[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

verbetering

Gepost door Maria7 
verbetering
14 March 2010 12:17
HoiHoi, ik wilde ff kwijt dat ik nu 1 week bezig ben met HyperVen,met 1 maal per dag een sessie, want ik zat met 2 maal helemaal te chaken. Ik ben begonnen met maar 15 sec. en zit nu op 31 sec. Dus ik vond dit al een aardige vooruitgang. Ik heb wel als ik moe ben wel flink wat ontladingen, zit dan helemaal te shaken, hebben jullie dat ook? Ik heb al 25 jaar last van chronische hyperventilatie,ben het een tijd redelijk kwijt geweest maar de laatste maanden kwam het weer opzetten. Ik hoop dat HyperVen me er vanaf gaat helpen.
Groetjes Maria7
Re: verbetering
14 March 2010 12:55
Hallo Maria,

Dat je begint te shaken door de therapie is een sterke aanwijzing dat je erg veel opgeslagen stress in je zenuwstelsel hebt. Dat komt omdat deze therapie een nogal sterk rustgevende werking heeft, waardoor het ontstressingmechanisme van het zenuwstelsel op gang komt. Probeer om je niet te verzetten tegen die ontladingen, ons instinct is om controle te willen houden en dat werkt in dit geval juist averechts.

Dat je scores verdubbeld zijn is een goed teken. In het begin gaat het meestal hard omhoog, later wordt dat wat lastiger. Maar de aanhouder wint. Als die ontladingen beginnen af te nemen, probeer dan om naar 2x per dag te gaan. Dat is voor de therapie beter, alhoewel je dat nu nog niet moet doen. Je voelt zelf het beste aan wat je lichaam wel of niet hebben kan.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?