[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

vraagje aan Ellen

Gepost door Dorothe 
vraagje aan Ellen
10 November 2008 14:52
Hoi Ellen,

Ik heb bijna twee weken niet kunnen HyperVennen, omdat ik een flinke verkoudheid had met kriebelhoest. Nu ben ik sinds een paar dagen weer begonnen. Mijn scores zijn bijna hetzelfde gebleven maar toch heb sinds het stoppen weer meer klachten. Komt dit door het tijdelijk stoppen? En wil dit zeggen dat ik er eigenlijk dus al een beetje baat bij had? De klachten waren idd wat minder, nu ik er over na denk. Ook merk ik nu dat tijdens een trial de klachten erger zijn, kun jij dit verklaren? Verder heb ik bijn geen tijd om 2 x per dag te HyperVennen en doe ik dit dus maar 1 x per dag. Ik meen ooit eens gelezen te hebben dat dit ook kan, maar dan langer duurt?
Kan het verder kwaad om tegelijkertijd psychosomatische fysiotherapie te doen zodat ik me zelf leer te ontspannen?
Bedankt alvast voor je antwoorden.

Vr.gr., Dorothé.

Re: vraagje aan Ellen
11 November 2008 18:53
Hai Dorothé,

Ook als je, tijdens een korte periode, stopt werkt het herstel van je ademcentrum gewoon door, dus daar kunnen makkelijk je klachten vandaan komen.

En inderdaad als je 1x per dag oefent dan duurt het een heel stuk langer.

En het kan absoluut geen kwaad om naast het HyperVennen psychosomatische fysiotherapie te volgen. Ik denk zelfs dat dat je herstel zal bevorderen.

Toch adviseer ik je om 2x daags te oefenen als je in de mogelijkheid bent. Al oefen je maar 2 dagen in de week 2x en de rest 1x, dan heb je toch een iets sneller herstel anders doet het wel erg lang voordat je er bent.

Hartelijke groetjes van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

HyperVen

Meer weten over het HyperVen programma?