[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

vraag aan iedereen

Gepost door Claudia1 
vraag aan iedereen
17 January 2009 11:21
Hallo iedereen,

Ik had een vraag:

Wie HyperVent al meer dan 6 maanden, en hoe voel je je nu?

Voor mezelf, volgende week 6 maanden, voornamelijk nog klachten met inslapen, ogen, soms nerveus en af en toe licht in mijn hoofd, maar dat is niet meer zo vaak.


Groetjes,
Claudia
Re: vraag aan iedereen
17 January 2009 11:30
hoi claudia,

Ik ben nog helemaal niet begonnen ik heb HyperVen al wel in huis, maar ben beetje angstig om te beginnen, voornamelijk bang voor de bijwerkingen, ben bang dat ik me dan weer net zo rot ga voelen als 3 maanden geleden. Heeft het jou veel geholpen?

groetjes annelies
Re: vraag aan iedereen
17 January 2009 11:34
Hee Annelies!!

Ja! heeft me al enorm geholpen. In juni kon ik helemaal niets meer, ik ben 3 maanden duizelig geweest, angstaanvallen, steken in mijn hoofd, gejaagd, nerveus.. Inmiddels ben ik nu weer 2 middagen aan het werk, ga ik weer af en toe uit en ga ik elke dag wel even wat doen of spreek ik af met vriendinnen.

De stressontladingen zoals ze hier noemen, vallen best mee. Ik ben nooit meer zo slecht eraan toe geweest als in juni. Er zijn nog wel slechte dagen hoor, en dan weet je niet of het door stressontlading komt of door stress. Maar het is echt wel goed te doen.

Heb ook tijdje 1x per dag geoefend, dan heb je minder last van stessontladingen. Misschien kan je dat eens proberen?

Sterkte, groetjes,
Claudia
Re: vraag aan iedereen
19 January 2009 20:26
Hoi Claudia, jammer he de mensen die langer als 6 maanden HyperVennen zijn dun gezaaid op t forum Ik zou ook zo graag meer reacties horen over hoe het nu met ze gaat.
Dan krijg je toch een idee van waar je naartoe werkt.
Ik heb me wel voorgenomen om , als ik er straks hopelijk vanaf ben blablabla[:]tongue sticking out smiley[/:] om dan wel actief te blijven op t forum. kunnen wij misschien de volgende lichting weer steunen
Of zouden we het dan te druk hebben met al die dingen die we zo graag willen doen en nu niet kunnen
groetjes, erika



Bericht bewerkt (19-01-2009 20:27)
Re: vraag aan iedereen
19 January 2009 22:16
Hee Erika,

haha, misschien zitten ze niet zoals wij elke dag op het forum. Volgens mij HyperVennen Bernice en Hannelore ook al paar maanden en die reageren meestal nog wel hoor..
Wij zijn gewoon overdreven actief op het forum :-), maar mij doet het forum toch wel goed.

Sommige zeggen dat ze niet meer op het forum komen omdat het dan beter met ze gaat, omdat ze er anders elke dag mee geconfronteerd worden. Maar goed, ik moet ook 2x per dag oefenen, en dat is ook al een confrontatie, dus ... En daarbij, vind ik het leuk om te lezen als het met andere mensen goed gaat!! En hoop ik de mensen te kunnen helpen met wie het nog niet zo goed gaat. Ben inmiddels natuurlijk sinds juni 2008 ook redelijk ervaren he...

Groetjes
Claudia
Re: vraag aan iedereen
19 January 2009 23:44
Ja jij bent wel echt deskundig inmiddels[:]smiling smiley)[/:]
Ik vind t forum ook gezellig. Meestal lees ik net voor t oefenen de nieuwe dingetjes weer door. dan heb ik gelijk even rustig gezeten want als ik gelijk ga beginnen kom ik bij de 1e 2 pogingen niet verder als 40[:]confused smiley?[/:] en dat is niet echt motiverend[:]:|[/:].
En ook wel om in de stemming te komen want af en toe heb ik echt helemaal geen zin om te gaan oefenen!!het motiveert wel.
Nou net een belabberde ronde gedaan. Eigenlijk is t te laat en ik heb rond 21 uur nog dropjes zitten eten dus dan weet ik t eigenlijk van te voren al. Na 7 pogingen heb ik er fijn de brui aan gegeven[:](N)[/:]
ik heb vandaag gewerkt en vanmiddag naar de psycholoog geweest, dan heb ik t gevoel dat ik dat oefenen even ergens snel tussendoor moet proppen. Nou dat werkt dus niet!
Ik troost mezelf met nog een handje dropjes en ga lekker naar bed[:]smiling smiley)[/:]
groetjes, erika


