[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

menstruatie

Gepost door Judith 
menstruatie
27 February 2009 22:06
Hoi allemaal,

Ik heb een hele tijd niet gepost en zie nauwelijks nog bekenden op het forum. Ik hoop van harte dat ze allemaal genezen zijn! Zelf HyperVen ik momenteel niet, mijn laptop is erg lang stuk geweest en heb nu een nieuwe en ga gauw weer HyperVen installeren.
Mijn klachten zijn nog steeds hetzelfde en ben bang er nooooooooit meer vanaf te komen.
Zuchten, zuchten en zuchten om van dat akelige gevoel van binnen af te komen. Het is net of er een grote ballon lucht van binnen zit, en ik daarom geen ruimte heb om normaal te ademen. Vaak val ik er pas uren later door in slaap. En sta dan weer doodmoe op en ben dus nooit uitgerust. Vaak kom ik met die zuchten niet over het randje en dat is echt naar.
Zijn er hier ook vrouwen die meer klachten hebben als hun menstruatie nadert of er is? Die indruk krijg ik soms ook wel eens.

groetjes Judith
Re: menstruatie
27 February 2009 22:17
hoi,judith

Ik zit nu ook weer voor mijn menstruatie,en heb ook meer klachten en vooral van mijn darmen en rug(en ook weer bang dat het iets met mijn aan de hand is)en dat speelt al een paar dagen en meteen merk ik dat je slecht in slaap kunt vallen
Zit nu steeds te piekeren over mijn buik(vreselijk)moet straks weer gaan slapen,waar ik helemaal geen zin in heb
Constant die angst,heb jij dat ook?

groetjes baukje
Re: menstruatie
28 February 2009 11:32
Hey Judith,

Ik heb ook de indruk dat ik meer hyperventilatieklachten heb juist voor en tijdens de menstruatie.
Hoelang heb je al geHyperVend en hoeveel keer per dag?
Ikzelf ben bijna 6 maanden bezig. De klachten zijn een stuk minder maar volledig hyperventilatievrij ben ik (nog) niet. Vooral het zuchten, daar heb ik het ook moeilijk mee. Vooral in stress-situaties kan het soms echt deugd doen om eens diep door te zuchten. Als het dan niet lukt, blijft het beklemmend gevoel hangen...
Ik denk ergens dat eens diep doorzuchten af en toe wel geen kwaad kan (klopt dit Ellen of Rob??) Het heeft een ontspannen effect. Het mag natuurlijk geen routine worden en dat is een beetje ons probleem...
Toch heb ik de indruk dat ik een stuk minder de behoefte heb om te zuchten/geeuwen dan een half jaar terug. Zoals ik al zei, alleen als ik veel stress heb, valt het op dat ik het doe.

Groetjes,
Hannelore

Re: menstruatie
28 February 2009 12:35
Hai Hannelore,

Nee hoor, af en toe een diepe zucht is echt niet erg.
Ook ik slaak er wel eens één en dat is heerlijk. [:]grinning smiley[/:]

Groetjes van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Re: menstruatie
01 March 2009 21:27
hoi Hannelore,

Nee, een zucht af en toe is lekker, maar de hele dag dat beklemmende gevoel is vreselijk. Ik MOET dan zuchten, het gaat niet vanzelf, ik moet die zuchten halen om dat k..gevoel van binnen weg te krijgen. En dat is niet een paar keer op een dag maar de heeeeele dag door.
Ik heb 2 maanden geHyperVend, toen begaf mijn computer het, maar moet echt weer beginnen. Ik heb dit nu al 3 jaar zo erg en maak me erg zorgen en weet ook niet of het wel echt hyperventilatie is. De huisarts zegt van wel. Heb laatst een longfunctie test gehad en dat was goed. Was ik ook alweer verbaasd. Dus BAUKJE, ja, ik maak me ook continue zorgen hoor, maar dat is geloof ik ook chronische hyperventilatie patient eigen.
Hebben jullie trouwens ook bij inspanning meer klachten? Ik zeker en durf dus ook niets meer. Naast mijn fulltime baan kan ik ook niets meer, dan is alle energie op. Eigenlijk kan ik het het beste als volgt omschrijven, het lijkt wel of ik de hele dag een corset om heb waardoor ik niet lekker door kan ademen, of dat er een grote luchtbel van binnen zit waardoor er geen plaats is om adem naar binnen te laten. Vaak betrap ik mezelf er ook op dat ik mijn adem vast houd, zoals je je lichaam aanspant, span ik mijn adem ook aan, zeg maar.

groetjes judith
Re: menstruatie
02 March 2009 19:44
Hoi,

Ik heb ook zeker meer last met de menstruatie. Sowieso meer last van m'n darmen, en m'n scores van HyperVen zijn dan veel lager! Als de menstruatie voorbij is, gaat dit ineens weer omhoog..

Groetjes
Re: menstruatie
02 March 2009 20:50
Same here!

Groetjes Claudia
Re: menstruatie
02 March 2009 21:20
Hey Judith,

Dat 'dwangmatig' zuchten herken ik ook hoor! De eerste maanden had ik ook de neiging om constant te zuchten, een beklemmend gevoel thyperventilatie keel en borst, nervositeit, ... Met 'zuchten' was het eventjes beter.
Ben je al opnieuw gestart met HyperVen? Bij mij was het alvast na een 3-tal maanden beter. 2 maanden was misschien te kort om al veel resultaat te hebben.
Ik duim alvast voor je [:](Y)[/:]

Groetjes,
hannelore

Re: menstruatie
04 March 2009 12:49
Hoi Judith,

dat zuchten heb ik ook zo gedaan. En hoe meer ik zuchtte hoe benauwder dat alles voelde en hoe meer neiging ik dus kreeg om steeds opnieuw te zuchten. Ik had daar een opgeblazen gevoel in mijn maag bij waardoor ik ook t gevoel had dat ik niet goed kon inademen(niet diep genoeg). Als t niet lukte om diep te zuchten werd ik echt wanhopig. Als t wel lukte wilde ik gelijk bij de volgende ademhaling proberen of t nog een keer lukte. Lukte natuurlijk iet en zo was ik weer terug bij af. Het kan echt een obsessie zijn.

Na 2 maanden HyperVennnen is dat nu helemaal weg. Wel heb ik ook de gewoonte om steeds te willen zuchten bewust afgeleerd. Als ik nu wel eens zucht is het een ontspannen zucht en die voelt heel anders als de gedwongen obsessieve zucht.

groetjes, erika
Re: menstruatie
05 March 2009 23:43
hoi,

eigenlijk is dat dwangmatige zuchten mijn hoofdklacht, de rest kan ik wel hebben.
maar ik zucht omdat ik een bepaald gevoel van binnen weg wil hebben. ik MOET dan zuchten het is niet te onderdrukken en het maakt niet uit of die zucht wel of niet lukt.
rob heeft me ook wel eens gezegd dat ik die zuchten moet afleren, maar het probleem bij mij is juist dat zuchten, als ik dat niet meer zou doen dan zou ik van mijn hyperventilatie af zijn. heel makkelijk gezegd, maar dat werkt helaas niet zo. inderdaad heb ik de hele dag een benauwd gevoel, net of er een strak gipscorset om me heen zit en als dat open breekt ik weer normaal kan ademen.

groetjes judith

Meer weten over het HyperVen programma?