[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Flashbacks

Gepost door Edith 
Flashbacks
24 June 2009 18:01
Hoihoi,

Ik zit nog met wat dingetjes waarvan ik mij afvroeg of nog iemand dat eigenlijk heeft..
Ik heb eigenlijk wel zowat elke dag momenten dat ik ineens terugdenk aan de gekste dingen, allemaal van jaren geleden, dingen waarvan ik niet eens wist dat ik ze onthouden had. Lijkt dan ook telkens alsof die dingen net gebeurd zijn en alsof ik daar al lang over zit te denken terwijl ze mij telkens zonder enige aanleiding overvallen.. Lijkt wel alsof heel mijn leven eventjes voorbij moet komen. Het zijn ook meestal geen herinneringen van stressvolle dingen ofzo.. Heel erg raar en wordt er zelfs beetje bang van omdat ik niet weet hoe het komt en wat het voor moet stellen ofzo.. (en omdat dankzij mijn paniekstoornis alles blijkbaar een rede is om bang te zijn)

Dan nog zoiets raars. Als ik dan om afleiding van mijn momenteel niet erg leuke leventje te zoeken bvb een serie ga kijken, paar afleveringen na elkaar ofzo, dan heb ik het precies heel erg moeilijk om dat daarna terug los te laten. Dan blijf ik daar zo helemaal in hangen precies en begin ik te panikeren dat ik sffs ga denken dat ik 1 van die personages ben ofzo omdat dat zodanig in mijn hoofd blijft spelen en omdat mijn eigen leven zo niet echt lijkt.
Mja klinkt weer allemaal heel raar allicht en krijg het ook niet duidelijker uitgelegd.

Ook als ik in discussie geraak met mijn vriend of met mijn ouders dan kan ik daar precies echt niet mee omgaan. Niet alleen worden de klachten daardoor dan ff erger maar wat vooral stoort is dat ik dan enorm schrik krijg dat ik diegene waar ik ruzie mee krijg iets zou doen ofzo, boosheid is op die manier echt heel akelig geworden en daardoor ga ik dat ook weer zoveel mogelik opkroppen natuurlijk, wat dan allicht ook weer niet goed is.

Dan nog iets, nu het zo mooi weer is probeer ik natuurlijk lekker te gaan zonnen in de tuin. Maar zodra ik daar lig krijg ik ofwel last van een depri gevoel dat over mij heen komt ofwel een onveilig gevoel of wat bang ofzo.. Net alsof ik niet mag ontspannen want dan gaat het lekker helemaal mis.

Nu goed met al dit soort dingen geraak ik er ook steeds meer van overtuigd dat ik wel echt knettergek moet zijn gewoon.. [:]sad smiley([/:] Heeft dit nog wel iets te maken met chronische hyperventilatie of zijn dat toch echt dingen waar ik een andere oplossing voor zal moeten zoeken?

Sorry voor de nogal lange uitleg maar waren paar dingetjes die ik ff van mij af moest schrijven en die ik ook graag zou willen kunnen begrijpen zodat ik het misschien al wat makkelijker kan plaatsen..
Re: Flashbacks
24 June 2009 18:54
Hoi Edith,

Heel herkenbaar allemaal, alleen die flashbacks heb ik (nog) niet (zou me niks verbazen als ik die ook nog krijg).

Vanmiddag met mijn kids naar het zwembad geweest en dan ben ik er even niet mee bezig als ik aan het zwemmen ben. Als ik weer even uitrust, komt er weer zo'n stemmetje die me weer aan het piekeren brengt, daar baal ik van en dan word ik weer helemaal depri. Ik denk dan ook steeds, ik kan me niet voorstellen dat ik ooit weer gewoon kan genieten van alles.
Re: Flashbacks
24 June 2009 22:04
Hai Edith,

Ook voor mij is het absoluut herkenbaar.
- levendige herinneringen
- flashbacks
- in een serie blijven hangen of een ander programma
- etc.

Het hoort er allemaal bij. chronische hyperventilatie is NIET LEUK en je doet ontzettend je best om ervan af te komen en dat kom je ook. Echt waar.

Af en toe heb je inderdaad het gevoel dat je stapelgek wordt, maar dat wordt JE NIET !!!
Echt niet.

Hoe makkelijk het ook gezegd is, maar leidt jezelf af. Probeer niet te moeilijke/emotionele programma's te kijken en probeer ook geen moeilijke gesprekken aan te gaan.
Accepteer op de momenten dat het niet gaat, dat het niet gaat en probeer dat verder ook niet bij stil te staan. (Dat is het aller- allermoeilijkste - ik weet het [:]winking smiley[/:])

Schrijf, zoals je nu hebt gedaan, je angsten van je af en dan kunnen je medeHyperVenners je een hart onder de riem steken, dat je daar niet alleen in staat.

Succes Edith, je gaat echt weer genieten.
Liefs van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.



Bericht bewerkt (25-06-2009 12:43)
Re: Flashbacks
25 June 2009 01:20
Dankjewel Ellen voor de uitleg en Annelies voor de herkenning [:]smiling smiley[/:] Het gaat intussen terug iets beter nadat ik wat mensen op bezoek heb gehad vanavond die voor wat afleiding hebben gezorgd. Had het weer zwaar zitten vanmiddag, heel moeilijk om helder te denken dan en de twijfel slaat nog steeds heel makkelijk toe. Het besef van wat er van mijn leven geworden is overviel mij ook weer nogal en dat komt altijd hard aan. Ik zie al mijn vrienden zo leuke dingen doen, zeker nu de zomer weer begonnen is en het is echt niet gemakkelijk om dan te weten dat dat er voor mij momenteel niet in zit. Ergens probeer ik gewoon mee te doen, alsof er niks aan de hand is, maarja als je al amper buiten durft en ook thuis met al dit soort problemen zit is dat echt niet gemakkelijk. Ik had echt gehoopt dat het mentaal toch al beter zou zijn tegen de zomer zodat ik er toch wat meer uit ging kunnen halen maar het zal zo te zien niet voor dit jaar zijn. Maarja nu maar gewoon zien dat ik beter word en dan zijn er nog zomers genoeg om de schade in te halen normaalgezien.[:]smiling smiley[/:]

Meer weten over het HyperVen programma?