[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Paar vragen

Gepost door Rainbow 
Paar vragen
26 October 2008 15:17
Hoi,

Pfff, ik ben qua hyperventilatie helemaal terug bij af. Tijdens mijn zwangerschap had ik wel last, maar veel minder dan nu. Ik loop nu sinds een week of twee weer voortdurend te tollen. Ik ben zoooo duizelig. Vervelend, want we krijgen nog best veel kraamvisite. Ook al blijven mensen dan niet lang hangen, het is toch vermoeiend als je je zo [:]confused smiley?[/:] voelt. Ik begrijp nog steeds niet waardoor het komt dat ik me tijdens de zwangerschap zo goed voelde en dat alles nu dubbel terug lijkt te zijn. Ellen, heb jij dit al voorgelegd aan Rob? Ik geloof dat Debby hier hetzelfde had, geen tot minder chronische hyperventilatie tijdens zwangerschappen. Blijkbaar is het toch een hormonenkwestie? Mijn vriend zei al: 'Eigenlijk zou je een middel met zwangerschapshormonen moeten hebben, dan zou je geen last hebben!', maar helaas is dat er niet he! Ik voelde me zo fijn al die tijd en hoopte dat ik er overheen zou zijn gegroeid...helaas. Je zou bijna voortdurend zwanger willen zijn! [:]smiling smiley)[/:]

Ik ben nu weer sinds een week aan het HyperVennen, 2x per dag 10 trials. Als ik heel dizzy ben, trekt het wel weg meestal door te HyperVennen. Ik vraag me af hoe dat dan precies komt. Voeg je weer CO2 toe door je adem in te houden dan? Jammer genoeg adem ik daarna weer vreemd en blijf ik dus klachten houden.

Ik word ook helemaal gek van de duizeligheid als ik veel praat. Ik snap dat je dan teveel CO2 verliest, maar hoe kun je jezelf trainen om minder snel te praten?

GEK word ik ervan! Ik heb het wel druk met mijn babietje, maar ik heb geen reden tot stress ofzo. Ik ga straks ook veel minder werken, dus ik hoef ook niet meer zo bang te zijn voor 'enge vergaderingen' enzo...Het moet toch eens goed gaan komen met die vreselijke chronische hyperventilatie, ik heb het 3,5 jaar nu! Ik weet zo goed hoe het voelt als je helder in je koppie bent en dat gevoel wil ik altijd terug hebben!

Trouwens, ook een vraag voor Ellen: ben jij nu helemaal klachtenvrij na HyperVen?

Bedankt allen voor jullie reacties. Jammer dat ik weer terug ben op het forum eigenlijk, maar het is nu even niet anders! [:]sad smiley(([/:]

Groetjes Rainbow

Re: Paar vragen
26 October 2008 21:10
Hoi Rainbow,

Ik kreeg 8 jaar geleden hyperventilatie. Ongeveer na één jaar werd ik zwanger. Er volgden in totaal 3 zwangerschappen en dat in een tijdspanne van 3,5 jaar. De hyperventilatie bleef inderdaad helemaal achterwege na m'n 1e zwangerschap. Ik was 3 maanden na m'n eerste bevalling terug zwanger ... en daarna al die jaren druk in de weer met de kindjes. Hv leek ver weg en ik durfde er ook niet echt meer over na te denken.
Tot zo'n 5 maanden terug, na een doopfeest van m'n nichtje en veel sterke koffie te drinken, ik 's avonds zomaar uit het niets een aanval kreeg! Het afgelopen half jaar was sowieso heel druk omdat we gestart zijn met onze woning te verbouwen en dat zo'n beetje 'mijn project' is. Waarschijnlijk was die koffie gewoon 'de druppel'
De eerste weken waren een hel: ik voelde me echt down (terwijl ik anders altijd optimistisch ben), had aanvallen, angsten, ... dmv homeopathie en praten, heb ik een heel deel opgelost. Maar het gevoel geen adem te hebben, geeuwen, drukkend gevoel rond de keel/borst blijft.
Ik ben zo'n 2 maand terug gestart met HyperVen. Ik doe het trouw 2x per dag maar m'n scores gaan niet echt de hoogte in. Ik hoop er net zoals jij (en iedereen op het forum!) volledig vanaf te geraken. Ik probeer in elk geval ook aan m'n levenshouding te werken: niet van alles in een keer, niet te vlug, niet te perfectionistisch, ... moeilijk hé[:]confused smiley?[/:]
In elk geval, voor mij is een 4de kindje uitgesloten, al is het blijkbaar een goede remedie tegen hyperventilatie[:]smiling smiley)[/:]
Rainbow, hoe lang heb je de HyperVentherapie gedaan voor/tijdens je zwangerschap?
Ik wens je in elk geval het allerbeste met de therapie en hoop binnenkort ook positief nieuws van je te horen.

Groetjes,
Hannelore

Re: Paar vragen
26 October 2008 22:48
ik kreeg in 2003 last van chronische hyperventilatie en ben in 2004 tijdens mijn zwangerschap gaan HyperVennen .toen ben ik op een gegeven moment gestopt ,en na mijn bevalling eigenlijk zo met het moederschap bezig geweest dat mijn klachten eigenlijk helemaal verdwenen.afentoe had ik wel een klacht maar was goed mee te leven .op een geven moment kreeg ik toch weer problemen met de klachten en dacht ik weer dat ik erge ziektes had en werden de klachten weer erger.ik denk dat het ook komt dat me zoontje wat ouder wordt en dat ik meer tijd heb om na te denken.ik zou zeggen zet door met HyperVennen en geef nooit op hoe moeilijk het ook is want door chronische hyperventilatie kan je leven echt een hel worden .en daarbij zijn er heel veel mensen die het niet begrijpen.zet m op.
Re: Paar vragen
27 October 2008 15:46
Hai Rainbow,

Ja, ik ben helemaal vrij van chronische hyperventilatie.

Kijk, doordat ik die straatvrees heb en daar nog steeds mee aan het oefenen ben heb ik wel een last van hyperventilatie, maar dat heeft puur met dat moment te maken.

Bij chronische hyperventilatie heb je de gehele dag klachten en daar ben ik helemaal van af.

Ik ga Rob nog een keertje mailen dat hij jou vraag beantwoord.

Liefs van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

HyperVen

Meer weten over het HyperVen programma?