[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

vraagje aan ellen

Gepost door Baukje 
vraagje aan ellen
24 February 2009 17:37
hoi,ellen

Had even een vraagje,ik heb een paar drukke dagen achter de rug,ontregelde dagen eigelijk,wat mij ook wat spanning opleverde en nu ben ik vandaag zo moe(exstreme vermoeidheid)ik doe wel gewoon dingen,maar val gewoon in slaap op de stoel (wat zelden voorkomt)en heb goed geslapen vannacht
Maar hoort dat ook bij hyperventilatie?Ben je dan aan het ontstressen

groetjes baukje
Re: vraagje aan ellen
24 February 2009 21:34
Hai Baukje,

Dat hoort inderdaad bij hyperventilatie. Het is een symptoom van hyperventilatie.

Rob schreef hier al eerder over:

Door hyperventilatie neemt de zuurgraad in het bloed af en wordt het bloed alkalisch (het tegenovergestelde van zuur). In een alkalische omgeving kunnen de rode bloedlichaampjes hun zuurstof niet gemakkelijk afgeven aan de weefsels. Het gevolg daarvan is een extreme vermoeidheid. Dat gecombineerd met de geestelijke druk waaronder iemand met hyperventilatie staat, maakt dat de vermoeidheid soms ondragelijk groot kan worden. Dus ja, dat hoort allemaal bij hyperventilatie!

Je bent dan niet aan het ontstressen, zoals je ziet in de uitleg van Rob hierboven.

Ik ken die vermoeidheid ook heel goed. Ohhh Johhh, Je kan dan overal in slaap vallen, je benen voelen als lood en je ogen prikken gewoon van de slaap.

Probeer een beetje rustig aan te doen (dat is niet altijd mogelijk), maar probeer je rust te pakken waar je kan. Samen met HyperVen ga je dan echt opknappen.

Groetjes van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: vraagje aan ellen
24 February 2009 21:53
hoi,ellen

Gelukkig maar,voel me nu ook iets beter (fitter)ga maar vroeg op bed vanavond en morgen gezond weer op.Soms is die vermoeidheid echt ondraagelijk
Een paar maanden geleden,heb ik ook een periode gehad dat ik heel slecht sliep(maar 2a3 uur per nacht)maar was wel fit overdag,en nu slaap ik veel beter en voel me soms zo moe overdag.Het zit ook alllemaal soms zo vreemd inelkaar,maar mijn goede periodes worden gelukkig wel beetje bij beetje langer.

groetjes baukje

Meer weten over het HyperVen programma?