[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

de zon schijnt

Gepost door Claudia 
de zon schijnt
15 April 2009 19:25

De zon schijnt, mijn HyperVenscores zijn beter dan ooit.
Hele prettige dag op het werk gehad. Maar nu, ben ik echt opeens uit het niets zo erg chagerijnig dat ik gewoon blij ben dat ik alleen woon haha.

Alsof alles opeens niet leuk is.. herkent iemand dit? Zou het met chronische hyperventilatie te maken hebben, of is het een goed teken dat er weer wat los komt aan emoties?
Erg vaag iig...

Groetjes
Claudia
Re: de zon schijnt
15 April 2009 21:24
Hee Claudia, gek he dat op en neer gejojo...
Heb ik voorheen wel gehad. Kon dan ook wel eens te blij worden...is ook niet fijn en hoe blijer ik was hoe harder de val. Ben nu al maanden lang heel stabiel in mijn stemming
Maar herkennen doe ik t zeker. Heb heel lang op en neer geschommeld
groetjes, erika
Re: de zon schijnt
15 April 2009 22:01
Hee erika,

Tsja mijn humeur was de laatste maanden, sinds begin febr. ook weer aardig stabiel..
Of niet? Ik was ook wel een tijdje te energiek en te blij hahahaha. Je zou het bijna vergeten, het is wel een rare weg, de genezing van chronische hyperventilatie vind ik soms hoor..

Greetz,
Claudia
Re: de zon schijnt
15 April 2009 22:20
Ik heb tegenwoordig ook dat ik de ene dag helemaal neerslachtig ben en niks goed meer kan zien en het gevoel heb dat ik duidelijk een zware depressie heb. Dan de volgende dag is het plots weer weg. Heel erg raar. Chagrijnerig ook wel soms zonder aanleiding. Snap er zelf ook maar weinig van maar het zal er allemaal wel bijhoren zeker.
Re: de zon schijnt
16 April 2009 08:26
Hoi Claudia,
Ik begrijp ook wat je bedoelt... Ik denk dat ik ongeveer in dezelfde fase als jij zit. Onze fases zijn al dikwijls ongeveer samen gevallen. Voor mezelf denk ik dat ik ver aan de eindstreep zit, want heb al een tijdje niet veel lichamelijke hyperventilatie gewaarwordingen en al enkele weken geen angstaanval gehad. Mijn scores waren gestegen en stabieler. Nu wel weer wat schommelingen, maar ik denk dat dit met m'n hormonen of etenswijze te maken heeft.

Ik wil alles ook op MIJN ritme doen, en merk dat, als dit onverwachts verstoord wordt, ik echt een bal in m'n maag krijg, en ik deze situatie echt nog niet aankan. Ook al was ik even ervoor nog goed gezind.

Volgens mij is dit, omdat ik nu ergens onder de 50% zit. In het dagelijkse leven gaat het eigenlijk goed, zonder al te veel klachten. Maar de hyperventilatie zit er nog en die steekt nog op in ons humeur. Ik denk dat we gewoon nog een maand of misschien 2 moeten volhouden om naar de 25% te geraken, waarin we echt goeie buffers hebben ontwikkeld.

Geniet gewoon van de goeie momenten en probeer je niet te veel vragen te stellen bij de negatieve ideeën. (makkelijker gezegd dan gedaan, want ik trap zelf nog steeds in deze val).

Veel sterkte,
Aaria

Re: de zon schijnt
16 April 2009 10:32
Hoi Aaria,

Ik denk dat je gelijk heb. Ik ervaar ook weinig lichamelijke klachten meer.
Hooguit nog snachts, dat ik af en toe gevoel hebt alsof er een film in mijn hoofd wordt afgedraaid, zoveel gedachten word ik dan mee wakker. Maar verder gaat het aardig.

Merk alleen dat als ik moe wordt dat ik dan echt gelijk rust moet nemen, dus dat doe ik dan ook. Ik denk ook dat we dicht bij de eindstreep zijn hoor :-)

Vandaag weer normaal wakker geworden gelukkig. We houden gewoon nog even vol!!

Over paar maanden sturen wel elkaar vast een berichtje dat we ons weer helemaal normaal voelen en zo blij zijn [:]grinning smiley[/:][:]grinning smiley[/:]

Groetjes
Claudia
Re: de zon schijnt
16 April 2009 12:54
Hey Claudia,

Ja dat ken ik zo 's nachts wakker worden... net of het oorlog is in je hoofd. Dan neem ik White Musk van Bach (unwanted thoughts & Mental arguments). Ik vind dat dit toch wat rust brengt. Ik nam dit ervoor ook al liever dan de Rescue Remedy.

en ja hoor, ik denk ook dat we van de zomer volop zullen kunnen genieten.

Liefs,
Aaria
Re: de zon schijnt
16 April 2009 14:02
Zal ik ook eens kopen... en van de zomer. JAH, heb alvast weekje Frankrijk hotelletje geboekt naar waar ik vroeger altijd met de familie op vakantie ging. Grote emotionele waarde voor me.. Soort afsluiting..

liefs
Re: de zon schijnt
16 April 2009 19:26
Sorrie, het is white chestnut, en niet Musk...
Re: de zon schijnt
16 April 2009 22:10
Bedoel je dan dromen met dat die film in je hoofd wordt afgedraaid?
Ik heb de laatste tijd wel last van veel te intens dromen. Vond dromen op zich wel leuk altijd maar nu buh begint het mij precies wat teveel van het goede te worden. Word dan wakker en dan blijft die droom zo spelen in mijn hoofd de hele dag (vooral smorgens wel meer). Geraak er helemaal van in de war en begin nu al een beetje tegengoesting te krijgen om te gaan slapen en weeral dat te hebben. Hoewel het op zich niet zo erg is wat ik droom, zijn geen echte nachtmerries ofzo. Mja het lijkt de laatste maanden wel alsof alles dat vroeger hier in en daar uit ging nu zo lang blijft hangen. Alles is plots een hoop gepieker waart en snap vaak zelf amper wat nu het grote probleem ermee is eigenlijk. Best vermoeiend [:]confused smiley?[/:]
Re: de zon schijnt
17 April 2009 00:39
Met die film in mijn hoofd bedoel ik dat ik dan wakker wordt en het heel druk in mijn hoofd is, alsof ik mijn gedachten niet onder controle heb. 1000enden gedachten komen dan in mijn hoofd, en teksten van liedjes en je kan dat niet stoppen. Heel raar gevoel in je hoofd. Heel druk..

Verder heb ik daarnaast ook veel dromen, maar dat is toch weer anders, ook gewoon dromen over vroeger, mensen van vroeger, dingen die gebeurd zijn maar die ik weer vergeten was en ook dingen die niet gebeurd zijn..

Maar het is gelukkig niet meer elke nacht, dus ook daar zit progressie in..

Groetjes
Claudia

Meer weten over het HyperVen programma?