[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

te fit?

Gepost door Claudia 
te fit?
22 March 2009 22:21
Hee Hallo allemaal...

Toch snap ik het niet helemaal. Ik voel me 90% de oude zegmaar..
Vrijdag onwijse relax dag (dus niet veel gedaan) en zaterdag heerlijk naar de sauna geweest, tot laat.

Uiteindelijk pas 2.00 uur snachts naar bed. Maar ik was zo fit, kon de hele nacht de slaap niet vatten. Maar vanmorgen toch weer fit opgestaan... en ik weet dat ik zoiets al eerder heb geschreven. Maar dit klopt toch niet, dat je je zo fit voelt ondanks dat je een hele nacht niet hebt geslapen...

Krijg ik misschien adrenaline door stressontlading nog ofzo?
Wie weet dit

Liefs
claudia



Bericht bewerkt (22-03-2009 23:03)
Re: te fit?
23 March 2009 11:00
Hey Claudia,

Ik voel me ook vitaler en wijt dit aan het mooie lenteweertje! Eventjes tijd maken om een terrasje te doen, een flinke wandeling, een sauna'tje ... heerlijk allemaal!
Toen je enkele weken terug schreef dat je zoveel energie had, heb je dan de weerbots gehad achteraf of niet?
Meer energie hebben is super, maar dan weer niet kunnen slapen ervan is minder natuurllijk! Misschien moet je lichaam wennen aan die nieuwe situatie?
Ik heb ook een heerlijk ontspannen weekend achter de rug en hoop dat die hyperventilatieklachten binnenkort helemaal achterwege blijven[:]smiling smiley[/:]

Liefs,
Hannelore

Re: te fit?
23 March 2009 14:29
Hai Claudia,

Ik zal Rob vragen of hij je er antwoord op kan geven.

Groetjes van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: te fit?
26 March 2009 22:38
Hoi Claudia,

Ik heb geen antwoord op je vraag, maar wou toch even zeggen dat ik in principe hetzelfde heb. Ook ik ben absoluut niet meer terug te herkennen wat betreft moe (horen te) zijn en energie hebben.
Ik vraag me er maar niets over af, ik vind het wel heerlijk [:]winking smiley[/:] Misschien is een beetje herkenning ook fijn voor je. Volgens mij waren we zo'n beetje rond dezelfde tijd begonnen met HyperVennen.

Groetjes
Re: te fit?
27 March 2009 00:03
Hee Lenah,

Goed te horen!! HyperVen nog steeds 1x per dag. al 8 maanden nu.
Nu even dipje want ik ben erg verkouden en vanavond was ik voor het eerst in maanden weer wat duizelig ook. Maar ja, zal wel komen omdat als je verkouden bent je je zowiezo al beroerder voelt. Hoop dat we nog antwoord krijgen op de vraag.

HyperVen jij nog?

Groetjes
Claudia
Re: te fit?
27 March 2009 01:06
Hii,

Goed hoor om te lezen, dat het zo goed gaat. Behalve vandaag dan, maar ja, wat je zegt, komt vast door het verkouden zijn inderdaad. Baal je op zo'n moment of vind je 't eigenlijk geen probleem omdat het het nog zo weinig voorkomt?

Ik ben even gestopt met de HyperVen omdat het me niet meer verder bracht en ik als één van de adviezen kreeg om even te stoppen om te kijken wat het zou doen. Nu al anderhalve maand niet geHyperVend. Volgens mij heeft dat nog wat goeds gedaan en ik denk dat ik het binnenkort weer oppak om weer te kijken wat het gaat doen.
Uhm, eens even rekenen, ik ben eind juni vorig jaar begonnen met nu dus ruim een maand niet, dus totaal ook zo'n 8 maanden.

Duizeligheid was mijn hoofdklacht en daar heb ik nog wel last van. Maar lang niet zo veel/vaak als eerder. Verder véél minder hoofdpijn, minder gejaagd gevoel, meer energie/minder moe, minder gekke/slappe benen, minder vaak gek zicht. Veel verbeteringen in ieder geval.
Ik ben er nog niet, maar heb ik goede hoop. Ik stap weer, ik zit ontspannen bij vrienden, sta 9 van de 10 keer ontspannen op m'n benen op m'n werk, 9 van de 10 keer loop ik ontspannen over straat/winkel.
Na een dal van 8/9 jaar heb ik geregeld momenten dat ik emotioneel word van dat ik weer gewoon kan genieten van de dingen. Super. Vreemde gewaarwording wel. Maar ook wel bang dat het maar tijdelijk is en/of dat ik het me maar inbeeld. Ik zal het wel zien.

