[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

voor de vrouwen en sintjanskruid

Gepost door Priscilla 
Hallo allemaal,

Even een vraagje aan de vrouwen onder ons,
gebruik nu Sintjanskruid maar heb gehoord dat je menstruatie uit kan blijven of dat je onregelmatig ongesteld wordt.
Hebben jullie hier ervaring mee???
Ik weet overgens dat de pil niet werkt, maar als je geen gemeenschap hebt gehad dan kan je niet zwanger zijn, je wordt immers niet zwanger van de lucht, haha
Maar nu ben ik toch een paar dagen over tijd zeg maar....., wordt daar weer onzeker van[:]confused smiley?[/:]

gr.
Hey Priscilla,

Ik ben zo'n 2 weken geleden gestart met st-janskruid en kan voorlopig nog niet veel daarover zeggen! Ik hou persoonlijk niet echt bij wanneer ik m'n maandstonden moet hebben, maar 'k zal er eens op letten.
Dat van verminderde pilwerking had ik ook al eens gelezen maar niet van het uitblijven van de maandstonden.

gr,
Hannelore
Hey Priscilla,

Ik zal nog maar eventjes reageren want ik had nog een paar vraagjes:

Hoelang neem je al st-janskruid en merk je dat je er beter mee bent?
Heb je nevenwerkingen?

Ikzelf neem nu ongeveer 2 weken Kira Forte (3x/dag). De eerste dagen had ik ongeloofelijk veel last van stress die er ongecontroleerd uitkwam. Nu heb ik geen klachten meer (wel nog hyperventilatieklachten hoor!)
Ik nam het omdat ik weer wat terugviel door de stress van de verbouwingen. Ik ben niet depressief en heb geen angsten ofzo.
Momenteel is het weer wat kalmer in de verbouwingen en is er minder stress. Toch voel ik me dagelijks nog nerveus, regelmatig het gevoel dat ik te weinig kan inademen, ... Vooral het ontspannen gaat moeilijk. Maar het is wel iets beter dan 3 weken terug.
Ik vraag met af of het door het st-janskruid komt, of gewoon omdat er minder stress is ...
M'n scores blijven op en neer gaan zonder vaste structuur. Afvlakken zie ik niet (het zijn allemaal tandjes met af en toe een uitschieter maar dan zakt het weer).
Ik ben nu 5 maanden aan het HyperVennen en al bij al zijn m'n hyperventilatieklachten 'leefbaar' maar ik zou er toch zo graag volledig vanaf zijn. Soms vraag ik me af of ik niet beter gewoon afstand kan nemen van alles wat met hyperventilatie te maken heeft (HyperVennen, forum lezen, homeopathie, ...) omdat je dan telkens weer geconfronteerd wordt met chronische hyperventilatie. Ik maak een beetje de redenering van 'uit het kopje = klachten zullen wegebben'. Maar dat zal ook wel de oplossing niet zijn zeker?
Ik heb GEEN last (meer)van angsten, onwerkelijkheidsgevoel, maagklachten .... Alleen de klachten als hierboven omschreven + zuchten/geeuwen (iets minder dan vroeger).
Ik zal best het st-janskruid verder nemen tot ik volledig klachtenvrij ben waarschijnlijk? Zou het kunnen dat het st-janskruid nog meer effect zal hebben binnen enkele weken? Eerlijk gezegd merk ik geen groot verschil met voordien...
Ik had gehoopt klachtenvrij te zijn na 6 m HyperVennen en die tijd komt langzaam dichterbij. Dus hoop ik maar dat het hier niet bij blijft maar ik volledig genees.
Sorry, maar soms overvalt me de onzekerheid of het niet altijd een zwakke plek zal bijven...

Groetjes,
Hannelore

Hee Hannelore,

Ik heb destijds gemaild met Dr. vogel over hun st. Janskruid, en er wordt gezegd dat het
4-6 weken duurt voordat je het resultaat merkt. Zelf had ik pas na 10 dagen enorme ontladingen. Zit er over te denken ook te beginnen, maar mijn acupuncturist zegt dat ik even moet wachten totdat ik wat stabieler ben nog omdat het anders ook klachten bij mij kan uitlokken.

Mijn 6 maanden HyperVennen zijn ook voorbij, maar ik blijf gewoon doorgaan tot ik helemaal klachten vrij ben. Inmiddels slaap ik wel ietsje beter en voel ik me ook nog steeds wel beter. Natuurlijk met zwakke dagen ertussen. Sporten helpt ook wel merk ik. Voelde me gisteravond heel opgefokt, ben gaan sporten en toen was het weg...

Het komt echt wel goed hoor! Hou vol.

Liefs
Claudia
Hallo allemaal,

Ik slik sinds 1,5 week ook st janskruid van kira forte. Heb wel het gevoel dat ik wat rustiger wordt.
Ik ben nu wel ongesteld geworden terwijl ik dat eigenlijk over 5 dagen had moeten worden (heb regelmatige cyclus) dus ik ga ervan uit dat dat met het st janskruid te maken heeft. Ik heb ook sinds 2 weken acupunctuur.

groetjes Annelies

Meer weten over het HyperVen programma?