[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

slapen

Gepost door Claudia1 
slapen
06 December 2008 12:53

De laatste tijd heb ik steeds meer energie.. goed natuurlijk, want ik ben jaren heel moe geweest en had veel slaap nodig 9 tot 10 uur per nacht.

De laatste tijd word ik na 5 uur slaap wakker en kom daarna niet meer echt in slaap.
Ik voel me overdag niet heel moe, maar ik vind het wel een hele rare gewaarwording dat ik met zo weinig slaap me overdag niet heel brak voel.

Vraag me alleen af of het door de chronische hyperventilatie komt, of teveel adrenaline, of ben ik gewoon uitgerust omdat ik al een half jaar bijna amper werk.. ik heb geen idee..
Re: slapen
06 December 2008 13:02
jaren geleden dat ik ook hyperventilatieklachten had ,had ik moeite met in slaap komen en was de volgende dag echt brak,maar ik merk ook nu weleens bv vanacht kon ik niet inslaap komen denk door de sinterklaas drukte dat ik gewoon niet moe ben komt denk door de adrenaline want dat maak je door chronische hyperventilatie ook veel aan en geeft energie stoot.
Re: slapen
06 December 2008 17:56
ik heb ook last van dat je een soort heel lekker gevoel krijgt alsof je vliegt.
het is best eng. maar zou dit ook adrealine zijn. heb wel gevoel dat het een
gelukstofje is. maar wel appart eigenijk
Re: slapen
07 December 2008 00:41
Hi Claudia,

Komt het niet gewoon doordat het goed gaat met HyperVennen.....
5 Uur lijkt me wel wat kort inderdaad, maar ja, naar mijn idee best een goed teken.

Ik heb zelf ook dat ik minder slaap nodig heb. Overdag minder gaar, na wel korter slapen dan afgelopen jaren. Is weer eens wat nieuws. Ik zie dat als iets positiefs van de HyperVen. Maar misschien zit ik fout, I don't know.

Re: slapen
07 December 2008 12:07
Hee Lenah,

Ik had zelf ook zoiets bedacht ja.. Ik doe nog wat rustig aan overdag en ben je niet zo vermoeid als dat je een normale werkweek hebt. Soms denk ik wel eens dat ik niet spoor, dan heb ik namelijk een dag geen klachten en dat voelt zo raar dat ik weer denk dat dat niet goed is.

Maar ik kan me echt bijna niet herinneren als ik terugkijk naar de afgelopen 10 jaar dat ik me echt goed voelde, niet moe en met energie. haha waar je je al druk om kan maken he..
Re: slapen
07 December 2008 13:29
Haha, ja, maar wel logisch iets. Is onbekend, rare gewaarwording.
Als je nog rustig aan doet is 't op zich ook wel logisch dat je minder moe bent, maar klinkt toch goed.
Ik zit beetje in hetzelfde, vooral thuis inderdaad met rustige dingen voel ik me beter maar durf nog niet te geloven dat het echt zo is en aanhoudt.
Ik ga nu langzaam kijken of het ook beter gaat als ik drukkere dingen doe en daarmee kijken of het daadwerkelijk zo is/werkt. Maar ik hou mezelf eigenlijk nog voor dat het niet werkt om straks niet zo'n grote teleurstelling te hebben. Rustig aan doorgaan, zien of het allemaal aanhoudt en nog beter wordt en dan als het dan een half jaar ofzo aanhoudt, dan ga ik pas blij zijn. Maar ja, dat is mijn gekke ding denk [:]smiling smiley[/:]

Geniet lekker van je goede dagen!

Re: slapen
07 December 2008 15:22
Jaaaaaaaaaa, dat is ook wat ik bedoel.. en tuurlijk heb ik nog wel eens hoofdpijn soms en soms nog opeens nerveus, daarom weet ik ook dat het er nog is.. en dan ben ik gewoon zo verbaasd dat ik soms zoveel energie heb en me dus blijkbaar goed voel hahaha

Ik ga mijn werk weer opbouwen, werk nu 1 dagje 3 uur en vanaf volgende week 2 dagen a 3 uur en dan hoop ik in januari echt te reintegreren. Maar besef me ook wel dat ik niet opeens weer elke avond de hort op moet en gelijk 40 uur per week moet gaan werken.

Ben vrijdagavond wezen stappen... ging best goed!! Druk, dat wel, maar voelde me 90% normaal zeg maar. Ging om 3 uur snachts slapen, was alleen wel om 7.00 uur klaarwakker haha. Gister ter compensatie me de hele dag rustig gehouden.. durf dan niet goed gelijk de volgende dag ook weer van alles te doen.

Maar ik denk dat we er wel komen!! Fijn weekend nog Lenah.

