en vooral met stress als ze niet willen luisteren.
ik was ook heel erg bang om te bevallen, maar bij mij krijg ik het gevoel
dat ik steeds iets mis. een heel onwerkelijk gevoel. en dit heb ik met name
als de kids op bed liggen. En ik dus rustig iets kan doen. daarna word
ik oppeens vergeetachtig heel eng allemaal.
maar ik durf dus niet aan nog meer kids. ik ben bang dat ik het niet aan kan.
eigenlijk had ik dat al vanaf mijn 15e ik was zo vaak moe.
maar nu jullie over koffie hebben. bij mij is het zelfde ik drink
nu geen koffie meer. maar ik vind het juist heel lekker
groetjes
Re: angst dat het erger wordt
21 September 2008 13:18
Hallo Sandra,

De koffie is in zo'n geval de 'druppel die de emmer doet overlopen'. Je zit al een een grens, hebt weinig buffer, en koffie (eigenlijk de caffeine in de koffie) zet het ademcentrum aan tot verhoogde activiteit in de aansturing van de ademspieren. En dat brengt je dan net over de alkalische grens. Het gevolg: een aanval! Maar het is het tekort aan buffer waardoor je zo'n 'koffie-boost' niet heelhuids doorkomt. Dus of het nu die koffie is, of op een later tijdstip een spannende situatie, het komt toch wel...

Door het HyperVennen bouw je buffer op, waardoor je zo'n koffie-boost wel kunt verdragen. Overigens zou ik wel altijd voorzichtig zijn en blijven met koffie en andere caffeine houdende stoffen...

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Rob Gravesteijn
HyperVen



Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?