[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

rhodiola en paroxetine

Gepost door Judith 
rhodiola en paroxetine
03 June 2010 23:53
Hoi,

Aangezien het niet opschiet met mijn burn-out en de angst overweeg ik toch 10 mg paroxetine te gaan gebruiken. Ik ben er doodsbang voor, voor de bijwerkingen, maar dit is ook een hel. Heb al 4x met het pilletje in mijn hand gestaan, maar het nog niet gedurfd, ben bang dat ik mezelf niet meer onder controle heb en er iets in mijn hersens gebeurt, ik de boel onderkots (fobie voor braken na een voedselvergiftiging een tijd geleden) en dat ik in de hulk verander ofzo. Heb ook veel slechte ervaringen gelezen op internet, echt erg, vooral bij het afbouwen.
Mijn vraag is echter, ik heb tot nu toe een tijd rhodiola geslikt, en weet dat bv St. Janskruid niet samen gaat met AD medicijnen, dat je eerst dat uit je bloed moet hebben, anders is er gevaar voor het serotonine-syndroom.
Geldt dat ook voor Rhodiola? Misschien weet Rob het antwoord op mijn vraag?

groetjes Judit en vast bedankt.
Re: rhodiola en paroxetine
04 June 2010 00:27
Probeer eens te zoeken in het archief met de zoekfunctie, ik DENK dat dit wel ooit eerder besprokenis geweest op het forum maar ben niet zeker.. En anders kan je het misschien eens vragen bij de apotheker of aan je dokter?
Re: rhodiola en paroxetine
05 June 2010 14:08
Hai Judith,

Voor zover ik weet kan rhodiola niet samen gebruikt met antidepressiva.
Ik heb het wel gedaan, maar dan in een lage dosering en ik had daar geen last van, maar het laatste wat ik wil is verkeerde
informatie geven.
Ik heb toendertijd de fabrikant van rhodiola benaderd en gevraagd en die zei toen expliciet dat het niet aan te raden was!!!!

Lieve Jud, begin anders met een half tabletje ad en bouw heel voorzichtig op.
Kleine stapjes zijn tenslotte ook stapjes.
Enne..............je veranderd echt niet een Hulk. Gekkerd. Maar ik begrijp echt wel wat je bedoeld en het is ook eng om al die
reacties op internet te lezen. Sta er echter wel bij stil dat alleen de mensen die negatieve ervaringen hebben veel op internet praten voor hulp en steun. Mensen waarbij het goed verloopt hoor je zelden of nooit.

Als je nog wat kwijt wil dat bliep je maar.

Liefs van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?