Groetjes
Re: slapen
07 December 2008 16:42
Haha, ik ken je niet, maar vind het zo leuk om te lezen dat je je stuk beter voelt, het leven weer op "normale" manier tegemoet kan gaan zien. Zoals je laatste stukje. Ik herken het helemaal. Maar ha, dat rustig aan doen dan lukt me niet zo heel goed. Ik neem zeker wel m'n tijd, maar als ik me goed voel, neem ik het er vaak ook van. En laatste tijd zelfs na een topdag/avond en weinig slaap, wat ik normaal echt niet kon hebben, heb ik gewoon de dag erna nog een fijne dag. Heel apart [:]grinning smiley[/:] Ouderwets gevoel lijkt het haast wel. Maar ik juich nog niet [:]winking smiley[/:]

Maar je bent al wel stuk verder want zoals met dat werken wat je doet, dat lukt me nog niet. Goed hoor, fijn. Nee, precies, niet meteen alles weer volop gaan doen, tijd nemen om eruit te komen en weten/leren hoe je met dit alles, en jezelf daarin, om moet gaan, om te voorkomen dat je weer terugvalt.

Vrijdagavond en zaterdag de hele dag had ik weer ontzettende hoofdpijn en dan baal ik, maar tegelijkertijd ben ik er ook blij mee omdat ik dan besef van hé het is inderdaad al weer poosje geleden dat ik zo'n hoofdpijn had en veel minder vaak hoofdpijn heb dan voorheen. Door de dipjes besef ik hoe goed het eigenlijk best gaat.
Er spelen hier een aantal leuke dingen waardoor ik niet kan zeggen of dat het van het HyperVennen komt dat ik minder klachten heb of dat het door de leuke dingen komt. Vind ik wel vervelend. Maar ja, dat is dus gewoon afwachten. We shall see.
Wat je zegt, we komen er vast wel[:]PROOST[/:]

Dank je, jij ook nog fijne zondag!
Groetjes

Re: slapen
07 December 2008 18:58
Wat fijn dat er allemaal leuke dingen voor je gebeuren! Ik ga niet raden wat zo leuk is, maar ik heb wel een idee erover...hahaha (wil uiteraard niet nieuwsgierig overkomen he).

Trouwens, over dat werken, ik zou me niet haasten als ik jou was hoor. Het is best wel raar, heel veel dingen gaan goed, maar na 3 uur werken ben ik licht in mijn hoofd en helemaal moe. Maar ja, wel 47 km rijden naar mijn werk, 3 uur daar en weer 47 km terug.

Maar ik doe het omdat ik ook weer meer onder de mensen wil komen, ik woon alleen. En na 6 maanden thuiszitten heb ik het wel een beetje gehad. Zie wel mensen tuurlijk in de sportschool en het weekend, maar door de weeks als al je vrienden werken enzo is zoooooo mega saai.

Nou nogmaals, fijne avond haha, dat forum werkt ook verslavend trouwens

X



Bericht bewerkt (07-12-2008 19:02)
Re: slapen
07 December 2008 19:38
Hey Lenah en Claudia,

Ik vond het amusant jullie onderlinge gesprekje te volgen[:]grinning smiley[/:]!
Ikzelf ben 3 maanden aan het HyperVennen en voel me intussen een stuk beter maar merk dat ik toch terugval als ik teveel stress krijg. Hopelijk komt alles binnen enkele maanden helemaal goed!
Hoelang HyperVennen jullie al?

Fijne zondag,
Hannelore

Re: slapen
07 December 2008 19:50
Heeeeeee Hannelore,

Ik HyperVen vanaf de 3e week van juli al, meestal 2x per dag. Dat is dus 4,5 maand ongeveer. Zelf trek ik daar 1 maand vanaf, omdat ik in vakanties niet heb geoefend en ook wel eens een weekendje of avondje heb overgeslagen. Enne ik heb ook nog wel terugvalletjes hoor, afgelopen week weer 2 avonden echt heel nerveus en weer raar gevoel. Maar ik zie dat als stressontladingen.

Ik weet dat jij ongeveer 3 maanden bezig bent nu, iets langer misschien, bij mij ging bij de 3,5 maand mijn scores eindelijk na lange tijd stil gestaan te hebben weer iets omhoog! Hoop bij jou ook. Bij mij werken ook de avena sativa druppels van dr. Vogel heel goed, ik voel me daardoor minder gestressed.

Greetz,
C
Re: slapen
08 December 2008 08:32
Hi Claudia,

Haha, raden is volgens mij niet nodig, ik denk zomaar dat je wel in de goede richting zit [:]winking smiley[/:] Al is dat niet het enige leuke, maar oke. Maakt allemaal niet uit.

