[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Score 's morgens lager?

Gepost door Paulina1 
Score 's morgens lager?
01 July 2009 22:54
Hey allemaal!

Ik ben nieuw hier en nog maar een week met HyperVen gestart. Is het normaal dat je 's morgens een lagere score hebt (-10 sec dan bv 's middags)?
Verder gaat het wel goed. Ik HyperVen nu 3x per dag en merk al dat de klachten minder zijn.
Nu moet ik wel terug gaan omschakelen naar 2x per dag omdat ik terug ga werken. Kan dit kwaad? Ik merk dat ik 's avonds namelijk meer last heb van hyperventilatie een paar uur na de oefening.

Groetjes

Paulina
Re: Score 's morgens lager?
02 July 2009 00:01
Hai Paulina,

Nee hoor, dat is niet raar als je score 's-morgens lager is dan 's-middags.
Het gebeurt ook andersom 's-middags lager dan 's-morgens.
Elk lichaam zit anders in elkaar en daarom verschilt het op deze manier.

Dat je zodirect overschakelt naar 2x per dag is niet erg, want alles wat je bereikt hebt
hou je gewoon vast.
Het enige verschil zit in de duur van de tijd dat je oefent.
Met 2x per dag gaat het herstel wat langzamer dan met 3x per dag.
Er zijn er zat die maar 2x per dag oefenen (ook ik heb dat gedaan) maar dan duurt het
wat langer totdat je klaar bent.

Dat je 's-avonds wat meer last krijgt van hyperventilatie kan zijn doordat 's-avonds, voor jou, de rust intreed. Dat je het niet meer druk hebt en bijvoorbeeld lekker op de bank tv zit te kijken. Dan slaat de hyperventilatie vaak toe. Je lichaam krijgt rust en de hyperventilatie "grijpt dan zijn kans".
Het gebeurt mensen met chronische hyperventilatie ook vaak dat ze wakker worden doordat ze HyperVentileren. Ook dan komt het lichaam tot rust.

Als je wilt weten hoe dat precies komt moet ik dat even aan Rob vragen, want die is beter in de technische uitleg. [:]winking smiley[/:]

Ik hoop dat je hier wat aan hebt en ik ben blij dat je klachten al iets aan het afnemen zijn.

Succes van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Re: Score 's morgens lager?
02 July 2009 00:24
Welkom hier Paulina.
Dat verschil is normaal ja. Het is wel voor iedereen verschillend, de ene heeft 's avonds betere tijden, de andere 's morgens. Bedoeling is geloof ik dat naarmate de therapie vordert dat verschil steeds kleiner wordt..
Overschakelen van 3x naar 2x kan geen kwaad nee, het is gewoon dat de therapie natuurlijk wel langer duurt als je 2x per dag doet ipv 3x.

EDIT: Ellen was mij zo te zien voor, had ik ff niet door winking smiley



Bericht bewerkt (02-07-2009 14:19)
Anonieme bezoeker
Re: Score 's morgens lager?
02 July 2009 12:23
Bij mij is het vooral de 2e sessie die lager is...
Hey allemaal,

Thx voor de snelle reacties! Ik haal mijn beste score 's avonds (+20sec ong meer dan 's morgens).
Verder gaat het heel goed. Ik ben maar een week bezig, maar ik voel echt het verschil!
Ik heb nu enkele maanden last van chronische hyperventilatie en gelijk iedereen al alle mogelijke manieren geprobeerd om er van af te geraken! Ik moet zeggen dat dit voor mij tot nu toe het enige is wat echt lijkt te helpen.
3x per dag is wel zwaar, maar het is het wel waard. Hoelang zou je met de therapie moeten bezig zijn indien je het 3x blijft doen?

Groetjes,

Paulina
Re: Score 's morgens lager?
03 July 2009 12:00
Dat is voor iedereen verschillend. Ik zou er ook niet op rekenen dat het zomaar gaat lukken om altijd 3x te blijven doen, heb ik nog niet veel mensen zien doen hier. Na een tijdje wordt de therapie zwaarder en geeft 3x per dag veel te veel stressontlading bvb voor veel mensen. Ik denk dat het er ook vanaf hangt hoe erg je klachten zijn (en hoe laag dus je buffers). Zijn die heel erg dan zal de therapie allicht langer duren dan bij iemand die nog maar een paar klachten heeft.
Ik heb eigenlijk geen idee hoe laag ze nu zitten. Ik heb reeds enkele hyperventilatie aanvallen achter de rug sinds januari. Sinds april lopen de klachten eigenlijk op. Constant een brok in de keel, evenwichtstoornissen, duizeligheid, fobisch (reeds overwonnen), rugpijn van een verkeerde houding en noem maar op. Nu zijn deze klachten echter vrij snel verdwenen sinds ik begonnen ben met HyperVen. Heb wel nog last van de brok in de keel.

Meer weten over het HyperVen programma?