[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Houding tijdens hyperven/slaapproblemen

Gepost door Anonieme bezoeker 
Anonieme bezoeker
Houding tijdens hyperven/slaapproblemen
17 March 2009 10:07
Ik oefen nu ongeveer 2 weken 2 maal per dag en wil graag weten wat de ideale houding is. Ik zit achter mijn desktop PC op een stoel maar heb onwijs spierpijn in mijn nek en mijn scores waren de eerste week constant (rond de 78 sec. gemiddeld) maar kelderen nu. Ik heb ook liggend op bed geprobeerd maar dat zorgt er alleen maar voor dat ik de score omlaag breng.

Nu is het wel zo dat ik al 7 weken gigantisch slecht slaap, ik denk zelf aan een vorm van insomnie. Ik slaap prima in maar ben 1 keer per nacht wakker en ben om half 7 standaard wakker. Ik voel me al weken niet fitaal, ben moe en kan mij slecht concentreren. Kan dit er mee te maken hebben dat de score niet super is?
Re: Houding tijdens hyperven/slaapproblemen
17 March 2009 11:19
Bij mij lijken de scores het beste als ik op bed lig met een kussen onder mijn rug, half zittend dus eigenlijk. Maar kan ook wel liggen aan dat mijn scores savonds gewoon enorm veel beter zijn dan smorgens. Vraag mij trouwens af of dat bij nog iemand zo is, want ik lees hier eigenlijk voornamelijk dat mensen smorgens veel hoger scoren dan savonds?
Hai Helma en Edith,


Helma:
Je klachten van niet fitaal, moe, slecht concentreren etc. kan ook gewoon door chronische hyperventilatie komen en dat is dan tevens de reden waarom je scores slecht zijn.

Ik denk zelf dat je toch het beste rechtop kan zitten op een stoel.

Het kan zijn dat je je nekspieren aanspant als je inademt. (Dan komen je schouders omhoog). Probeer voordat je inademt eerst je schouders naar beneden te doen, zodat ze ontspannen zijn en adem dan in.

Mocht je toch nog onwijze spierpijn houden in je nek dan forceer je de boel en dan moet je wat minder "gulzig" lucht inademen.

Begrijp je wat ik bedoel?

Edith:
Wat jij schrijft komt ook voor 's-avonds beter dan 's-morgens. Het hangt af van de persoon van de stressfactoren etc. Maak je er maar niet druk over. Gedurende dat je langer HyperVent komen de scores steeds dichter bij elkaar te liggen.

Hartelijke Groetjes van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Anonieme bezoeker
Re: Houding tijdens hyperven/slaapproblemen
29 March 2009 11:57
Spierpijn is weg en de scores schieten naar 110 sec. gemiddeld in 3 weken. [:]smiling smiley)[/:][:]smiling smiley)[/:][:]smiling smiley)[/:][:]smiling smiley)[/:][:](Y)[/:]

Meer weten over het HyperVen programma?