Oke, ja vergt dus wel wat dat werken en het autorijden. Jeempie, je moet best even rijden voor je werk trouwens.
Ik werk ook paar uur in de week-8uur, al jaren, maar daar heb ik eigenlijk nog even veel last van de klachten. Dus ik zie me nog niet zo snel m'n uren uitbreiden. Al wil ik niet m'n werk uitbreiden maar weer studeren zodra ik denk dat het kan.

Kan ik me wat bij voorstellen dat je weer lekker onder de mensen wilt komen. Ook weer maatschappelijk nuttig zijn, denk ik. Zo kort mogelijk thuis zitten , lijkt me ook goed plan.
Hier hetzelfde, woon alleen, vrienden altijd aan het werk, maar ik ben er onderhand wel aan gewend. Vermaak me altijd wel met van alles en niets.

Haha, ja, best leuk zo'n forum, maar eigenlijk hou ik er niet van, vandaar dat ik ook met vlagen hier te vinden ben, wat je vast al had gemerkt [:]grinning smiley[/:]
Jammer dat je hier geen privé berichten kan versturen, maar goed, het zij zo.

Werk ze van de week, groetjess
Re: slapen
08 December 2008 08:58
Hi Hannelore,

Ha, ja, leuk om zo'n forum te lezen [:]tongue sticking out smiley[/:]
Klinkt goed, hoe het gaat bij jou. Het klinkt wel alsof je over een poosje die 'terugvalletjes' ook onder de knie krijgt.
Mij kan je beter niet als voorbeeld nemen [:]tongue sticking out smiley[/:] Ik ben al een poos bezig, vanaf 26 juni, en vanaf wanneer het beter ging weet ik niet. En omdat ik dus ook niet kan zeggen of het van de HyperVen komt, zeg ik liever helemaal niets. Ook ben ik paar maanden terug gestopt met de pil, waarvan ik denk dat dat ook meespeelt dat het beter gaat.
Als het allemaal aanhoudt en nog beter gaat, ga ik zeker m'n verhaal hier doen en ook proberen om de HyperVen bij mensen, huisartsen ed onder de aandacht te brengen.

Het blijkt ineens dat veel mensen in m'n familie last hebben van vitamine b12 tekort -wat veel dezelfde klachten geeft als chronische hyperventilatie- dus daar ga ik binnenkort ook voor prikken, wat dus ook nog eens zou kunnen laten zien dat ik op het verkeerde spoor zit voor mezelf en de HyperVen, dus ik kan beter weinig zeggen hier over m'n verloop. Al moet ik zeggen dat ik me meer in chronische hyperventilatie kan vinden dan in het vitamine b12 tekort. Maar dat zie ik allemaal wel.
Maar oke, dit was misschien weer allemaal te veel gebrabbel [:]grinning smiley[/:]

Succes met HyperVennen!

Groetjes

Re: slapen
08 December 2008 09:50
Hey Claudia en Lenah,

Avena Sativa (de moedertinctuur) heb ik ook zo'n 2 m gebruikt via homeopaat en brengt inderdaad meer rust.
Ik heb ook enkele maanden bioptimum stress genomen. Dit is een voedingssuplement dat bestaat uit magnesium, taurine en vitamine B6 (geen B12!). De taurine is een aminozuur dat de prikkeling van de cellen en dus de effecten van stress vermindert. Taurine vergemakkelijkt de hechting van magnesium in cellen. B6 is noodzakelijk voor de synthese van taurine in het organisme. Enfin, dat is wat de bijsluiter zegt ...
Alles hangt zeker een beetje aan elkaar? Ik kan me dus goed voorstellen dat een tekort aan een of andere vitamine (vb B12) kan zorgen voor meer stressgevoeligheid, wat dan weer meer hyperventilatieklachten meebrengt, ... Een beetje een wisselwerking van alles waardoor je soms niet weet wat de oorzaken/'>oorzaak is en wat het gevolg?
Soms vraag ik me ook af of de beterschap door het HyperVennen komt of door de homeopathie, of door het rustiger aan te doen? Eigenlijk doet het er niet zo toe. Alle beetjes helpen en door bewust naar ons lichaam te luisteren, komen we er wel!
En voor Lenah: toen ik de pil nam (7 jaar terug alweer!) had ik heel vaak last van hoofdpijn. In vergelijking met nu is dat heel wat beter geworden. Het blijven 'hormonen' die toch wel een uitwerking hebben op ons lichaam en geest ...
Allez, ik ga nog wat HyperVennen want ik ben er toch van overtuigd dat de therapie een groot aandeel heeft in het beter worden. En anders : 'baat het niet, dan schaadt het niet' (zeggen we hier in België, misschien ook in Nederland?)[:]grinning smiley[/:]

Tot later,

Hannelore

Meer weten over het HyperVen programma?