[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Ik hou het voor gezien

Gepost door Rainbow 
Ik hou het voor gezien
02 January 2009 22:31
Hoi hoi,

Hier ben ik weer even terug! Ik heb tijdens en na mijn zwangerschap nauwelijks meer gepost, maar dat kwam ook doordat het goed met me ging. Nu, onze dochter inmiddels alweer vier maanden is, gaat het nog steeds prima. Ik heb wel een kleine terugval gehad hoor, maar al met al gaat het echt wel goed. Ik werk nu nog maar 20 uur in plaats van 36 en ik hou het gewoon wat rustiger. Dat draagt denk ik wel bij aan mijn herstel.

Ik heb, zoals jullie waarschijnlijk wel weten, sinds 2005 chronische hyperventilatie. Het eerste jaar was het echt heel erg. Ik durfde niet meer op vakantie, ik durfde niet naar de bioscoop, ik was van de zeven dagen ongeveer vijf dagen twintig uur per dag vreselijk duizelig. Ik voelde me echt heel ellendig en dacht dat ik nooit meer beter zou worden. Na talloze therapieën kwam ik uiteindelijk tot maar één conclusie: HyperVen heeft ervoor gezorgd dat ik me steeds beter ben gaan voelen. Ik twijfelde vaak aan de therapie, omdat ik veel last had van bijwerkingen. Vaak werd ik juist nóg duizeliger! Ik stopte er dan maar weer mee, maar een stem in mijn hoofd bleef toch steeds zeggen: 'Ga er mee door!' en dat deed ik dan ook. Ik heb never nooit een mooi omhooggaande lijn gehad, het bleef op- en neergaan, maar dat liet ik los. Ik merkte toch dat ik me steeds beter ging voelen en daar ging het om! Ik kwam zelfs mijn bevalling en de hele kraamtijd (met heeeeel veel bezoek) zonder kleerscheuren door. Dat wil wat zeggen!

Ik oefen nu al weken niet meer. Ik heb er weinig tijd voor sinds ik mama ben, maar ik vind het ook niet meer nodig. Ik wil wel nog even doorgaan met wat 'onderhoud', dus een keer of twee per week een sessie doen, voor 'je weet maar nooit of het terugkomt'. Ik hoop nooit meer door te maken wat ik met name in 2005 heb gehad! Wat een akelige klacht is chronische hyperventilatie toch he! Inmiddels voel ik me vaker goed dan slecht. Af en toe ben ik nog duizelig, maar de volgende dag is het over en dan blijft het dagen weg. Of het verdwijnt als ik gewoon rustig ga zitten. Ik ga rustig een weekend weg, ik ga weer vliegen, naar het circus (al blijf ik blij als ik aan het einde van de rij mag zitten), ik durf weer met de trein naar bv Groningen. Ik doe alles weer. En straks wordt ons kindje gedoopt en durf ik gewoon voor in de kerk te gaan staan. Te gaan stáán he, staan is voor ons duizelige chronische hyperventilatie-ers vaak heel eng, want je zult maar flauwvallen! Ik doe het allemaal gewoon weer!

Ik ben zielsgelukkig dat ik HyperVen heb leren kennen en dat ik door heb gezet! Anders zat ik nu misschien met een straatvrees thuis, terwijl chronische hyperventilatie best te bestrijden is. En aan dit forum heb ik heel erg veel steun gehad, net als aan Hester, Rob en later Ellen! Ik vind het best een raar idee om hier helemaal niet meer te posten, want ik was een fervent post-ster hier, maar misschien is het goed om even 'weg te blijven' om helemaal van de chronische hyperventilatie-link los te komen? Ik richt me nu op mijn kindje en op alle dingen die nog komen gaan en ik hoop dat ik me nog lange tijd zo goed zal voelen.

Natuurlijk hoop ik voor jullie allemaal dat jullie je ook steeds beter gaan voelen! Neem een voorbeeld aan mij, altijd sceptisch over wéér iets nieuws, maar altijd bereid om het te proberen. Ook als het aanvankelijk weer lijkt te mislukken. Ga gewoon door met oefenen, als ik het kan, kunnen jullie het ook hoor! Zet 'm op!