Had jij een hoofdklacht? Kan me niet zo goed herinneren en om alles terug te gaan lezen/zoeken....

Ik zou me niet te druk over je energie maken en er lekker van genieten. Ikzelf maak enorm gebruik van die energie en moet daar m'n weggetje nog wel in vinden om niet te gek te gaan doen, want ik denk dat ik/we wel onze "rustmomenten"/bezinningmomenten nodig hebben. Sowieso als we er nog niet zijn. Denk ik.

Succes, geniet en fijn weekend alvast,

Groetjes,
Lenah
Re: te fit?
27 March 2009 09:49
Hai Claudia,

Ik zal Rob nog een keertje vragen of hij je er antwoord op kan geven. [:]winking smiley[/:]

Groetjes van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Re: te fit?
27 March 2009 13:16
Hee Lenah,

Ik kreeg van Rob ook het advies om een maandje te stoppen. Maar ik vind dat zelf niet zo´n goed idee omdat:
- Ik pas wil stoppen als ik maand zonder klachten ben
- Het nu in mijn ochtendroutine is verwerkt en het geen moeite is
- Er nog stijging inzit, gaat alleen niet zo heel snel
- Als ik paar dagen niet HyperVen ik me minder goed voel

Mijn hoofdklachten waren derealisatie, steken in hoofd, en pijn in hoofd, duizelig, misselijk, angstaanvallen, nerveus etcetc..

Gaat nu echt wel langere tijd achter elkaar goed. Ben voor 50% weer gereintegreerd op mijn werk, ik ga ook weer uit en doe weer leuke dingen. Enige is dat ik nog niet altijd goed slaap. Vraag me ook beetje af of ik al teveel doe omdat ik laatste week echt gevoel heb achteruit gegaan te zijn... weer druk op hoofd en heeeeeeel nerveus. Maar ja, idd misschien door griep en maandelijkse ellende komt er weer aan. Ik wacht het gewoon even af..

Volledig herstel zal nog wel even duren. Maar ik ben wel blij dat ik al weer zoveel kan!

Groetjes
Claudia
Re: te fit?
27 March 2009 14:35
Haha, ja, de maandelijkse ellende, bij mij is zijn de klachten dan ook weer meer aanwezig. Vooral het gejaagde gevoel. Waren we maar geen vrouw [:]winking smiley[/:]

Oke, dus niet even stoppen, nou ja, doen wat goed voelt denk ik.
Dat even minder voelen, hoeft niet meteen te betekenen dat je achteruit bent gegaan. Precies, gewoon door je griepje en de maandelijkse dingen. De perioden van goed voelen duren steeds langer en dat is goed. Misschien wat meer je lichaam leren aanvoelen.

En de meeste van die klachten zijn dus voor 90 procent verbeterd. Lekker hoor.
Hoe beter het gaat, hoe meer ik vergeet wat ik allemaal had, hoe ik me voelde en dat is best jammer want daardoor zie ik niet hoe ver ik nu al ben. Ik zie dan alleen nog dat ene ding wat maar niet weggaat. Logisch, maar als ik ook beter zou zien wat er allemaal veranderd is, geeft dat stuk meer ruimte voor dat laatste ding.

Hier duurt het volledig herstel ook nog wel even. We zullen zien allemaal.

We leven weer meer [:]PROOST[/:]

Re: te fit?
27 March 2009 14:44
hahaha ik herken dat... je vergeet al die klachten die je had, en je baalt alleen nog maar wat je nog wel hebt. Soort van ondankbaar he! Al met al valt er nu goed mee te leven en dat is natuurlijk een hele vooruitgang!!!

Wij komen er echt wel, dat weet ik zeker![:]grinning smiley[/:]
Re: te fit?
27 March 2009 18:47
Wees maar gewoon blij dat je al zo ver bent, ik zit nog in het begin en ik wil je er gerust eventjes aan herinneren dat het echt geen pretje is [:]winking smiley[/:]

Ik merk overigens dat ik sinds ik bezig ben het precies mentaal enkel moeilijker heb, pieker precies nog meer en allerlei rare gedachtes en emoties en ga zo maar door.. Vraag mij dan af of dat er ook bij hoort of niet?
Re: te fit?
27 March 2009 22:14
Hoi Edith,

Don´t worry. Dat staat me ook nog zo bij!! Toen ik begon was ik ook zo jaloers op mensen die al 3 maanden verder waren en die gewoon weer af en toe een goede dag hadden!

