[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Vraagjes

Gepost door Edith 
Vraagjes
30 August 2009 18:28
Hoi,

Ik heb weer een paar vraagjes. Ben intussen al 6 maanden bezig en over het algemeen gaat het wel wat beter, kom meestal al wat makkelijker buiten. Wat ik graag zou willen weten van jullie:

- De angsten, eens die grotendeels verdwenen waren bij jullie kwamen ze dan ook niet meer terug? Bij mij waren ze namelijk een stuk beter, alleen nu gisteren was de angst er terug toen ik opstond, voelde me zo akelig. Dan trok het weer terug weg maar snachts weer plots terug angsten. Vandaag had ik dan zo een onheilspellend gevoel over me dat nu ook is omgeslaan in weer angsten, allemaal heel erg onrealistische dingen, hoewel het weer moeilijk is om te zien dat het onrealistisch is. Want dan natuurlijk weer naar goede gewoonte aanvoelt alsof het naar psychose neigt (niet dat ik zelfs maar weet hoe dat voelt). Is dat normaal dat die angsten soms nog terug kunnen komen? Heb hier echt geen zin meer in, probeer net mijn leven een beetje terug op te bouwen maar als die angsten weer terug zijn lukt dat natuurlijk niet grr. Ben ook enorm bang om terug te vallen naar hoe het in de ergste periode was natuurlijk.
- Dan druk op de borst door chronische hyperventilatie, kan dat zich ook in het midden bevinden of is dat altijd links of rechts? Ik heb namelijk af en toe pijn in het midden en dan soms beetje pijnlijk bij het inademen ook of dat inademen niet helemaal aan lijkt te komen.. Moeilijk om uit te leggen weer. Maakt het ook moeilijk om 2x per dag te oefenen.
- Mijn tijden zijn de laatste 2 weken meestal ook terug lager, is het normaal dat dat zolang aanhoudt en waar kan dat zoal aan liggen? Ik hoop in elk geval dat ze snel terug beteren want heb soms echt schrik dat ik er nooit vanaf ga geraken, het gaat echt wel beter met mij maar toch sta ik na 6 maanden niet waar ik gehoopt had te staan. Anderzijds denk ik soms wel dat de kleine dingen nu gewoon meer opvallen omdat ik tussendoor de kans heb om te genieten van perioden zonder opvallende last van klachten. Maar als er dan plots terug angsten komen, lijken ze ook wel dubbel zo hard aan te komen.

Meer weten over het HyperVen programma?