[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Gedachten niet kunnen verzetten?

Gepost door Paulina1 
Hey allen!

Gisteren ben ik weer langs geweest bij de psycholoog. Deze heeft me aangeraden om niet zoveel met chronische hyperventilatie bezig te zijn. Proberen aan iets anders te denken omdat dit chronische hyperventilatie ook veroorzaken/'>oorzaakt en men hierdoor in die circel blijft. Ik heb het er eigenlijk heel moeilijk mee. Van het moment dat ik wakker ben tot ik ga slapen ben ik eigenlijk met die chronische hyperventilatie bezig... Ik krijg mijn gedachten er niet van afgezet... Weet iemand hier wat tegen? Tijdens drukke momenten en bezigheden vergeet ik het natuurlijk vanzelf, maar van het moment dat ik wil ontspannen komt die gedachte weer op en ja de chronische hyperventilatie ook natuurlijk... Hoe kun je het best die circel doorbreken?

Groetjes,

Paulina
Re: Gedachten niet kunnen verzetten?
26 July 2009 13:51
Tjah dat is ook gewoon heel moeilijk om er niet zoveel mee bezig te zijn, vermits het zoiets vervelend is dat het moeilijk te negeren valt. Je moet proberen om dingen te vinden die je en ontspannen, en je aandacht afleiden. Wat die dingen zijn is natuurlijk aan jou om uit te vinden. Ik zit vaak op fora (niet-chronische hyperventilatie) en kijk leuke dingen op tv enzo bvb. Maarja hoe dan ook zal je er zolang het zo aanwezig is wel vaak mee bezig blijven overdag. Dat mindert wel naarmate de klachten afnemen.
Jah, idd! De enige afleiding wat ik momenteel heb is werk... En dan heb ik natuurlijk geen last van chronische hyperventilatie... Wel begin ik meer en meer agorafobie precies te krijgen... Of kan dit ook door stressontlading komen omdat de klachten zo fel toenemen?
Re: Gedachten niet kunnen verzetten?
26 July 2009 14:49
Bij mij werd de agorafobie ook nog erger in de zwaarste tijden van de therapie, al was ze bij mij daarvoor er ook al. Dat is eigenlijk ook niet zo raar natuurlijk want je klachten zijn een tijdje erger en stress ontlaadt zich zoiezo al vaak in de vorm van angst. Je moet proberen om langs de ene kant geen uitdagingen uit de weg te gaan maar anderzijds als je echt een slechte dag hebt, kan je naar mijn mening beter afzeggen wat je gepland had ipv je te forceren want negatieve associaties zijn snel gemaakt heb ik ondervonden. Het evenwicht tussen die 2 vinden is wel moeilijk vind ik zelf. Ik ben nu in de fase dat ik die agorafobie de baas probeer te worden maar positieve associaties zijn veel minder makkelijk gemaakt dan negatieve. Voorkomen is dus beter dan genezen, hopelijk vind je het goede evenwicht en ben je snel voorbij deze moeilijkere periode.

Meer weten over het HyperVen programma?