ps heb jij dat ook dat je s'avonds zo fijn je dag-gemiddelde naar beneden haalt?
ik wacht toch wel tot 4 uur na t eten maar t gaat niet zo als overdag
Re: vraag aan iedereen
20 January 2009 09:45
Hee hoi,

Ja, dat heb ik ook, dan haal ik smorgens rond de 95-100 en ´s avonds kom ik niet verder dan 80-85, gelijk weer gemiddelde naar beneden. en het maakt helemaal niet uit of ik tussendoor nog wat snack ofzo hoor.

Gister ook weer gewerkt, en dan ben ik ook wat meer moe dan als ik niet werk uiteraard, dat helpt ook niet voor de scores. Maar ik probeer de laatste tijd wat minder erop te letten. soms inderdaad stop ik ook na 8 trials, dan ben ik het opeens zat..

Vandaag lekker dagje voor mezelf weer, ff naar schoonheidsspecialiste en even sporten.
Wat me wel opvalt laatste dagen is dat ik net als jij ook pijn in mijn rug heb, en bij mijn borstkas en liezen enzo. Lijkt wel of die hyperventilatie zakt. wat wel goed is want beter last van mijn rug en borstkas enzo dan in mijn hoofd :-)

Succes ook weer vandaag he!!

Groetjes
Claudia
Re: vraag aan iedereen
20 January 2009 12:43
haha grappig, vanmorgen kwam bij mij ook de schoonheidsspecialiste(aan huis) Lagen we tegelijkertijd in de stoel. Ik heb geen pijn in mijn rug ik heb een heel kriebelend gevoel over mijn rug alsof daar weer allemaal energie gaat stromen voelt heel prettig.
Ik heb touwens voor t eerst echt van de massage van de schoonhsidsspecialiste kunnen genieten Ik hoefde niet te zuchten gewoon een rustige ademhaling.. Andere keren vond ik t wel prettig maar was ondertussen zo op mijn ademhaling gefocust en kreeg t daar zo benauwd van dat t verre van ontspannend was. (zeker met zo'n masker op mer een handdoek eroverheen bahbah)We maken vorderingen!
Zal wel weer terugvallen maar nu voelt t goed
groetjes erika
Re: vraag aan iedereen
20 January 2009 14:12
AH!! goed zo, je kan je weer ontspannen. Super zeg!!

Ben ook trots op mijzelf, net weer uur wezen sporten, nog even kwartiertje sauna in, ook op de sportschool. Was heel relax. Maar nu ben ik stuk, want ik was vanmorgen al heel moe met prikogen, dus ik denk dat ik eens lekker een uurtje ga liggen!!

Fijne middag Erika!
Re: vraag aan iedereen
20 January 2009 15:02
Die prikpogen dat ken ik maar ik kreeg dat van de suiker. ( werd ik helemaal heel moe van)Sinds ik geen of minder suiker eet is dat over. Ook dat vermoeide in mijn ogen en dat wisselende wazige beeld is over. Door t HyperVennen zijn mijn ogen nog meer helder geworden en mijn zicht verbeterd maar de grote boosdoener was toch de suiker.
Wat heerlijk dat je lekker gaat sporten, ik hoop ook weer zover te komen. ik durf me nu in huis wel in te spannen maar daar buiten is t nog lastig.
Het is 1 grote training in HEEL VEEL GEDULD [:]:|[/:]
Nou ja ik heb besloten om de balans pas op te maken als ik een half jaar geHyperVent heb en tot die tijd ben ik blij met iedere (kleine) verbetering
Dat uurtje liggen dat klinkt goed dat ga ik ook doen lekker met een film erbij

Meer weten over het HyperVen programma?