[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Ademhaling

Gepost door Paulina1 
Ademhaling
19 July 2009 11:27
Hey allen!

Ik zit weer met een paar vragen [:]smiling smiley[/:] Ik ben nu bijna een maand aan het HyperVennen en ik ben nu bewuster met mijn ademhaling bezig. De laatste week sta ik 's morgens op en ben ik constant op mijn ademhaling aan het letten (wat ik ervoor niet deed). Nu vind ik het moeilijker om normaal adem te halen. Indien ik druk bezig ben verdwijnt de chronische hyperventilatie volledig... De krop in mijn keel is ook feller geworden. Is dit normaal? Hoort dit bij het genezingsproces? Verder heb ik ook op mijn vriend zijn ademhaling gelet. Ik merk op dat tegen de tijd dat ik in en uit geademd heb, hij dit al 4 of 5x heeft gedaan. Hij ademt dus eigenlijk meer op een minuut dan mij en heeft geen last van chronische hyperventilatie. Is het wel chronische hyperventilatie wat ik dan heb? Nu ben ik toch aan het twijfelen...

Groetjes,

Paulina
Re: Ademhaling
19 July 2009 12:14
De ademfrequentie is voor iedere mens anders. Net zoals er ook mensen zijn die de HyperVentherapie starten met een gemiddelde van 70 terwijl anderen starten met eentje van 10 seconden.
Dat bewust bezig zijn met je ademhaling zou ik eigenlijk proberen van je af te zetten, dat is alleen maar vervelend om daarop te focussen en is ook niet nodig. De ademhaling verandert namelijk volledig vanzelf naarmate je langer en langer met de therapie bezig bent.
Tijdens de therapie kunnen klachten verergeren, kunnen er nieuwe klachten ontstaan en oude verdwijnen. Dat de krop in je keel feller is geworden kan er dus ook bijhoren.
Als je zeker wilt zijn dat het chronische hyperventilatie is dat je hebt kan je dit overigens laten testen.
Hier vind je daar meer uitleg over: [www].hyperventilatie.info/phorum/read.php?f=18&i=362&t=362



Bericht bewerkt (19-07-2009 12:15)
Re: Ademhaling
19 July 2009 14:53
Hey Edith!

Bedankt voor de info! Nieuwe klachten heb ik tot nu toe nog niet gehad. Ben nog maar 3 weken bezig, weet niet of het daar mee te maken heeft. De meeste klachten zijn stukken minder enkel de brok in de keel (die ik als vervelendste ervaar).
Ik probeer niet op mijn ademhaling te letten, maar van het moment dat ik tot rust kom begint het...

Meer weten over het HyperVen programma?