[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Nieuw en blij

Gepost door Ellen2 
Nieuw en blij
08 November 2009 22:51
Hoi allemaal!
Een week geleden kwam ik dit forum per ongeluk tegen! Wow, wat was ik blij!
Ik ben al 8 jaar aan het tobben met mijn gezondheid, en de hoofd-etter was het cytomegalo virus. Dit na een periode van stress, heeft tot totale uitputting geleid. Ik heb nu al die jaren iedere griep die er bestaat, enz enz. Uiteindelijk bij een homeopaat terecht gekomen, die me erg veel verder heeft geholpen. Sinds het laatdse jaar gaat het eindelijk wat beter, maar er bleef een soort önrust", dat er iets niet klopte..
Ik ben nu het hele archief hier aan het doorlezen, en geniet bijna van alle klachten die er voorbij komen! Wat een herkenning!
Ik ben nu HyperVen aan het testen, en vind alleen het idee al dat ik iets zelf kan doen aan al mijn gedoe, heel prettig!
Het virus heeft mijn zenuwstel aardig in de war gegooit, en ik ben erg gevoelig, ik signaleer iedere verandering in mijn lichaam. Heel veel klachten heb ik extreem gehad, veel zijn er minder, en voor andere weiger ik bang te zijn. Ik meld mij op dit forum, omdat ik graag wil weten, welke van mijn klachten aan hyperventilatie liggen, en zo kijken wat er overblijft.Ik hoop dat ik zo voorkom dat ik blijf zoeken en piekeren.
Ik hoop nu dus, bij iedere klacht die ik hier ga melden, dat iedereen roept: Ja, dat heb ik ook! Haha..
Ik heb nu 10 sessies gedaan, en merk dat ik de laatse twee dagen weer hartroffeltjes heb, wat meer hoofdpijn, en last van nek en schouders, en zweveriger op mijn benen sta. Kan ik zo snel al reageren?
Zo ja, zijn er truukjes om dit op te vangen?
Nou, bedankt vast voor het lezen, ik ga weer verder in t archief op zoek naar antwoorden! Zit pas in 2004! Haha..
Groetjes Ellen

Re: Nieuw en blij
08 November 2009 23:37
Welkom hier en veel succes met de therapie gewenst [:]smiling smiley[/:]
Welke klachten herken je dan zoal?
Re: Nieuw en blij
09 November 2009 00:13
Hoi Edith,
Hihi, ik had al gezien dat jij een nachtmens bent, en hoopte ook al een beetje op een reaktie...
Komt mijn klachtenlijst´

Doodmoe!
overgevoeligheid voor prikkels uit de omgeving, prikkelbaarheid t.o.v. dagelijkse verplichtingen: “Ik wil wel, maar ik kan niet”
gevoelig voor licht,loop t liefst met zonnebril de hele dag
slaapstoornissen of veel, of helemaal niet
concentratie- en geheugenstoornissen
beven
verhoogd transpireren, warmtestuwing
(claustro-)fobisch paniekgevoelens
licht, onzeker, akelig gevoel in het hoofd (duizeligheid / draaierigheid)
benauwdheid,
angst om flauw te vallen, gek te worden
hartbonzingen
pijn, beklemming op de borst, uitstraling naar een of beide armen
wazig zien,
slappe, onzekere benen
koude of prikkelende handen en voeten , maar nu ook huid van benen billen en buik
spijsverteringsproblemen , een beetje alles of niets!
Maag die vaak hard en dik is, heb gewoon een nieuwe hobby, hard en lang boeren! Helaas win ik t van iedereen...hihi

Wat heel vervelend is, is dat ik altijd wankel ben, en daarom gewoon al niets meer onderneem... De lol is er bij voorbaat al af... Kom eigenlijk al 8 jaar nergens meer! Behalve op mijn dijkje voor de deur.

Ben nu bij een psych, die zoekt naar mijn angsten, maar volgens mij ben ik nergens bang voor, behalve dat het me toch niet lukt of zo, snap je wat ik bedoel?
Het gedoe is mijn lichaam, niet mijn hoofd, of zo..
Zo, klachten genoeg?

Re: Nieuw en blij
09 November 2009 01:22
Dat zijn inderdaad allemaal chronische hyperventilatie klachten, welkom bij de club [:]smiling smiley[/:]
Nu komt de lange periode van oefenen, gefrustreerd zijn omdat het niet vooruit lijkt te gaan
of niet snel genoeg naar de goesting in elk geval en waarschijnlijk ook een periode waarin de klachten eerst ook nog eens nog erger worden dan ze al waren en je gaat moeten doorbijten.. Maar het is gelukkig wel de moeite waard [:]smiling smiley[/:] En gelukkig is er altijd nog dit forum wanneer het eventjes moeilijk gaat [:](Y)[/:]



Bericht bewerkt (09-11-2009 11:55)
Re: Nieuw en blij
09 November 2009 02:39
Hoi Ellen,

Ik sluit me helemaal aan bij Edith: welkom bij de club! De meeste klachen die je beschrijft, ken ik wel en met mij de meesten hier op het forum. Maar we zijn allemaal hard bezig om die klachten achter ons te laten en samen gaat het ons lukken!

Heel veel sterkte, maar ook heel veel plezier als je straks gaat merken dat de therapie bij je gaat werken. Bij mij is dat nog niet zo, maar ik ben dan ook pas kortgeleden begonnen.

Wat bij mij erg helpt als ik weer een aanval heb, is hier op het forum de klachten van anderen te lezen: dan ord ik er weer aan herinnerd dat het allemaal normaal is.

Groetjes,

Jorg
Re: Nieuw en blij
09 November 2009 16:59
Ik kom nog wat tegen.
Ik word vaak naar bij lang staan. Het lijkt alsof mijn maag dan automatisch vast schiet, en daarmee ook mijn nek en schouders. Ik krijg die spanning met geen mogelijkheid weg. Erg lastig, word dan ook misselijk, en het gebeurt dus vaak tijdens het koken..
Kent iemand dit, en zo ja, graag een truukje om er mee om te gaan.
Wat ik ook heel moeilijk vind, is buiten lopen met dat zweefgevoel. De onrust kan ik weg drukken, maar voel me niet relax. Loop vaak met een paraplu als steun, want wil wel elke dag een frisse neus blijven halen?!
Wat is nu eigenlijk het beste op wankele dagen binnen blijven, of er dwars doorheen gaan?
Groetjes ellen
Re: Nieuw en blij
09 November 2009 17:35
Hoi Ellen,

Welkom op het forum. Ik hoop voor je dat het gaat werken! Ik herken me in al je klachten met uitzondering van de fobiën. Van (lang) staan wordt ik ook erg naar, zelfs al even bij de bakker. Waar dat precies vandaan komt weet ik ook niet, behalve dat ik de neiging heb bij staan mijn buik in te trekken (ben ik aan het afleren), waardoor de ademhaling natuurlijk direct omhoog schiet. Gek genoeg heb ik juist altijd heel veel baat bij buitenlopen. Zelfs als ik me zweverig voel, voel ik me na afloop van een wandeling met de hond (30 minuten) eigenlijk altijd stukken beter. Sowieso heb ik begrepen dat bewegen goed is voor de chronische hyperventilatie.
Misschien een kwestie van uitproberen.

Succes!

Groetjes,
Florieke

Meer weten over het HyperVen programma?