Bedankt allemaal en ik piep af en toe nog wel even langs om jullie postings te lezen hoor, want ik zal het forum ook wel gaan missen! [:]sad smiley(([/:]

Liefs van Rainbow
Re: Ik hou het voor gezien
03 January 2009 10:30
Hoi Rainbow
Dat is erg goed om te lezen!! Heel erg fijn dat HyperVen je zo geholpen heeft!
Enne proficiat nog met de kleine [:]PROOST[/:]
Re: Ik hou het voor gezien
03 January 2009 12:00
Hey Rainbow,

Goed van je om eventjes de site te verlaten! Zo kun je inderdaad volledig hyperventilatie achter je laten en verder gaan met je leven. Ik wens je het allerbeste toe [:](Y)[/:]

Liefs,
Hannelore

Re: Ik hou het voor gezien
03 January 2009 21:18
Hoi Rainbow,

Mooi om jouw verhaal te lezen, dat HyperVen je echt heeft geholpen. Ik ben nu net een tijdje bezig en kan nog niet zeggen dat het beter met me gaat (is ook lastig te zeggen als je twee weken vakantie hebt, haha) maar m'n scores gaan wel stukje omhoog nu. Ik vind het stiekem tof om te lezen dat jij nooit echt een stijgende lijn in je scores had, maar dat het bleef schommelen en je je toch beter voelde. Bij mij gaat het namelijk ook veel heen en weer.. dan denk ik een paar dagen achter elkaar: zo, dat gaat lekker! En vervolgens is het weer een hele tijd een stuk lager. Maar dat maakt me ook niet zoveel uit, als ik me uiteindelijk maar beter ga voelen.

Maarre, nog gefelicteerd met de geboorte van je kind, en alvast gefeliciteerd met de doop! Ik wens je een hele fijne, gezegende doopzondag toe winking smiley

Groetjes,
Christa
Re: Ik hou het voor gezien
05 January 2009 11:39
Hoi Rainbow

Leuk om weer wat van je te lezen! Hartstikke fijn dat het goed met je gaat en
met je dochter natuurlijk.
Snap best wel dat je deze link los wil laten [:]winking smiley[/:] is ook wel logisch nu dat het
zo goed met je gaat! Hartstikke fijn voor je.
Eigenlijk hoop ik je niet meer te zien hier, want dat betekent dat het goed
met je gaat.
Er zijn waarschijnlijk niet veel mensen die "genezen"zijn van de chronische hyperventilatie
en hier nog steeds blijven schrijven.

Ik vraag me alleen nog steeds af of de hormoonverandering het laatste
zetje gegeven heeft? Wat denk jij? (mocht je hier toch nog een keer langs
komen piepen) [:]tongue sticking out smiley[/:]

Enne je hoeft ons niet te missen hoor, is maar een keuze, maar snap wel
wat je bedoelt. Geniet maar lekker van deze mooie tijd!

groetjes Vlinder
Re: Ik hou het voor gezien
05 January 2009 11:49
Beste Rainbow,

Ik ben heel blij voor jou dat je op het punt bent gekomen dat je het forum kan en wil loslaten! Dat is alleszins een heel goed teken. Anderzijds vind ik het wel spijtig want ik heb steeds veel steun aan jou en je verhalen gehad omdat ze voor mij zo herkenbaar waren. Zeker nu ik ook worstel met het idee of en wanneer ik zal durven beslissen om het moederschap te combineren met mijn chronische hyperventilatie, ben jij voor mij een voorbeeld.

Ik ga onze conversaties zeker missen, maar wens je het allerbeste toe samen je gezin! Het is niet fijn om te zeggen, maar ik hoop inderdaad dat ik je niet meer terug zal zien want dan zal ik weten dat alles goed met je gaat...

Het ga je goed!

Liefs,
Griet

Meer weten over het HyperVen programma?