[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Dromen

Gepost door Christa 
Dromen
08 December 2008 19:41
Hoi,

Even een vraagje.
Sinds mijn chronische hyperventilatie erger is geworden, droom ik ook véél meer. Ik onthoud per nacht zeker 4 dromen!
Komt dit door chronische hyperventilatie en zijn er meer mensen die hier last van hebben?

Groetjes,
Christa
Re: Dromen
08 December 2008 20:15
Heey Christa,

Zeker... droom me helemaal suf, meest uiteenlopende dromen en ik weet er ook nog veel te onthouden. ´s nachts verwerk je dingen en omdat je waarschijnlijk meer stress hebt nu komt het er vaak ´s nachts allemaal uit..

Groetjes
claudia
Re: Dromen
08 December 2008 21:48
Hey hey,

vreemd, ik heb juist het omgekeerde! ik droomde altijd veel, ook best veel nachtmerries. Onthield altijd alles, maar sinds ik weet dat ik chronische hyperventilatie heb, eigenlijk juist niet meer! Zweet snachts wel veel en word soms vaag wakker....en ben dan angstig! Of dat nou door een droom komt of door wat anders weet ik dan eigenlijk niet!

Groetjes Bernice
Re: Dromen
09 December 2008 10:38
Oké gelukkig, fijn om te horen dat er meer zijn die dit hebben! Dan weet ik in elk geval zeker dat het door chronische hyperventilatie komt.
Ik heb idd ook veel nachtmerries..
Het is wat. Soms moet ik gewoon lachen om m'n dromen..hoe kom ik erop?! maar ben het nu ook wel zat, het houd je behoorlijk bezig 's nachts terwijl je eigenlijk gewoon moet rusten natuurlijk smiling smiley


Welterusten allemaal [:]tongue sticking out smiley[/:]
Re: Dromen
17 December 2008 12:06
Heb ook weer zo´n fijne nacht achter de rug. Constant wakker worden, gejaagd voelen, angstig en verward. Moeilijk inslapen en doorslapen GRRRR ben er soms echt een beetje klaar mee dat chronische hyperventilatie hoor..
Re: Dromen
17 December 2008 12:33
Hoi allemaal,

Ik wordt de laatste tijd vaak wakker en dan zit ik nog midden in een 'achtervolgings-scene'. Hartslag van 120 of meer en zweten...

Zou dit te maken hebben met het feit dat je bij hyperventilatie je voorbereid op vluchten (of vechten)? Ben benieuwd of meer mensen dit soort dromen hebben.

Grappig feit: ze krijgen me in de droom nooit te pakken! Voelt eigenlijk altijd als een kleine overwinning op de 'jager' als ik wakker wordt.....heel vreemd...

Groet!

Mark
Re: Dromen
17 December 2008 18:23
hey Mark,

Als ik een droom herinner, moet ik ook altijd lopen/vluchten. Me pakken doen ze ook nooit maar ik ben 's morgens wel doodmoe van al dat lopen[:]grinning smiley[/:].
'k Weet niet of het iets met hyperventilatie te maken heeft?

Groetjes,
Hannelore

Meer weten over het HyperVen programma?