Ik begrijp je echt! Maar de tijd gaat snel.. en opeens ben je 8 maanden verder. Je zal zien, het gaat sneller dan je denkt. En dan heb je af en toe een slechte dag ipv af en toe een goede dag!

In het begin kreeg ik het ook psychisch moeilijker, na 2 maanden HyperVennen heb ik er dan ook een psycholoog bij gehaald waar ik nog nog 1x per 2 weken kom. Het is een logisch gevolg denk ik.

Je gaat je ook afvragen hoe je dit hebt kunnen krijgen en waar de stress vandaan komt. Plus je krijgt stressontladingen en die kunnen er ook via piekeren en denken uitkomen...

Gewoon doorgaan en volhouden, het wordt steeds makkelijker..

Groetjes
Claudia
Re: te fit?
28 March 2009 00:05
Ik hoop dat je gelijk hebt. Het is psychisch tegenwoordig zo een boeltje in mijn hoofd dat ik mezelf soms echt al de rest van mijn leven in een instelling zie zitten. Van zo gedachten word ik uiteraard niet bepaald blij [:]smiling smiley[/:] Voel me echt helemaal niet meer mezelf en dat is best wel akelig, zo akelig dat ik momenteel al zit te denken dat al die andere klachten mij al niet eens meer zouden storen als dat gevoel maar gewoon weg ging. Hoop echt dat het binnenkort de goede kant uit mag gaan en ik ooit terug van het leven kan gaan genieten.

Maar wat ik wel niet goed snap is dat het piekeren een vorm van stressontlading kan zijn. Geeft dat niet net nieuwe stress?
Re: te fit?
28 March 2009 02:34
Volgens mij kan piekeren ook zijn dat je dingen die gebeurd zijn verwerkt... Dus daarom denk ik dat het bij stress ontlading kan horen. En door chronische hyperventilatie ga je zowiezo ook meer piekeren is mijn ervaring. Ik heb dat zelf ook gedacht in het begin, dat ik rijp was voor een instelling hoor!!

Echt heel vervelend allemaal. Maar je moet echt accepteren eerst dat je dit hebt en dan ook door middel van HyperVen, ga je steeds minder piekeren. Verder weet ik niet of je op het psychologische vlak ook hulp hebt, maar mij heeft dat erg geholpen.

Het maakt je duidelijk waarom je piekert en wat er allemaal in je lijf en hoofd gebeurd en waarom

Ik voel me ook niet elke dag mezelf maar wel steeds meer!! Daar hou ik aan vast, en bij jou, naarmate de tijd zal vorderen, zal dat ook gebeuren! Have Faith.

Claudia
Re: te fit?
28 March 2009 09:28
Hee Edith,

Ik voel me net zo. Ook bang dat dit gevoel niet meer weg gaat, ben ook totaal mezelf niet en dat maakt me bang. Kan me nu niet voorstellen dat ik me ooit weer goed en gelukkig kan voelen.

Ik heb ook liever lichamelijke klachten dan deze psychische klachten, het is net of de psychische klachten in de plaats van de lichamelijke zijn gekomen.

Komen deze psychische klachten ook door de verminderde bloedtoevoer naar de hersenen, weet iemand dit misschien?

Groetjes Annelies
Re: te fit?
28 March 2009 12:29
Heb hier wel al gelezen dat angstgevoelens ook zouden kunnen komen doordat de aderen in je hersenen vernauwen ofzo dacht ik.
Re: te fit?
28 March 2009 12:39
Hai Allemaal,

Wat Edith zegt klopt, doordat je aderen in je hersenen vernauwen ga je dingen anders ervaren en daardoor kan je ook angstklachten krijgen.

Ikzelf ben daar ook een goed voorbeeld van. Paniekstoornis, straatvrees, depersonalisatie. Ik heb het allemaal gehad.

Door het HyperVennen verwijden deze aderen zich weer en daardoor raak je deze klachten kwijt.

Dat je aderen zich op deze manier vernauwen kan overigens geen kwaad in die zin dat je er geen hersenbloeding etc. van kan krijgen, want dat was ook een angst van mij. [:]winking smiley[/:]

Liefs van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?