[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Slaapverlamming

Gepost door Edith 
Slaapverlamming
17 June 2009 00:48
Toen ik vanmorgen wakker werd kon ik mij een aantal seconden niet bewegen. Net of ik mij niet meer herinnerde hoe dat moest. Moest me echt heel hard concentreren en vechten om toch maar te kunnen bewegen terug. Uiteraard vermits ik voor alles altijd direkt bang ben sinds chronische hyperventilatie is het ook met dit weer goed raak. Heeft dit ook iets met chronische hyperventilatie of stress te maken en heeft nog iemand dit? Ik had alweer op internet zitten zoeken maar daar wordt een mens ook niet echt blijer van dus dacht ik vraag het hier eens.

Heb de laatste nachten ook weer overdreven levendige dromen die ik mij dan de hele dag herinner. En ze gaan trouwens telkens over de tijd dat ik een jaar of 11 was. Heel raar allemaal.



Bericht bewerkt (17-06-2009 01:10)
Re: Slaapverlamming
17 June 2009 08:35
Hoi Edith,

Dit heb ik ook al heel erg lang, al voor ik last kreeg van hyperventilatie.
Een vriend van mij heeft precies hetzelfde, en die heeft nooit last gehad van hyperventilatie

Het is volgens een mij een situatie waarin je ene hersenhelft eerder wakker is dan je andere ofzo. Je droomt dat nog half.

Niks om je druk over te maken!
Re: Slaapverlamming
17 June 2009 18:24
Hallo Edith,

Als we dromen dan wordt er in onze hersenen een stof vrij gemaakt die het bewegen van de spieren uitschakelt. Als dat niet zo zou zijn zou je namelijk precies zo gaan bewegen als je in je droom meemaakt... [:]confused smiley?[/:]

Bij tests waarbij dit systeem onderdrukt werd, kon je zien dat mensen inderdaad allerlei dingen gingen doen in hun slaap. Soms gebeurt het dat we midden in een droom wakker worden en dat deze stof niet snel genoeg afgevoerd wordt. We ervaren dan een situatie die ook sleep paralisys, oftewel slaapverlamming, wordt genoemd.

het is absoluut niet gevaarlijk, hoevwel je er wel erg van kan schrikken. Het duurt nooit langer dan enkele seconden, soms misschien een minuut.

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Meer weten over het HyperVen programma?