[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

te weinig ademhalen

Gepost door Fil 
Fil
te weinig ademhalen
10 November 2010 22:41
Hallo Allemaal,

Ik ben nieuw hier op het forum en ben hier terecht gekomen nadat ik al nu al een week last heb van wat ik denk hyperventilatie te zijn.
Het begon na het trekken van mijn verstandskies waardoor ik last heb gekregen van oorsuizen, op zich al vervelend maar dat zou volgens de kaakchirurg normaal zijn. Ik zat op de bank toen ik ineens wat speldenprik steken voelde midden op mijn borst. een prikje van een seconde en dan weer weg maar werd er wel flink benauwd van waardoor ik waarschijnlijk verkeerd ging ademen. Ik heb ook het idee dat ik in tegenstelling tot veel mensen te weinig adem waardoor ik dit moet compenseren met een diepe zucht of met gapen. nadat het dan een beetje gezakt is na wat afleiding wat ik dan probeer te zoeken moet ik ook boeren en dan lijkt het wel helemaal even weg te zijn. Kan dit nou een reactie zijn op oorsuizen? of moet ik het echt bij mezelf zoeken. Ik ben een beetje verward erover omdat ik verder geen stress heb en ik ook niet angstig ben voor iets en het overvalt me gewoon.

Alvast bedankt

Gr Fil
Re: te weinig ademhalen
11 November 2010 09:19
Hai Fil,

Ik zal je vraag doorgeven aan Rob en om vragen of hij jouw vraag wil beantwoorden.

Met vriendelijke groetjes van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: te weinig ademhalen
17 November 2010 18:30
Hallo Fil,

Ik denk eerlijk gezegd dat je niet te weinig ademhaalt, maar juist teveel. Dat gaat ongemerkt. Je haalt zeg maar in 1 minuut bijv 15x adem terwijl dit 14x zou moeten zijn. Het gaat vaak gepaard met een hoge thoracale (=borst- ipv buik) ademhaling... Het boeren wijst erop dat je lucht inslikt en het gapen en zuchten dat je een teveel aan CO2 hebt - althans volgens de instelling van het ademcentrum... Niet werkelijk dus. Lees deze tekst ook eens door van forum 3:

[url=http://www.HyperVen.org/phorum/read.php?18,7687]Kan het zijn dat hyperventilatie niet continu aanwezig is?[/url]

Doe je al de therapie met HyperVen? Ik denk dat dat jou echt kan helpen om ervan af te komen.

Meer weten over het HyperVen programma?