[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

luchtslikken/aerofagie

Gepost door Peter1959 
luchtslikken/aerofagie
01 June 2010 21:18
Ik lijd al sinds 2004 aan luchthappen/aerofagie. Is het zo dat je dit kunt gelijk stellen aan chronische hyper ventilatie? Of kun je aerofagie genezen door middel van de applicatie HyperVen? Ik vraag dit omdat ik om van de aerofagie af te komen al verschilende therapiën heb ondergaan c.q. nog onderga zonder noemenswaardig resultaat. Zo heb ik al hypnotherapie geprobeerd en onderga ik nu haptotherapie. Ik begin zo langzamerhand een beetje moedeloos te worden van al deze therapiën die niet lijken te helpen. Ook lijkt het voor mij niet dat ik chronische hyperventilatie heb omdat ik best lang mijn adem kan inhouden. Wellicht kan iemand reageren op mijn vragen?
Alvast hartelijk dank!
Met vriendelijke groeten,
Peter
Re: luchtslikken/aerofagie
05 June 2010 14:00
Hai Peter,

Ik ben niet bekend met dit fenomeen, maar Rob wel.
Rob is helaas op dit moment op vakantie en is 20 juni weer terug.
Ik kan wel voor je kijken in het archief-forum of daar iets te vinden is.

Hartelijke groetjes van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: luchtslikken/aerofagie
05 June 2010 14:23
Hoi Peter,

Ik heb 2 antwoorden gevonden van Rob in de laatste jaren:

Deze vraag werd gesteld door Jeanet:
ik heb een vraag over luchthappen
ik heb zo vaak last ervan vooral s,morgens vroeg zodat ik bang word om in te gaan slapen, het is echt een rotgevoel ,en iedere keer denk ik echt ik ga dood ik word opgevreten van binnen (druk op mijn borstkast) nu denk ik dat ik slokdarmkanker heb omdat dit bij mij nu al maanden gaande is , en ben ik heel erg bang , ik heb een afspraak in het ziekenhuis , dan gaan ze van me van binnen bekijken maar dat duurt nog maanden voordat ik weet of ik iets ergs heb of dat het door chronische hyperventilatie is , maar ik word er zo moedeloos van
heeft iemand hier ook ervaring mee , over die angst , ik durf ook bijna niet meer te eten want dan word het vaak erger .
hoe weet ik nou het verschil tussen iets ergs hebben of chronische hyperventilatie hebben

Dit is het antwoord van Rob:
Luchthappen is idd een heel bekend verschijnsel en kan de klachten die jij beschrijft veroorzaken. Als je al weet dat je chronische hyperventilatie hebt en ook regelmatig lucht inslikt, hoef je je eigenlijk geen zorgen te maken over andere vreeslijke ziekten. Maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Ik heb zelf jaren met angst voor kanker (leukemie) rondgelopen. En hoe vaak je ook jezelf probeert te overtuigen, je blijft toch twijfelen. Bij mij hielpen zelfs bloedonderzoeken enz niet... Het nam mijn angst niet weg...

Pas toen de chronische hyperventilatie oorzaken werden weggenomen en ik een soort van "whatever happens" gevoel kreeg, ben ik er langzaam vanaf gekomen. Maar ik had niemand die mij ermee kon helpen. Wij hier op het forum kennen dit maar al te goed. Janet, probeer - hoe moeilijk het ook is - de angst te accepteren als "gewoon" angst. Het is heel erg moeilijk, maar als het je lukt, ben je een zee over... Doe jij al HyperVen?

En dit is nog een antwoord van Rob met betrekking tot luchthappen en Sport:
Het verschijnsel luchthappen is wel kenmerkend voor chronsiche hyperventilatie en komt zeker sneller voor bij sporten. Het luchthappen onstaat doordat bij een geringe stijging van de zuurgraad ons ademcentrum wordt getriggert. Daardoor ga je te snel ademhalen. De trigger om in te ademen komt al terwijl je uitademt en dat geeft een gevoel van benauwdheid en naar lucht willen happen.

Ik hoop dat je hiermee de informatie vindt die je nodig hebt.
Mocht je nog vragen hebben stel ze dan gerust.

Hartelijke groetjes van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: luchtslikken/aerofagie
05 June 2010 16:00
Hoi Ellen,

Dank voor jouw antwoord; alle informatie met betrekking tot deze vervelende kwaal is bruikbaar1
Groet,
Peter

Meer weten over het HyperVen programma?